Bıçak Sanatı - Forum

polis bir arkadaş var mı

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: polis bir arkadaş var mı
« Yanıtla #40 : 29 Eylül 2015, 15:50:04 »
Valla tırpanın iş göreceği arazi daha önceden bıçakla da bir yere kadar biçebildiğim bir arazi olduğundan ve cimrilik ettiğimden o bıçağı aldım. 15 liraya yanılıyor olamam. :) Tabi bir de bu bıçakla ilerde kavrama yapma planım da varken böylesi daha uygun.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #41 : 29 Eylül 2015, 16:15:06 »
abi bende motorlusu var onun istersen sana yollayım :) calistirmakta zorluk cekiyorum. bu tek zamanlı motorlar anamı aglattı zaten. sen bakımını yaptırır kullanırsın . kargo sana ait

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #42 : 29 Eylül 2015, 16:48:15 »
Çok sağolasın.  8)

Yarım dönüm bir alanda azami yılda bir iki kere kullanma durumum olacak. Bir de zaten kendi tıraşımı dahi ustura ve jiletle yapma eğilimindeyim o nedenle motor sesi ve paçalarda parçalanmış ot pisliği olmadan olayı kotarma niyetindeyim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gokhand

• 1137
« Yanıtla #43 : 29 Eylül 2015, 16:53:58 »
Çok sağolasın.  8)

Yarım dönüm bir alanda azami yılda bir iki kere kullanma durumum olacak. Bir de zaten kendi tıraşımı dahi ustura ve jiletle yapma eğilimindeyim o nedenle motor sesi ve paçalarda parçalanmış ot pisliği olmadan olayı kotarma niyetindeyim.

öyle deme o parçalanmış ot pisliği sonra gübre oluyor.. kompost olayı falan yaparsın. hatta solucan beslersin :) iyi para varmış .. olmadı motorundan seyyar bant zımpara yaparsın  :D :D  hani seyyar bilemeciler vardıya eskiden onun gibi ... hatta bana yap ek iş olur  ;D

« Yanıtla #44 : 29 Eylül 2015, 17:02:49 »
Motor da Husqvarna bu arada  ^-^ Gökhan iki zamanlıdır o, diyerek ukalalığımı yapayım  ;)

gokhand

• 1137
« Yanıtla #45 : 29 Eylül 2015, 17:05:41 »
abi antalyayada yollayabilirm :)

« Yanıtla #46 : 29 Eylül 2015, 17:15:07 »
Bende bunun aynısının Stihl motoru var, ağaç testresi  ;) ayar için epeyce uğraştırdı ama şimdi düzenli çalışıyor.  Sağolasın, lazım olursa aklımda kalsın  ;)

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #47 : 29 Eylül 2015, 17:22:58 »
satarken iyi de kullanıp taşırken mi sıkıntı oluyor..o zaman satmasın av bayileri v.s...

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #48 : 29 Eylül 2015, 22:56:15 »
Gökhan usta ektiğimiz patatesler ne oldu? :)
Okinawian

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #49 : 30 Eylül 2015, 08:42:49 »
sürekli yanımda cebime takılı küçük bir çakım olur. namlusu ortalama 6-7 cm. fakat ince yapılı bir çakı. polisler beni sık sık durdururlar ve kimlik kontrolü yaparlar. onlar sormadan cebimde ufak bir çakı var dediğimde çıkartmama bile gerek kalmıyor. bu sizin tavırlarınızla ilgili. taşıdığınız şeyin zarar verme amaçlı olmadığına siz inanıyorsanız polisler de inanır.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ulduz

• **
  • 107
  • http://kok-turk.blogspot.com.tr/
  • Meslek: Akademisyen
  • Yer: Trabzon
« Yanıtla #50 : 30 Eylül 2015, 14:17:32 »
Burada herkes gerektiği için mi çakı taşıyor? Yani 6cm lik çakı işimi görüyor derken, mesele sadece işinizi görmesi mi? Çakılarıyla aşk yaşayan yok mu? Onları yanından ayırmak istemeyen yok mu? Kullanmasa bile cebinde, yanında olmasını isteyen yok mu? Mesele iş görmek mi, tutku mu?

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #51 : 30 Eylül 2015, 14:38:18 »
Burada herkes gerektiği için mi çakı taşıyor? Yani 6cm lik çakı işimi görüyor derken, mesele sadece işinizi görmesi mi? Çakılarıyla aşk yaşayan yok mu? Onları yanından ayırmak istemeyen yok mu? Kullanmasa bile cebinde, yanında olmasını isteyen yok mu? Mesele iş görmek mi, tutku mu?
Hocam sanmıyorum ki herkes tamamiyle iş görmek için taşısın. Mutlaka bunu tutku tetikliyor olmalı. Yoksa yanımız da bıçak yok diye, günlük hayatımız da hangi işimiz aksar ki? Yanım da çakı varken genelde en fazla yaptıgım iş, çay içerken veya otururken çıkarıp gereksiz şeyler kesmek. Bir nevi tesbih gibi kullanmak. Dükkan da otururken mutlaka elimde veya önümde masada bir bıçak olur. Kah oynarım kah sağı solu çizerim. İşim de gerekli oluyor ama bunun için de tek elle çalışan çakılar işimi görüyor ama ona da kanunlar izin vermiyor. Polis karşısında da yanınızda ki bir hançer degilse, duruşunuz taşıma amacını zaten sergiliyor. Yanımda delici bir alet taşımak istesem, elektrikçiyim alırım 30 cm bir tornavida sen de karışamazsın diyorum konu kapanıyor
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

gokhand

• 1137
« Yanıtla #52 : 30 Eylül 2015, 16:30:44 »
Yanım da çakı varken genelde en fazla yaptıgım iş, çay içerken veya otururken çıkarıp gereksiz şeyler kesmek. Bir nevi tesbih gibi kullanmak.

tam beni tarif ettin :) masamın altı kağıt kırpıkları ile dolu.. not defterim paramparça. bide ekleyim  ofiste masasının üstünde birkaçmasat birkaç biley taşı olan bi tip. hani adam konuşurken deftere bisey karalarya ,konuşurken bıcak bileyen biri hayal edin  :))  işte o ben 

ulduz

• **
  • 107
  • http://kok-turk.blogspot.com.tr/
  • Meslek: Akademisyen
  • Yer: Trabzon
« Yanıtla #53 : 03 Ekim 2015, 06:22:20 »
Benim de ofisimde masamın üzerinde 3 biley taşı var, ve tabi cebim çantam çakı dolu olmasına rağmen masamın da üzerinde çakılar var. Çakı taşımayı sevdiğim gibi bilemeyi de severim. Hatta bölümdekiler bazen bıçaklarını bana getirirler "hocam şunu bileyebilir misin?" diye :)