Bıçak Sanatı - Forum

Mikrodalga fırında ahşap kurutmak mümkün mü ?

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
   Saygıdeğer ustalar ve arkadaşlar, bu gün bir facebook sayfasinda mikrodalga firinda ahsap kurutmanin mumkun oldugu seklinde bir yazi okudum. Hatta buyuk isletmelerde de daha buyuk mikrodalga firinlar kullanilarak bu islemin yapildigi yonunde birde not vardi. Pek detay icermeyen bir yazi oldugundan cok ustunde dirmadim. Bu konuda bilgisi olanlardan fikir edinmek isterim. Saygilar
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

Yasin AKTAŞ

• 84
  • Yer: Çanakkale / Biga
Ynt: Mikrodalga fırında ahşap kurutmak mümkün mü ?
« Yanıtla #1 : 01 Ekim 2015, 14:29:14 »
İlginçmiş. Benim bildiğim mikro dalga, maddenin içindeki atomları hareketlendirip sürtünmeden ısı enerjisi çıkartıyor.
Ahşap içinde olabilir, denemek lazım.  :)
Yasin AKTAŞ 1988 / ÇANAKKALE

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #2 : 01 Ekim 2015, 14:29:47 »
Çok hızlı su kaybı ahşabı çatlatır diye düşünüyorum.
Mahir Selim KESKİN

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #3 : 01 Ekim 2015, 14:36:10 »
360 c° de  2 3 dakikalik periyotlarla islem yapilmasini, bu islemlere ahsap icindeki suyun firin tabağina akacagini soylemisler. Tekrar eden islemler sonunda tam kuruma saglanacagini belirtmisler. Bilgim olmadigindan ustalara danismak istedim
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #4 : 01 Ekim 2015, 14:42:28 »
Mikrodalgada 2-3 dakika bu iş için muazzam uzun bir süre 2 dakikada kömür olacaktır.

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=3754.msg76778#msg76778
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #5 : 01 Ekim 2015, 14:50:37 »
denedim kuruyor... fakat ahşabın pişmesi gibi bir durumda sözkonusu. yani ahşabın canlı dokusunun yerine daha farklı bir doku ortaya cıkabilir. salatalık ile turşusunun farkı gibi. Birde kururken yamulmalar vs. olabilir.  içinde reçine barındıran oduncinslerinde buharı farklı cıkabilir o tur kimyasallarıda kaybedip zayıflıyabilir vs... vs.... Ama dersenizki kardesim adamlar buharlı fırında ahşabı yuzyıllardır zaten boyle bukuyor .. olabilir