Bıçak Sanatı - Forum

nasıl başlamalıyım?

efeduran

• *
  • 18
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: İstanbul/Kartal
nasıl başlamalıyım?
« : 05 Ekim 2015, 02:22:42 »
Selamlar herkese;
Uzun bir süredir formu takipteyim, kolay bıçak yapımlarını okudum.Örs alırsam  (ayak pompası ----> http://www.hepsiburada.com/bestway-ayak-pompasi-62023-p-OUTDELTA62023

bunun gibi) balkonumda bir barbekü var  iyi bir ateşle dövsem zorlanır mıyım başlangıç olarak?
Teşekkürler
Efe Duran
İstanbul/Kartal

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
Ynt: nasıl başlamalıyım?
« Yanıtla #1 : 05 Ekim 2015, 03:50:36 »
Efe dövme yerine lama çelikleri falan değerlendir istersen. Sanki bu şekilde şartlar pek uymayacak gibi?

efeduran

• *
  • 18
« Yanıtla #2 : 05 Ekim 2015, 12:34:51 »
Teşekkürler yorumun için abi lama çeliğini hurdacıdan bulabilir miyim? Yasa ne tür aletlerde bulunur
Efe Duran
İstanbul/Kartal

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #3 : 05 Ekim 2015, 13:58:46 »
Teşekkürler yorumun için abi lama çeliğini hurdacıdan bulabilir miyim? Yasa ne tür aletlerde bulunur

Hurdacıdan bulacağın piyango olur gibi geliyor bana. Lama olarak ben sana yardımcı olabilir D2 ve N695te, kaç mm kalınlık istediğini söylemen kafi. Hurdacıdan bualcaksanda eski daire testereler işine yarayabilir. Ya da eski eğeler yumuşatıldıktan sonra iş görür. Forumda bolca örneği var. Ama o da biraz piyango gibi sanki.

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #4 : 05 Ekim 2015, 14:59:07 »
alı ustadan hazır lama al keyfıne bak ugrasma bence celık dovme ısıyle en azından sımdılık
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

efeduran

• *
  • 18
« Yanıtla #5 : 05 Ekim 2015, 18:53:56 »
alı ustadan hazır lama al keyfıne bak ugrasma bence celık dovme ısıyle en azından sımdılık

Bencede ben öyle başlamalıyım?Tam olarak nasıl alacağım bilgi verebilir misiniz?
Efe Duran
İstanbul/Kartal

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #6 : 05 Ekim 2015, 19:17:59 »
Hazır lama dersen
Tam paslanmaz istiyorsan n695-440C
Yarı paslanmaz ama daha iyi bir ağız tutuşu dersen K110-D2 al bunların ikiside ısıl işlemi zordur ustalarımız yardımcı oluyor.

Suyunu kendim vermek isterim dersen sanayiden ck67-ck75 ve lama olarak bulunabilen O2-K720 alabilirsiniz.

Ne tür bıçaklar yapmak istiyorsunuz bilirsek başka çelik önerileride yapabiliriz.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

efeduran

• *
  • 18
« Yanıtla #7 : 05 Ekim 2015, 19:38:22 »
Başlangıç olarak çok büyük hayallerim yok rahat şekil verebileyim yeter.Peki bu karbon çeliklerine de ısıl işlem yapıyor muyuz?
Efe Duran
İstanbul/Kartal

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #8 : 05 Ekim 2015, 19:41:52 »
benim sahsi kanaatim bence dövme işini sonra bıraksan bence daha iyi olur derim talaşlı imlat ile başlasınız daha iyi olur gibime geliyor talaşlı imalat dedıgım eğe ile sekillendirmeden bahsedıyorum zaten önümüz kış kapalı mekan lazım ayrıca havadar olması lazım yeriniz olması lazım örş lazım çekiç lazım kömür lazım kıskaç lazım lazım oğlu lazım yani  bilgi lazım tecrübe zaten kendi kandine gelicek oda ayrı konu profilinizde öğrenci yazmışınız bunların hepsi sizin için maliyet sonuçta eğe takımı alsanız ömrü billah kullanırsınız diyelim hosunuza gitmedi dövme işi yok pahasına satacagız takımlarınız olur bir eğe takımı alın deneyin bakın ne oluyor ne bitiyor ondan sonra kararınızı verırsıniz buda benim sahsi düşüncem tabi

efeduran

• *
  • 18
« Yanıtla #9 : 05 Ekim 2015, 19:49:09 »
Haklısınız eğe, kumpas, mengene, çekiç, gibi malzemelerimi aldım bunlarla başlamalıyım dövme işi biraz üstad işine giriyor :)
Efe Duran
İstanbul/Kartal

Emrah kent

• 641
« Yanıtla #10 : 05 Ekim 2015, 19:51:56 »
biraz formu gezerseniz sayet tüm sorulara cevap bulabılırsınız dövme işinde ben pek konuya vakıf biri değilim fakat sunu soyleyebilirim  dövme işi yaparken çelik cok sıcak olması lazım çelik dövme ısıları vardır çelik soğukken döverseniz çelik içerisinde micro catlaklar oluşsacaktır buda su verme işinde bıçagın kırılmasına sebebiyet verilecektir soyle sıralayalım

1 dövmek için ısıtılır sekli verilir ( döveme sıcaklıkları çelik tipine göre değişir )
2 çelik kaba ve ince olarak sekillerndirilir (eğe avuç içi canavar v.b)
3 normalizazyon yapılır normalizazyon nedir dersen forumda detaylı sekılde anlatılıyor mentroloji bölümünde :)
4 kullanmış oldugunuz çelik tipine göre uygun sıcaklıkta ısıtılır ve uygun sekilde yag veya su kullanılarak  sogutulur boyle kısa yazıyorum detaylarına biraz inerek bakınız
5 en son olarak çelik gerilim giderme yani menevsetme uygulanır afiyetle yenir

bu yazdıklarım kaba halidir yanlışım varsa ustalarım düzeltsin lütfen
simdiden iyi çalısmalar size
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2015, 19:53:45 Gönderen: Emrah kent »

efeduran

• *
  • 18
« Yanıtla #11 : 05 Ekim 2015, 19:54:39 »
İlginizden dolayı çok teşekkür ederim.Ben eğe ile devam edeyim :) başlangıç olarak.
Efe Duran
İstanbul/Kartal

Adem Tören

• 1066
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #12 : 05 Ekim 2015, 19:54:43 »
hazır lama almak ıstıyorsan ali ustanın  http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Barracuda_Bushcraft_Store  adresı bak ıstedıgını al forumda lama satısı yapan baska ustalarımızda var
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

efeduran

• *
  • 18
« Yanıtla #13 : 05 Ekim 2015, 19:57:52 »
hazır lama almak ıstıyorsan ali ustanın  http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Barracuda_Bushcraft_Store  adresı bak ıstedıgını al forumda lama satısı yapan baska ustalarımızda var

Bu linke 5 dk öncede girmeye çalıştım.Yukarıda görüp fakat bu hatayı alıyorum.
Efe Duran
İstanbul/Kartal

Emrah kent

• 641
« Yanıtla #14 : 05 Ekim 2015, 19:59:28 »
eğe ile devam etmek istiyorsanız sayet taşlama rampası eğeleme rambası gibi basit ama çok işlevsel taşlama hattının temız ve düzgün cıkması için yapılan basit araçlar o araçlardan biri sende yapabılırsın bu videoyu mutlaka izleyin ne demek istedıgımı cok daha iyi anlayacaksın
https://www.youtube.com/watch?v=_5LXpgSzKyQ

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #15 : 05 Ekim 2015, 20:00:49 »

Bu linke 5 dk öncede girmeye çalıştım.Yukarıda görüp fakat bu hatayı alıyorum.

Sorunu bildirdim GG'ye. Bir kaç dakikaya düzelir :)

efeduran

• *
  • 18
« Yanıtla #16 : 05 Ekim 2015, 20:08:19 »
eğe ile devam etmek istiyorsanız sayet taşlama rampası eğeleme rambası gibi basit ama çok işlevsel taşlama hattının temız ve düzgün cıkması için yapılan basit araçlar o araçlardan biri sende yapabılırsın bu videoyu mutlaka izleyin ne demek istedıgımı cok daha iyi anlayacaksın
https://www.youtube.com/watch?v=_5LXpgSzKyQ
Gough'un bu videosunu ilk izlediğimde heveslendim zaten adamın şimdi süper bir laboratuvarı var diyeyim.Laboratuvar gibi atölyesi var  :) :)
Efe Duran
İstanbul/Kartal

arfyldz

• 790
  • Yer: antalya
« Yanıtla #17 : 06 Ekim 2015, 01:56:37 »
Egeden yap hem işlemesi kolay hemde bütün işlemlerini kendin yapabiliyorsun. İlk bıçak için bence en güzel başlangıç.

efeduran

• *
  • 18
« Yanıtla #18 : 09 Ekim 2015, 23:23:41 »
Malzemelerimin tedariğinden sonra hemen başlamayı düşünüyorum.Yorumunuz için teşekkür ederim. :)
Efe Duran
İstanbul/Kartal

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #19 : 10 Ekim 2015, 00:49:24 »
Balkonda demir dövülmez. Komşular adamı aşağı atar :D