Bıçak Sanatı - Forum

polis bir arkadaş var mı

selim61

• *
  • 17
  • Yer: istanbul
polis bir arkadaş var mı
« : 22 Eylül 2015, 22:56:34 »
eğer polis bir arkadaş  varsa bir kaç sorum olacak çakılar için resimelrini gösterip hangisi yasal  hangisi değil üzerimde taşıma açısından öğrenmek istiyorum sustalı değil hiç biri ama emin olamıyorum suç mu değil mi tam öğrenmek istiyorum

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: polis bir arkadaş var mı
« Yanıtla #1 : 22 Eylül 2015, 23:35:47 »
hepsi suc adamı kesiyolar

selim61

• *
  • 17
« Yanıtla #2 : 25 Eylül 2015, 21:54:13 »
arkadaş ne alaka yani hepsi suç diye bir şey olurmu  detaylı bir bilgi verebilecek arkadaş yok mu

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #3 : 25 Eylül 2015, 22:42:50 »
arkadaş ne alaka yani hepsi suç diye bir şey olurmu  detaylı bir bilgi verebilecek arkadaş yok mu

Arkadaşların kusuruna bakmayın size ayıp etmişler    :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 26 Eylül 2015, 00:13:39 »
Yıllar boyu forumda yazıp çizilen konudur, önceden yazılanlara bakın derim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

selim61

• *
  • 17
« Yanıtla #5 : 26 Eylül 2015, 14:05:44 »
haklısınız forumda diğer başlıklara bakmak lazım lakin orada sürekli bir karmaşa kimi suç diyor kimi değil bunun bir ayarı yok kanundaki maddelerin bazıları farklı yerlere gidebilir gibi net bir şey yok mu misal benim çok sevdiğim speyderco endura 4 çakım var çok güzel sade bir çakı şimdi bu suç mu mesela

selim61

• *
  • 17
« Yanıtla #6 : 26 Eylül 2015, 14:07:39 »
bu hepsi suç diyen arkadaş kanunla ilgili konu başlığındada saçma saçma konuşmuşda biz net cevap istiyoruz çünkü belli bir yaşı aşmış insanlarız kanunlarla polisle uğraşmak istemem bir çakı için

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #7 : 26 Eylül 2015, 14:58:21 »
gecen aylarda adliye binasında yasak olan tasıması kullanılması yasak olan bir sergi vardı bunu emniyet amirliği yapıyordu istanbulda oluyor bu olay açık konusmak gerekırse sergınden çok koleksiyona benziyordu hemen hemen her sey vardı konuya biraz espiri yaklaşmak gerekirse birde türkiyede yasadıgımızı düşünürsek :) elinize bir köşebent alıp gezdizinizde hiç bir sıkıntı yok lakin el emeği göz nuru sanat adı altında yapılan bır çakı taşıdıgınızda ise sorun benim mantıgım suna basıyor bıçak taşımak yasakmı ( YASAK ) sizn cebinizde aile yadigarı veya ve sanatsal açıdan yapılmış bir çakı varmı var bu bıçakmı bıçak ( OZAMAN YASAK ) lakin diyelim kanunda siz detaylı bir araştırma yaptınız ve kullanılması yasak OLMAYAN bir çakı taşıyorsunuz tamamen kötü niyetli olmamanıza ragmen buda karsınızda polisin insafına kalmış oldudu elinizden aldılar yani kolluk kuvveti el koydu benım bıldıgım alamıyorsunuz benim kendı sahsı görüşüm bu işviçre çakıları var içinde alyan lokma takımı çekme halatı kurbacık :) gibi tarzda olan cok işlevsel çakı taşımanız bence makul olacagını düşünüyorum emin olun burada alacagınız cevapların aynısını polis merkezındede aynı cevabı alacagınızda eminim :)  teşşurler

hakan81

• 14
  • Dünya nüfüsu artıkça insan sayısı azalıyor ...
  • Meslek: serbest
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #8 : 26 Eylül 2015, 15:40:57 »
Bildigim kadarı ile eyer taşıdınız çakı 6136 nolu yasak silahlar a girmiyorsa pek fazla bir sıkıntı olmuyor ama taşıdınız çakınında tek elle açılmaması ve tırtıklı olmaması gerek tabi kesici ağız uzunlugu 6 cm di sanırım yinede taşıdınız çakı çok değerli olmasa iyi olur cevirmeye girdinizde giderse üzülmesiniz
Zihin Fukara Olunca Fikir Ukala Olur....

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #9 : 26 Eylül 2015, 18:59:23 »
Bayatladı artık bu muhabbet. Ayda bir aynı konu. Okumaktan aciz, okuduğunu ankamaktan aciz bir toplum olduk daha ne olsun?
Okinawian

« Yanıtla #10 : 26 Eylül 2015, 19:44:04 »
bu hepsi suç diyen arkadaş kanunla ilgili konu başlığındada saçma saçma konuşmuşda biz net cevap istiyoruz çünkü belli bir yaşı aşmış insanlarız kanunlarla polisle uğraşmak istemem bir çakı için
Üslubumuza biraz daha özen gösterelim!..

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #11 : 26 Eylül 2015, 20:42:49 »
 ;D ;D Try again.... ;D

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #12 : 26 Eylül 2015, 21:44:52 »
Bayatladı artık bu muhabbet. Ayda bir aynı konu. Okumaktan aciz, okuduğunu ankamaktan aciz bir toplum olduk daha ne olsun?

+1500
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #13 : 26 Eylül 2015, 22:10:45 »
Meslek icabı değilse şehirde çakı bıçakla dolaşmanın esprisi nedir?

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #14 : 26 Eylül 2015, 22:18:29 »
valla sehrın her yerınde dolasıyorum ne cevırme nede bı polıs cebındekı cakıyı cıkar ver dedı cebıme asıyorum askısı dısarda kalıyor alısverıs merkezıne hatta jandarma karakoluna savcılıgada gırdıgım olmustur işin aslı şöyle onlar ıstemeden ben verıyorum cıkısta alırım dıyorum alıp cıkıyorum hıç sorun yasamadan hatta jandarma karakolunda unuttum 1 hafta sonra gıdıp aldım bence tehtıtkar bi çakı olmadıgı surece sorun yok gerber fast draw kullanıyorum namlunun yarısı tırtıklı http://static.weloveshopping.com/shop/xtrememart/GERBER-22-47162.jpg
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #15 : 27 Eylül 2015, 00:03:14 »
Siz iyi bir avukat bulun.
Okinawian

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #16 : 27 Eylül 2015, 00:12:01 »

Zarf açabilirsiniz.
Koli kesebilirsiniz.
Kaza yapmış araçta birisi varsa sıkışan emniyet kemerini kesebilirsiniz.
Kanamalı bir hastaya ilk gördüğünüz şeyi kesip turnike yapabilirsiniz.
Konserve açabilirsiniz.
Elma soyabilirsiniz.

Bunlar günlük hayatta ilk akla gelenler. Bunun haricinde bıçak çakı da seviyor olabilir. Bunun için de taşıyor olabilir. Eylem ustanın sözü gibi "bir insanın penisi var diye tecavüzcü ilan edemezsiniz". Sonuçlar önemlidir.
Okinawian

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #17 : 27 Eylül 2015, 00:18:54 »

Zarf açabilirsiniz.
Koli kesebilirsiniz.
Konserve açabilirsiniz.
Elma soyabilirsiniz.

Bunlar günlük hayatta ilk akla gelenler. Bunun haricinde bıçak çakı da seviyor olabilir. Bunun için de taşıyor olabilir. Eylem ustanın sözü gibi "bir insanın penisi var diye tecavüzcü ilan edemezsiniz". Sonuçlar önemlidir.

+1500
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #18 : 27 Eylül 2015, 00:42:06 »

Zarf açabilirsiniz.
Koli kesebilirsiniz.
Konserve açabilirsiniz.
Elma soyabilirsiniz.

daş düşebülü, ayı çıkabülü. doğru Deniz abi sen de haklısın  ;) ben yine de şehir ortamında çakı bıçak dolaştırmaya pek sıcak bakmıyorum. tercih meselesidir.

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #19 : 27 Eylül 2015, 17:03:12 »

Çakı-bıçak, silah olarak ve/veya kesici alet olarak taşınyor olabilir. Bu durumda sizin sorunuzu, Meslek icabı değilse şehirde silahla veya el aletiyle dolaşmanın esprisi nedir? şeklinde değiştirirsek cevap ayan olur sanırım.  Tabi sıcak bakıp bakmamak sizin bileceğiniz bir şey. Allah muhtaçlığını göstermesin.