Toggle navigation
Bıçak Sanatı - Forum
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
Close
Giriş Yap
Sürekli Olarak Bağlı Kal
Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti
Bıçakçılık
İlk bıçağıma yardım
« önceki
sonraki »
Yazdır
[
1
]
Aşağı git
İlk bıçağıma yardım
4 Yanıt
1136 Gösterim
rdm1982
21
Meslek: Bilişim İletişim
Yer: İstanbul
İlk bıçağıma yardım
«
:
22 Eylül 2015, 21:10:19 »
Merhaba değerli arkadaşlar, yaklaşık 2 ay önce start verdiğim ilk bıçağını belli bir noktaya getirdim. Formu tamamen doğaçlama yaptım ve daha üzerinde oynayabilirim. Agız elde eğe ile açıldı. Şuan 1 mm civarı. 80 kumla elde zımparasına devam ediyorum.
Yardım istediğim nokta şu, bicak 6 mm d3 olduğu için üstten bakınca satır gibi gorunuyor gözüme,bu sebeple sırta bi yalancı ağız açmayı düşünüyorum ama ilk bicakta böyle bir riski alıp her şeyi berbat etmekte var. Yalancı ağzı nasıl yapmalıyım sizce? Yanı sırtın büyük bölümünü mu alsam yoksa sadece uca yakın mi olsa. Uzun tutarsam süngü gibi olur mu?
Kafamda deli sorular
Salim Türk
6976
1976
Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
Yer: İzmir-Buca
Ynt: İlk bıçağıma yardım
«
Yanıtla #1 :
22 Eylül 2015, 21:50:17 »
Kalın olsun fark etmez. Yalancı ağız kesmede değişiklik yapmayacak. Ama fikrim içinden geçiyorsa yap. Böyle bir ağız açan yalancı ağızı da zorlanmadan açar.
rdm1982
21
«
Yanıtla #2 :
22 Eylül 2015, 22:26:46 »
Nasıl açacağımi bilemedim, yanı sirttaki kavisi aynen uca kadar taşlayacakmiyim? Altta taşlanmış yerlere girecekmiyim tekrar, Anlatamadım buyuk ihtimalle nereye takildigimi, acemilik başa bela
rdm1982
21
«
Yanıtla #3 :
26 Eylül 2015, 22:27:22 »
Şu fotodaki gibi açmak için sırttaki kavisi profile komple çizip taşlamammı gerekiyor,yanı normal ağzı açtığımdan farklı bi hesabı var mı bunun?
Bu şekilde yaptiğımda taşlama hattı resimdeki gibi olur mu?
Salim Türk
6976
1976
Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
Yer: İzmir-Buca
«
Yanıtla #4 :
26 Eylül 2015, 22:55:05 »
Ağız açmadan farklı bir durum yok aslında. Düz bir hatta eğeleme yaparsan zaten namlu ucuna doğru kalınlık azaldığı için yaklaşık bu şekilde sonuç alırsın. Taşlamanın başladığı yeri yuvarlak eğe ile istediğin kalınlığa kadar önden eğele. Sonra bu eğelediğin yeri uca doğru birleştir.
Yazdır
[
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti
Bıçakçılık
İlk bıçağıma yardım