Bıçak Sanatı - Forum

Ozanın tantosu

KUDU

• *
  • 34
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: izmir
Ozanın tantosu
« : 29 Eylül 2015, 11:02:32 »

420 steel
49 hrc -ısıl işlem fabrikasında atmosferik vakum fırınında yapıldığı söylendi.-
40 kumdan 2000 kuma kadar zımparalandı. Krom polişi ile deride polisaj yaptım.
Yapmamı rica eden arkadaşım tek ağızlı olmasını istemişti 25 derece açı ile biledim.

Uzunluk 170mm
Kalınlık 5m
Genilşik 25mm boyutlarında
Kabza linen kumaş şerit

Ustalarımın beğenisine sunarım
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2015, 11:08:39 Gönderen: KUDU »

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Ozanın tantosu
« Yanıtla #1 : 29 Eylül 2015, 11:04:24 »
 ??? kalınlık ne

KUDU

• *
  • 34
« Yanıtla #2 : 29 Eylül 2015, 11:07:58 »
düzelterek tekraryazdım

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 29 Eylül 2015, 11:09:30 »
Elinize sağlık güzel olmuş.İyide parlamış :D Ama çelik seçimi ve sertlik düşündürücü yeni çalışmalarınızı merakla bekliyorum.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #4 : 29 Eylül 2015, 11:11:58 »
Eğer fotoğraf açısı beni yanıltmıyorsa o ağız açıları 25 dereceden çok daha fazla gibi. Hatta abartayım 45 dereceye yakın bir görüntüsü var, tam kesiti görebileceğimiz bir fotoğraf var mı veya açı ölçerle ölçtünüz mü?

KUDU

• *
  • 34
« Yanıtla #5 : 29 Eylül 2015, 11:22:14 »
sefa abim açı ölçerle çizerken ölçmüştüm yanlış hatırlıyormuşum şimdi ölçtüm tekrardan 30 derece. fotoğrafları geliyor

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #6 : 29 Eylül 2015, 11:22:54 »
biraz iskarpela gibi olmuş :)

KUDU

• *
  • 34
« Yanıtla #7 : 29 Eylül 2015, 11:31:21 »

KUDU

• *
  • 34
« Yanıtla #8 : 29 Eylül 2015, 11:37:15 »
Elinize sağlık güzel olmuş.İyide parlamış :D Ama çelik seçimi ve sertlik düşündürücü yeni çalışmalarınızı merakla bekliyorum.

Osman abim bunlar sezgin taydan aldığım elimde patlayan çelikler. D2 diye bunları verdi 50 hrcnin üzerine çıkmıyor paslanmaz olduğu için karbon emdirilmiyormuş. Ben de değerlendirmeyi istedim. Sonuçta memnuniyet duymak istedim ki motivasyon... Keşke bir d2, 440c, ya da sleipner falan kullanabilseydim. Nitekim bu oldu beni de çıraklığa adım attım. Elim alıştı.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 29 Eylül 2015, 11:50:58 »
Fotoğraflar çok aldatıcı olmuş. Açıları fotoğraflarda çok büyük görünüyor ki bu yüzden iskarpela gibi olmuş yorumlar alınmış. Farklı açılardan çekilmiş fotoğrafları görmek isterdik doğrusu. Açı hala bana büyük geldi ama kullanım amacı ne için yapıldı bilemediğim için bişeyde diyemiyorum. Bunun dışında işçilik gayet güzel görünüyor. Özen gösterilerek bişeyler yapılmış. Ellerine kollarına sağlık. 

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #10 : 29 Eylül 2015, 11:58:59 »
Osman abim bunlar sezgin taydan aldığım elimde patlayan çelikler. D2 diye bunları verdi 50 hrcnin üzerine çıkmıyor paslanmaz olduğu için karbon emdirilmiyormuş. Ben de değerlendirmeyi istedim. Sonuçta memnuniyet duymak istedim ki motivasyon... Keşke bir d2, 440c, ya da sleipner falan kullanabilseydim. Nitekim bu oldu beni de çıraklığa adım attım. Elim alıştı.
Kesinlikle işçilik çok güzel D2 ve 440C(N695) artık bulunuyor.Sleipnerde olmayı versin. :D
420 tabloya göre iyi ihtimal 52hrc oluyormuş.Isıl işlem fabrikası az menevişi yüksek tutsa 49hrc doğrudur.Tabi çeliği geri vermek daha iyi olurdu neyse bir müsibet bin nasihatan iyidir.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

KUDU

• *
  • 34
« Yanıtla #11 : 29 Eylül 2015, 12:11:00 »
Ustamın ricası doğrultusunda birkaç adet fotoğraf daha koyuyorum.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #12 : 29 Eylül 2015, 13:53:11 »
Paylaştığınız kesici hakkında bilgim olmadığı için bişe diyemiyeceğim fakat son fotolarda gözüken bovie güzel olacağa benziyor :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #13 : 29 Eylül 2015, 14:03:50 »
Ne amaçla kullanılacak bu? Bu kalınlık için açı yeterli gelmiyor bana. iskarpela gibi yontma yapacak ise tamam ama kesim için ne kadar uygun olur bilemedim. Bir tane daha var sırada galiba birde onun açılarını daha farklı açsana nasıl olacak.   

KUDU

• *
  • 34
« Yanıtla #14 : 29 Eylül 2015, 14:12:39 »
Yapılan bıçağı fantazi için yaptım. Hobi ve görsel maksatlı. Domates kesmek için kalın  kalır tabiki :) . Ağaç oymak için güzel nitekim yumuşak kalıyor. Kampta doğada ağaç keser sucuk keser et keser ancak kesme tahtasında iş yapmaya uygun değil. Zaten amaç da bundan farklı birşey değil. Şu an sürmeden sadece bastırarak herhangi bir kağıdı kesecek kadar keskinleştirdim.

Kendimi denemek istedim. Sonuç bu çıktı. Modern bir tek açkılı tanto oldu. Çeliği 3 yada 2 mm tutsaydım çok amaçlı bir kısa bıçak olabilirdi. İlginiz ve eleştirileriniz için teşekkür ediyorum.

KUDU

• *
  • 34
« Yanıtla #15 : 29 Eylül 2015, 14:19:23 »
Ne amaçla kullanılacak bu? Bu kalınlık için açı yeterli gelmiyor bana. iskarpela gibi yontma yapacak ise tamam ama kesim için ne kadar uygun olur bilemedim. Bir tane daha var sırada galiba birde onun açılarını daha farklı açsana nasıl olacak.

Tek açkılı olduğu için göze biraz kaba geliyor. Ve evet ıskarpelaya ben de benzetiyorum.

Birkaç tane daha kopyası var ancak çelik istediğim çelik değil. Yeterince sertleştiremiyoruz. Boş vaktim olduğunda bir diğer kopyasını çift ağızlı 25 derecede bilemeyi isterim.

İki tane av bıçağı var sırada. Onlardaki ağızlar çift. Kısmet olursa onları da siz ustalarımın görüşlerine sunacağım.

Saygılarımla.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #16 : 29 Eylül 2015, 14:22:49 »
Her yapılan bıçak illaha domates, patates kesmek için yapılmıyor. Onun için merak etmiştim. Yapılacak işe uygun olduğu sürece sorun yok :) Diğer çalışmaları merakla bekliyorum. Güzel işler çıkacak gibi görünüyor. Şimdiden kolay gelsin.

« Yanıtla #17 : 29 Eylül 2015, 17:13:07 »
Fotoğraflarda sanki bir de kiridashi adayı var, sıradaki işler kesinlikle göz alıcı olacaklar eminim. Fotoğraf göz aldatmış demek ki, ama fotoğraf bir yana ağızlar güzel açılmış, iyi bir el antrenmanı olmuş. Ellerine sağlık  :2up

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #18 : 29 Eylül 2015, 17:17:34 »
Formu hoşuma gitti benim. Farklı bir çalışma olmuş. Eline sağlık Ozan.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #19 : 30 Eylül 2015, 12:44:10 »
İşçilik 10 numara..  :2up