Bıçak Sanatı - Forum

Spyderco Bıçak Hakkında

Fatih Özcan

• *
  • 14
  • Meslek: MEMUR
  • Yer: ANKARA
Spyderco Bıçak Hakkında
« : 07 Ekim 2015, 12:02:36 »
Merhaba sevgili abilerim ve kardeşlerim,
Uzun süredir forumdan ayrı kaldım. Bundan sonra daha aktif olarak inşallah aranızda yer alacağım. Geçenlerde Spyderco marka 2 adet çakı gördüm birisinde USA diğerinde ise JAPAN yazıyordu. Şu aralar kendime Spyderco çakı almayı düşünüyorum fakat ikilemde kaldım. Bu markanın orijinal üretim yeri neresidir ? Bu konu da bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Fatih ÖZCAN 1983/ANKARA

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Spyderco Bıçak Hakkında
« Yanıtla #1 : 07 Ekim 2015, 12:45:10 »
spyderco nun dünyanın farklı yerlelrinde üretimi vardır. Bazısı Japonya bazısı amerikada üretilir. yetkili satıcıdan almadığınız sürece sahte olm olasılığı çok yüksektir. hatta öyle sahte cakılar varki ayırt etmeniz cok zor.

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #2 : 07 Ekim 2015, 12:50:41 »
Kullanılan çeliğe göre üretim yeri değişiyor.

furkan

• *
  • 40
  • Yer: Türkiye
« Yanıtla #3 : 07 Ekim 2015, 16:17:45 »
Spyderco çakıların Türkiye dağıtıcısı Meydan Kamp tır. Ayrıca Ascim Market de Spyderco getirtiyor. Bir çok modelinin sahtesi piyasada mevcut. Özellikle Military ve ParaMilitary modellerinin sahtesini çok görüyorum.

hakan_852

• 52
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bursa
« Yanıtla #4 : 07 Ekim 2015, 21:54:49 »
Bir ara bu markanın bir çakısının  eğe testini görmüştüm de  o gün bu gündür hiç sıcak bakmıyorum.Test bu forumda ya da farklı bir forumdaydı çok net hatırlamıyorum.  8)

gokhand

• 1137
« Yanıtla #5 : 07 Ekim 2015, 22:12:53 »
Hakan bicak alinmaz. Celik alinir. H1 spyderco var. Ege testini gecmez. Fakat o bicak sert olsun diye yapilmamis zaten. Dalgic bicagidir tuzlu suda goreceksin sen onu. Sert bicak istiyorsan spyderco zdp189  var 67 hrc. Onunla ege testi yap

hakan_852

• 52
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bursa
« Yanıtla #6 : 07 Ekim 2015, 22:21:45 »
Fabrikasyon bıçakları o fiyatlara değer bulmuyorum.

gokhand

• 1137
« Yanıtla #7 : 07 Ekim 2015, 22:47:36 »
Turkiyw satis fiyatlari fahis. Haklisin. Ama amerika satis fiyatina gore bence iyi bir secenek.