Bıçak Sanatı - Forum

İlk bıçak denmem

ozturkvlkn

• *
  • 40
  • Meslek: inşaat
  • Yer: istanbul
Ynt: İlk bıçak denmem
« Yanıtla #20 : 01 Ekim 2015, 18:09:54 »
Sürekli kullandığım için biliyorum visconun ısıyla birlikte çok yumuşayan bir yapısı var. Bu yüzden çok fazla işe yarayacağını sanmıyorum. İyi bir sıkıştırma daha çok işe yarar. Vakum yöntemini de denedim ama sünger daha iyi oluyor.
vakumla hiç denemedim

ozturkvlkn

• *
  • 40
« Yanıtla #21 : 01 Ekim 2015, 18:12:26 »
Sürekli kullandığım için biliyorum visconun ısıyla birlikte çok yumuşayan bir yapısı var. Bu yüzden çok fazla işe yarayacağını sanmıyorum. İyi bir sıkıştırma daha çok işe yarar. Vakum yöntemini de denedim ama sünger daha iyi oluyor.

http://www.amazon.com/DIY-Holster-Kydex-Press-Replacement/dp/B00MWE1HEK/ref=sr_1_2?s=sporting-goods&ie=UTF8&qid=1443712304&sr=1-2&keywords=kydex

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #22 : 01 Ekim 2015, 18:15:18 »
Evlerde kullanılan vakumlu hurçlar kullanılabiliniyor.  Kydex sıcaklığında bir sıkıntı çıkarmıyor. Benim kullandığım vakum torbası biraz hava kaçırıyordu ondanda performans almamış olabilirim. Vakum yaptıktan sonra kydex soğumadan elle baskı yaparak ta şekillendirme yapılabiliniyor. Biraz hızlı davranmak gerekiyor. Bıçaüın şekli dışında kalan kısımları yamulmadan düzgün tutmak zorlu oluyor. Bende buna benzer bir sünger kullanıyorum.

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #23 : 01 Ekim 2015, 18:24:34 »
Güzel olmuş eline sağlık 1-2 rütuşlu olursa bundan sonra ki modeller canavar birşeyler çıkacak kesin  ;)

ustan rütüşlar konuları neler. düzeltmek isterim

Pim yerleri üzerine zaten söylenecekler söylenmiş ama en çok gozume takılan,
Sanki kabza ahşabı içerde kalmış, kıç kısmı dışarda kalmış gibi bir görüntü var yani ikisi sıfır örtüşmemiş gibi özellikle 2. resimde,
Buna rağmen ilk bıçaklar için çok iyi siz bide benimkileri görseniz, düşman başına  :D
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

murat sönmez

• 286
  • Meslek: dzkk mhd
  • Yer: bandırma balıkesir
« Yanıtla #24 : 01 Ekim 2015, 18:47:05 »
Mini kovboy olmus ben cok begendim  :2up elinize saglik

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #25 : 01 Ekim 2015, 20:23:56 »
ilk bıçağa göre güzel bir çalışma.tebrik ediyorum.pimler ilk çalışmadaki başarınız karşısın da eksi görülecek tek nokta.bir düşüncedir bendeki.pim deliklerine renklendirilmiş epoksi ile 1 er gün ara ile dolgu yapılabilir ve dolgu esnasında vida kısmının orta kısmına denk gelen yere epoksi döküldükten sonra pirinç tel ve kenar boşluklara sığacak bakır tellerle sıralama yaparsanız bir nevi mozaik pim görüntüsü verebilirsiniz.tesviye esnasında fazla yüklenme yapmazsanız kabze ile sıfırlandığında pimler bir daha çıkmayacaklardır.

ustam bu modelden 8 tane daha yapıcam 3mm olacak onun yapılışını paylaşırım o zman beni aydınlarısan çok sevinirim  :)
uhh maşallah devam devam.O zaman tavsiyem ya hepsini aynı anda yap yada bir standart oturt yoksa ilk yaptığın son yaptığın arasında sen muallakta kalırsın  :D Ayrı modeller yapsan her birine eklemeler yaparak yeni özellikler katmak kolay ama aynı modelde Bülent ustanın busctcraf lar gibi standart tutturmak şart.Kolay gelsin

« Yanıtla #26 : 01 Ekim 2015, 20:37:40 »
Çok güzel olmuş, hele de ilk bıçak olduğu düşünüldüğünde; bundan sonraki gelecek işlerin göz kamaştıracağı sinyalini veriyor. Önce Erdoğan ardından Siz, ne güzel böyle, artık forumdaki "ilk bıçak" çıtasını çok yükselttiniz. Ellerinize sağlık.

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #27 : 01 Ekim 2015, 22:18:25 »
Ellerinize,emeklerinize sağlık,fakat çıtanın yükselmesi iyi olmadı. :)

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #28 : 01 Ekim 2015, 22:23:51 »
İlk bıçak için çok çok iyi. enel değerlendirme olarakta çok iyi bence, ellerinize sağlık. Kılıf çok hoşuma gitti. Fakat sanki deri olsa daha bir uyum içerisinde olurmuş gibi geldi.

ozturkvlkn

• *
  • 40
« Yanıtla #29 : 01 Ekim 2015, 23:45:08 »
Güzel olmuş eline sağlık 1-2 rütuşlu olursa bundan sonra ki modeller canavar birşeyler çıkacak kesin  ;)

ustan rütüşlar konuları neler. düzeltmek isterim

Pim yerleri üzerine zaten söylenecekler söylenmiş ama en çok gozume takılan,
Sanki kabza ahşabı içerde kalmış, kıç kısmı dışarda kalmış gibi bir görüntü var yani ikisi sıfır örtüşmemiş gibi özellikle 2. resimde,
Buna rağmen ilk bıçaklar için çok iyi siz bide benimkileri görseniz, düşman başına  :D

ustam haklısın azda olsa kabzada sıkıntı var :)

ozturkvlkn

• *
  • 40
« Yanıtla #30 : 01 Ekim 2015, 23:46:08 »
Mini kovboy olmus ben cok begendim  :2up elinize saglik

teşekkürler  :)

ozturkvlkn

• *
  • 40
« Yanıtla #31 : 01 Ekim 2015, 23:46:50 »
Çok güzel olmuş, hele de ilk bıçak olduğu düşünüldüğünde; bundan sonraki gelecek işlerin göz kamaştıracağı sinyalini veriyor. Önce Erdoğan ardından Siz, ne güzel böyle, artık forumdaki "ilk bıçak" çıtasını çok yükselttiniz. Ellerinize sağlık.

ustam teşekkür ederim

ozturkvlkn

• *
  • 40
« Yanıtla #32 : 01 Ekim 2015, 23:48:27 »
İlk bıçak için çok çok iyi. enel değerlendirme olarakta çok iyi bence, ellerinize sağlık. Kılıf çok hoşuma gitti. Fakat sanki deri olsa daha bir uyum içerisinde olurmuş gibi geldi.

ustam deri işine çalışıyorum biraz kabiliyet istiyor :)
çalışmaya devam  8)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #33 : 01 Ekim 2015, 23:51:38 »
+1 aynen katılıyorum.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #34 : 02 Ekim 2015, 08:28:08 »
Ellerine emeğine sağlık ilk bıçak  olmasına rağmen çok güzel   :2up :2up tebrikler

ozturkvlkn

• *
  • 40
« Yanıtla #35 : 04 Ekim 2015, 21:44:12 »
yeni bıcaklara başladım
ufak olan bıçagın sıyah kısımlarını temızlemeyi duşunmuyorum
kabza önerilerinizi alabilirmiyim
sevgiler

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #36 : 04 Ekim 2015, 21:57:19 »
elıne koluna saglık super olmus
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #37 : 04 Ekim 2015, 22:20:45 »
Ellerinize sağlık ilk bıçak için gayet iyi olmuş. Yeni modeller de çok hoş duruyor. Seri üretime geçtiniz sanırım :)

ozturkvlkn

• *
  • 40
« Yanıtla #38 : 05 Ekim 2015, 10:57:34 »
Ellerinize sağlık ilk bıçak için gayet iyi olmuş. Yeni modeller de çok hoş duruyor. Seri üretime geçtiniz sanırım :)

ustam şeklini beğendim ayda 3 4 sefer kamp tayız eşime arkadaşlarıma yapım dedim hemde elim alışır :)

captainmemo

• **
  • 83
  • El emeği ve göz nurunun değeri biçilmez.
    • hobi  bahcesi
  • Meslek: turizm ve eğitim
« Yanıtla #39 : 05 Ekim 2015, 13:12:13 »
ilk için süper görğnüyor. Elde de tok bir yapının varlığını hissetmek mümkün. Pimler için verilen tel tavsiyesi bencede şık olacaktır.