Bıçak Sanatı - Forum

Stabilizasyon için herşey hazır !

Ynt: Stabilizasyon için herşey hazır !
« Yanıtla #100 : 29 Eylül 2015, 20:35:45 »
Geçmişte epoksiyi asetonla inceltmiştim, az bir miktarla denemekte yarar var.
Forumdaki bir toksik madde duyarlılığı takdire şayan doğrusu. Geçen yıl hem siyanür hem de arsenikle uğraştım, hatta önceki yıl civayla da epeyce haşır neşir oldum bunlar bildiğiniz zehir yani. Önlem aldıktan sonra korkulacak bir şey yok, önleme rağmen yine de korkma durumu varsa bu işleri bir an önce bırakmak lazım.

Bu bahsettiğiniz kimyasallar kanserojen, mutajen ve teratojen kimyasallar. Ertesi gün zehirlenmişim diyebileceğiniz şeyler değil, Allah korusun uzun vadede çok daha tehlikeli etkileri olabilir.
Önlemin fazlasından zarar gelmez :)
Sağolun, ben de farkındayım zaten önlem alıyorum  ;)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #101 : 29 Eylül 2015, 23:05:56 »
Forum, iş güvenliği ve insan sağlığı olarak ciddi manada beni bilinçlendirdi. Bilinç seviyesinin yükselmesi bence çok güzel. Daha çok sorgularsak daha çok doğru cevap bulabiliriz.

Ajitasyona, atara girmeden yapılan tartışmalardan çok şey öğreniyorum.

Forumu kuranlara buradan teşekkürlerimi bir daha iletmek isterim.
Okinawian

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #102 : 29 Eylül 2015, 23:09:30 »
Bu arada başa dönmek gibi algılanmasın,

Kaya'nın gönderirim dediği malzemeler için, gönderim yolları üzerine yazılanlar yanlış anlaşılmasın, tekrar bakınca 10 kişiden 9'u normal olsa da 1'i imalı algılayabilir onu bi düzelteyim aklıma gelmişken, töhmet altında bırakmak gibi olmasın durum.
Zaten yeterince yanlış anlaşılıyor herşey fazlasına gerek yok.  ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #103 : 29 Eylül 2015, 23:20:59 »
Serkan teşekkürmü edeyim bilemedim zahmet verdik ama bari sözünü unutmamış oldun ..Saol...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #104 : 29 Eylül 2015, 23:36:48 »
O veya bu şekilde türlü türlü malzemeleri denedik diyelim; başarılı olduğunu anlamak için genel geçer bir yöntem var mı bu stabilizasyon işleminde?
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #105 : 29 Eylül 2015, 23:46:45 »
Çoğu insan ağacı ne kadar doldurursam o kadar başarılı oldum diyor ağaca su bastım gram emmedi filan bunlar geçerli söylemler değil kullanıma göre dozajlı bir stabilize gerekli fazlası zaman enerji ve malzeme israfı olur .Stabilizedeki amaçta ağacın dayanıklılık kazandırılmasının yanısıra kolay işlenebilirlik kazandırılmasıdır .
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2015, 23:49:22 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #106 : 29 Eylül 2015, 23:51:43 »
Ahanda benim anlatmak istediğim olay doğru oranla tek sefer yeter demeye çalışmıştım.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #107 : 30 Eylül 2015, 00:07:40 »
Kaktüs suyu nedir? Gerçekten kaktüs suyu mu?
Okinawian

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #108 : 30 Eylül 2015, 01:57:31 »
İçeriği methacyrlate polimerleri olarak geçiyormuş. Yine bir akrilik türevi.
Ortopedi ameliyatlarında da kullanılan bir kimyasalmış. Belki bir ihtimal tıbbi firmalarda, kimyasal satan yerlerde bulunabilir.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

« Yanıtla #109 : 30 Eylül 2015, 02:05:50 »
Kaynaklarda Paraloid B72 i de, etil metakrilat kopolimeri olarak geçiyor

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
  • Meslek: Grafik tasarım
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #110 : 05 Ekim 2015, 16:13:28 »
Bahsi geçen konu ile herhangi bir denemem olmadı.
Ancak piyasada üç kağıtçıların bolluğundan dolayı, adı aseton olan ama aslıyla hiç bir alakası olmayan ürünler bulunmakta.
Baskı devre kartı hazırlarken başıma gelmiştir. Ojeyi temizleyemeyen aseton olur mu? Oluyor işte !

Paraloide alternatif olabileceğini düşündüğüm materyal ise kloroform ve akrilik talaşı.
Zamanında akrilik malzemeyi işlemişliğim çok oldu. Malum yapıştırıcısı kloroform.
Ulaşması kolay ve ucuz. Akrilik de öyle.
Akrilik parçaları yapıştırma aşamasında, akrilik talaşlarıyla hazırladığım kloroform çözeltisini kullanırdım.
Kloroform kendi basına çok, çok akışkan olduğu için istenmedik yerlere akabiliyor ya da taşabiliyor.
Akrilik talaşını bir gün kloroform içinde beklektiğimde bu oranla ilgili aşırı akışkanlığın önüne geçildiği gibi tek başına yaptığı yapıştırmadan çok daha sağlam yapıştırma gerçekleşiyor.
İnce zımpara ya da polisaj keçesiyle çok parlak yüzey vereceğini düşünüyorum. Matlaştırmak istenirse, saf kloroformu bir kumaş ile sürmek yeterli olur.
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2015, 16:16:49 Gönderen: Zanzibar »

upsmeh

• *
  • 11
  • Meslek: Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
  • Yer: Çukurova, Adana
« Yanıtla #111 : 11 Ekim 2015, 18:05:52 »
İçeriği methacyrlate polimerleri olarak geçiyormuş. Yine bir akrilik türevi.
Ortopedi ameliyatlarında da kullanılan bir kimyasalmış. Belki bir ihtimal tıbbi firmalarda, kimyasal satan yerlerde bulunabilir.

TurnTex Woodworks - Cactus Juice Stabilizing Resin içeriği methacyrlate polimerleri olarak geçiyormuş Mehmet Bey,

Şu epoksi olayını tam olarak öğrenemedim bir türlü. Çok farklı çeşitlerde epoksiler var ve kullandığınız epoksiye göre yapısını bozmayan bir inceltici vardır herhalde. Pek bilgim olmadığı için yorum yapmaktan çekiniyorum ama bu iş için epoksi yerine reçinelerin kullanılması daha mantıklı görünüyor. Stabilize işi poliüretan veya akrilik esaslı vernikler ile de yapılıyor. Basit bir araştırmada yapılsa görülecektir ki paraloid bu iş için 2. veya 3. sıradaki en uygun veya en çok tercih edilen malzeme.
"Ayrı kaplarda gelen iki sıvı, kıvamında bileşenden oluşuyor: "reçine" ve "sertleştirici". Epoksi üreticisine göre değişen oranlarda ikisini karıştırıyorsunuz. epoksi yavaş yavaş sertleşiyor. Önce jel şekline geçiyor, yavaş yavaş sertleşmeye devam ederek kaskatı hale geliyor. epoksi içine dolgu maddeleri kullanılıyor.dolgu maddesi bağ kuvveti, renk, zımparalama kolaylığı vb. açısından farklı karakteristiklere sahip" miş yaptıım araştırmalardan örendiğim

Paraloid malzeme çok uzun zamandır Almanyada restorasyon ,arkeoloji  ve bunun gibi başka alanlarda zaten demirbaş olarak kullanılıyor .Bu sohbete uzun zaman önce uluslararası profesyonal restorasyon sertifikası bulunan arkadaşlarımla yapmıştım .Stabilize konusunda paraloidin kalitesini sorgulamak için bu malzemeyi kullanan üniversite profesörleri restorasyon uzmanlarından daha uzman olmak lazım. Günümüz haberleşme ağıyla hergün aktüel bilgiler herkesle paylaşılır durumda ve denenmiş kalitesi belli bir şeyi dayanaksız sorgulamak klavye profesörlüğü oluyor .Akademik dünyada  hala aktüelitesini muhafaza eden bir malzeme belli standartların üzeri sonuçlar ortaya koyabiliyor daha iyisi tabiki var fakat fiyat /erişilebilirlik/uygulama kolaylığı sözkonusu olursa bu malzeme yabana atılamaz.....
Paraloid fırçayla bile uygulandığında korku kalmayacak şekilde koruma sağlayabiliyor .
b72 %25 olarak kullanılıyormuş.

Nasıl yaptığını anlatan bir yazı
http://mcivorwoodworks.com/wp-content/uploads/2012/11/Stabilizing-Wood.pdf

« Son Düzenleme: 11 Ekim 2015, 18:11:40 Gönderen: upsmeh »

alperksv

• *
  • 174
  • Meslek: Dış ticaret
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #112 : 22 Kasım 2015, 23:44:22 »
Konuya tam olarak vakıf değilim fakat kompozit malzemeler ile uğraşırken resine  infusion diye bir teknikle kompozit malzemeler elde edilebiliyor ilgililer için güzel bir link
http://www.easycomposites.co.uk/#!/vacuum-equipment-and-supplies/vacuum-pumps-and-equipment/complete-vacuum-degassing-system.htm

AlpercAy

• **
  • 185
    • Instagram
  • Meslek: İşsiz
  • Yer: Bursa-istanbul
« Yanıtla #113 : 19 Ekim 2016, 03:10:36 »
Konuyu bu saatte hortlatiyorum paraloid Ve asetonla epeydir calisiyorum ayrica resterator bir arkadasimda restorasyonda varak Vb. Kararmamasi icin kullniyor Ve deneyim paylasiyorum. Oncelikle vakum motorunuzun Ve pinomatik kablolarinizin bas dusmani bu kimyasal dikkat edin. Benim motoru yakti. Ayrica bir arkadas isitma sisteminden bahsetmis asetonu Geri kazanmak icin bu aslinda tam tersi olmali degil mi?? Kafam karisti??
Bicaklarimi paylastigim instagram sayfam
www.instagram.com/moondesignaca

Selim Emirler

• *
  • 1
  • Meslek: fotoğraf
  • Yer: izmir
« Yanıtla #114 : 11 Nisan 2017, 10:48:04 »
Herkese iyi çalışmalar
 paraloid B72 kullananlar varsa aramızda alınan yeri yazsınlar bulunması güç oluyor sanırım.