Bıçak Sanatı - Forum

İlk bıçak denmem

ozturkvlkn

• *
  • 40
  • Meslek: inşaat
  • Yer: istanbul
İlk bıçak denmem
« : 01 Ekim 2015, 16:01:09 »
Uzun zamandır forum sitesini takıp ediyorum.  youtube vs gibi sitelerden öğrendiğim kadarıyla iyi kötü bir ürün çıktı. Daha öncede 1 2 denemem oldu. malzeme temininde siteden yardım edenler oldu Teşekkür ederim.
5mm D2 çelik
9 cm namlu
9 cm kabza ( standart ceviz )
su verme işlemide yapıldı.

Sevgilerimle

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: İlk bıçak denmem
« Yanıtla #1 : 01 Ekim 2015, 16:26:09 »
İlk bıçak olduğunu söylemesen inanmazdım :) Benim ilk yaptığım bıçaklardan birine benziyor ama bunun işçiliği çok daha iyi olmuş. Ellerine sağlık  :2up

ozturkvlkn

• *
  • 40
« Yanıtla #2 : 01 Ekim 2015, 16:51:27 »
İlk bıçak olduğunu söylemesen inanmazdım :) Benim ilk yaptığım bıçaklardan birine benziyor ama bunun işçiliği çok daha iyi olmuş. Ellerine sağlık  :2up

Teşekkür ederim ustam  :)

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #3 : 01 Ekim 2015, 16:53:54 »
ellerinize saglik cok güzel lakin bu güzellige pimler yakismamis
namlu baya hosuma gitti :2up :2up :2up

ozturkvlkn

• *
  • 40
« Yanıtla #4 : 01 Ekim 2015, 16:58:37 »
ellerinize saglik cok güzel lakin bu güzellige pimler yakismamis
namlu baya hosuma gitti :2up :2up :2up

ustam pimler benimde hoşuma gitmedi ama epoxy ve pin çok sağlıklı gelmedi ben yapamadım sanırım ondan da olabilir :)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #5 : 01 Ekim 2015, 17:00:44 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Kydex kılıfta gayet güzel ben elimdekileri daha kullanamadım umarım bu kadar güzel olur benimkilerde :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #6 : 01 Ekim 2015, 17:20:11 »
 ??? ???
Vay bee, bıçağa bak :o
Ellerinize sağlık :2up
Sakıncası yoksa kuş gözü perçini nereden temin ettiğinizi ve nasıl çaktığınızı sorabilir miyim?
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
« Yanıtla #7 : 01 Ekim 2015, 17:21:49 »
eline sağlık kardeş çok güzel olmuş kılıf başka güzel olmuş hatta. bende 1 hafta önce yaşadım bu duyguyu ilk bıçak nası hissediyosun :))) ee sen bıçağı yaptın kullanmıyosun ya diyo hanım ne kullanması be utanmasam çerçeveletip duvara asacam aman çizilmesin aman düşmesin :)

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
« Yanıtla #8 : 01 Ekim 2015, 17:23:39 »
??? ???
Sakıncası yoksa kuş gözü perçini nereden temin ettiğinizi ve nasıl çaktığınızı sorabilir miyim?

+1000

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #9 : 01 Ekim 2015, 17:25:03 »
güzel güzel, kabzayı alyanla degistirebilir farlı kabzalar kullanabilirsin gibi bi hali var.

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #10 : 01 Ekim 2015, 17:29:59 »
ilk bıçağa göre güzel bir çalışma.tebrik ediyorum.pimler ilk çalışmadaki başarınız karşısın da eksi görülecek tek nokta.bir düşüncedir bendeki.pim deliklerine renklendirilmiş epoksi ile 1 er gün ara ile dolgu yapılabilir ve dolgu esnasında vida kısmının orta kısmına denk gelen yere epoksi döküldükten sonra pirinç tel ve kenar boşluklara sığacak bakır tellerle sıralama yaparsanız bir nevi mozaik pim görüntüsü verebilirsiniz.tesviye esnasında fazla yüklenme yapmazsanız kabze ile sıfırlandığında pimler bir daha çıkmayacaklardır.

ozturkvlkn

• *
  • 40
« Yanıtla #11 : 01 Ekim 2015, 17:44:00 »
??? ???

Eminönünden aldım kuş gözünü çok fazla adetli satıyorlardı elimde 10 binden fazla var istersen yollarım alduğım yerde yanılmıyosam 10 tl ye çakma pimini aldım o şekilde çaktım

ozturkvlkn

• *
  • 40
« Yanıtla #12 : 01 Ekim 2015, 17:45:13 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Kydex kılıfta gayet güzel ben elimdekileri daha kullanamadım umarım bu kadar güzel olur benimkilerde :D

ustam 2 . kydex klıfım sünger çok önemli daha hatları ortaya çıkaran visko sünger bulmam lazım ama bulmadım malesef

ozturkvlkn

• *
  • 40
« Yanıtla #13 : 01 Ekim 2015, 17:47:01 »
eline sağlık kardeş çok güzel olmuş kılıf başka güzel olmuş hatta. bende 1 hafta önce yaşadım bu duyguyu ilk bıçak nası hissediyosun :))) ee sen bıçağı yaptın kullanmıyosun ya diyo hanım ne kullanması be utanmasam çerçeveletip duvara asacam aman çizilmesin aman düşmesin :)

ustam ben kullanmayı çok sevıyorum ellerimle yaptığım uurunlerı en son bıçak yaptım kullandımda kampta odun kırmak ateş yakmak ve yemek te kullandıkça daha keyifli oluyor  :P

ozturkvlkn

• *
  • 40
« Yanıtla #14 : 01 Ekim 2015, 17:48:00 »
ilk bıçağa göre güzel bir çalışma.tebrik ediyorum.pimler ilk çalışmadaki başarınız karşısın da eksi görülecek tek nokta.bir düşüncedir bendeki.pim deliklerine renklendirilmiş epoksi ile 1 er gün ara ile dolgu yapılabilir ve dolgu esnasında vida kısmının orta kısmına denk gelen yere epoksi döküldükten sonra pirinç tel ve kenar boşluklara sığacak bakır tellerle sıralama yaparsanız bir nevi mozaik pim görüntüsü verebilirsiniz.tesviye esnasında fazla yüklenme yapmazsanız kabze ile sıfırlandığında pimler bir daha çıkmayacaklardır.

ustam bu modelden 8 tane daha yapıcam 3mm olacak onun yapılışını paylaşırım o zman beni aydınlarısan çok sevinirim  :)

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #15 : 01 Ekim 2015, 17:50:59 »
Güzel olmuş eline sağlık 1-2 rütuşlu olursa bundan sonra ki modeller canavar birşeyler çıkacak kesin  ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #16 : 01 Ekim 2015, 17:52:30 »
Visco ile daha mı iyi sonuç veriyormuş? Visco yastık veya yatak pedleri var. Ek sünger takviyesi ile iş görür o zaman.

http://urun.n11.com/yastik/aircomfort-visco-yastik-pedi-bebek-P18904778

ozturkvlkn

• *
  • 40
« Yanıtla #17 : 01 Ekim 2015, 17:59:44 »
Güzel olmuş eline sağlık 1-2 rütuşlu olursa bundan sonra ki modeller canavar birşeyler çıkacak kesin  ;)

ustan rütüşlar konuları neler. düzeltmek isterim

ozturkvlkn

• *
  • 40
« Yanıtla #18 : 01 Ekim 2015, 18:01:44 »
Visco ile daha mı iyi sonuç veriyormuş? Visco yastık veya yatak pedleri var. Ek sünger takviyesi ile iş görür o zaman.

http://urun.n11.com/yastik/aircomfort-visco-yastik-pedi-bebek-P18904778

hem sertlik hemde hatları ortaya çıkaran sünger olması gerekiyor sanırım 

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #19 : 01 Ekim 2015, 18:05:00 »
Sürekli kullandığım için biliyorum visconun ısıyla birlikte çok yumuşayan bir yapısı var. Bu yüzden çok fazla işe yarayacağını sanmıyorum. İyi bir sıkıştırma daha çok işe yarar. Vakum yöntemini de denedim ama sünger daha iyi oluyor.
« Son Düzenleme: 01 Ekim 2015, 18:08:19 Gönderen: Salim Türk »