Bıçak Sanatı - Forum

ağız açma aparatı

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
ağız açma aparatı
« : 21 Eylül 2015, 22:09:34 »
arkadaşlar bayram tatilini fırsat bilip yeni yaptığım bant zımpara makinesine bugün ağız açma aparatı yaptım.beğeninize sunuyorum.

tabla ölçüleri 7.5 cm x 22.5 cm
profil dayama kısmına 39 tane m4 diş açtım :)
hazır menteşelerin cok sağlam olmamasından dolayı böyle bir menteşe yaptık.

ağız açma aparatı bitti fakat fotoğraflayamadım.yarın inşallah bitmiş halinide çeker yayınlarım....
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

MURAT BUSHCRAFT

• 757
Ynt: ağız açma aparatı
« Yanıtla #1 : 21 Eylül 2015, 22:10:38 »
.
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #2 : 21 Eylül 2015, 22:32:44 »
Murat gayet kullanışlı görünüyor, açı olayını raysız çözmen ayrı bir güzel olmuş :) Ama keşke bir zımpara falan yapaydın :))

« Yanıtla #3 : 21 Eylül 2015, 23:59:58 »
Gayet pratik olmuş, Eline sağlık ( aklıma o kadar deliğin denk gelmeme olasılığı geldi, amma olurmuş hani  ;) )

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
« Yanıtla #4 : 22 Eylül 2015, 01:54:43 »
valla bnde aparata 25 delik deldim ama denk gelmedim gelmio meret   >:(

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #5 : 22 Eylül 2015, 19:15:40 »
 ağız açma aparatının son hali....

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #6 : 22 Eylül 2015, 19:18:42 »
Elinize sağlık bununla taş motorunda bile ağız açılır. :2up

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #7 : 22 Eylül 2015, 21:52:54 »
Bir de yay eklense, ayar daha hassas yapılır. 2 somunla ugraşılmaz. En iyisini siz bilirsiniz
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #8 : 22 Eylül 2015, 21:54:09 »
Evet yay güzel fikir. Ayrıca el tutma yerlerini koyman da çok iyi olmuş.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #9 : 22 Eylül 2015, 22:18:52 »
Elinize sağlık yalnız bu aparatlar pek kullanışlı değil bıcağın sağ tarafindan sol tarafa gecince sokup tekrar baglamak gerekiyor buda citti sıkıntı yaratıyor malesef

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #10 : 23 Eylül 2015, 00:15:02 »
Murat gayet kullanışlı görünüyor, açı olayını raysız çözmen ayrı bir güzel olmuş :) Ama keşke bir zımpara falan yapaydın :))

ustam tşk ederim  :2up

Gayet pratik olmuş, Eline sağlık ( aklıma o kadar deliğin denk gelmeme olasılığı geldi, amma olurmuş hani  ;) )

sefa ustam tşk ederim.inşallah denk gelmeme olmaz..olursa daha fazla delerim  :D :D :D

Elinize sağlık bununla taş motorunda bile ağız açılır. :2up

ustam tşk ederim yakında dener paylaşırım  ;)

Bir de yay eklense, ayar daha hassas yapılır. 2 somunla ugraşılmaz. En iyisini siz bilirsiniz

ustam sistemi daha dikkatli incelerseniz bu sistemde yaya gerek yok..yay taksamda bir işe yaramaz.yaylı olan aparatları gördüm ama bunda karar kıldım.bunu bir deneyelim belki yaylı modelide yaparım.ilginiz alakanız için tşk ederim.

Evet yay güzel fikir. Ayrıca el tutma yerlerini koyman da çok iyi olmuş.

salim ustam tşk ederim

Elinize sağlık yalnız bu aparatlar pek kullanışlı değil bıcağın sağ tarafindan sol tarafa gecince sokup tekrar baglamak gerekiyor buda citti sıkıntı yaratıyor malesef

Mehmet ustam tşk ederim iyi dilekleriniz için.bizim gibi bu işe yeni başlayanlar için bence o söküp takma işi en kolayı...yeterki hatasız çıksın bıçağın ağzı. :D

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #11 : 23 Eylül 2015, 00:37:06 »
Sağ sol söküp taktığınızda birebir aynı olmalı.canını sıkmim ama  bu aparat başkaca  problemlerde yaratıyor zamanla kullanınca anlayacaksınız

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #12 : 23 Eylül 2015, 00:42:35 »
Eline sağlık abi.Delikler ayna görüntüsü gibi karşılıklı açılmışsa sıkıntısız işler çıkacaktır.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #13 : 23 Eylül 2015, 00:51:14 »
Eline sağlık abi.Delikler ayna görüntüsü gibi karşılıklı açılmışsa sıkıntısız işler çıkacaktır.

Osman yanlış anlama ama merak ettim buna benzer bir aparatla kaçdefa aģız açtında sorunsuz kullanacağını idda ediyorsun ben buna benzer bir aparatla epeybir çalışmıştım

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #14 : 23 Eylül 2015, 01:05:37 »
Mehmet ustaya katılıyorum, mesela bu tür aparatlarda ovallik verebilmek için aşağı yukarı hareket edecek şekilde tasarım yapılmalı bence. Aynı sıkıntılarla eğeleme rampası nda karşılaşmaktayız çünkü.Bant Zımpara makinesinde tek başına kusursuz bir aparatın bile yeterli olacağını sanmıyorum. Yani belli bir tecrübe gerekiyor.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #15 : 23 Eylül 2015, 01:06:22 »
Osman yanlış anlama ama merak ettim buna benzer bir aparatla kaçdefa aģız açtında sorunsuz kullanacağını idda ediyorsun ben buna benzer bir aparatla epeybir çalışmıştım
En fazla 4-5 bıçak diyebilirim.
Dediğim gibi delikler ayna görüntüsü şeklinde açılırsa sağ ve sol yanak taşlamasında aparattan kaynaklı sorun çıkmaz.
Murat abi bu aparatı 2 teker makinada kullanacak ve açıyı aparatla vermesi zorunluluk yaptığı aparatı benzerleri de sıkça kullanılanlar bir modelin benzeri.

Aparatın benzerleri

Ayna görüntüsü delikler böyle olmalı bu sayede sağ-sol taşlamada fark olmuyor delikleri uygun değilse seninde yaşadığın gibi sorunlar çıkabilir.

Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #16 : 23 Eylül 2015, 01:09:18 »
Bant Zımpara makinesinde tek başına kusursuz bir aparatın bile yeterli olacağını sanmıyorum. Yani belli bir tecrübe gerekiyor.
Buna katılıyorum el becerisinin az olmasından dolayı birçok sıkıntı çekiliyor istenirse en iyi makina parkuru olsun.  :D

Bu arada en sevdiğim yöntem açıyı bant zımparanın kafasından verip aparatın sadece profili dik tutuğu sistemler ama 2 teker makinada zor bir sistem.
« Son Düzenleme: 23 Eylül 2015, 01:12:03 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #17 : 23 Eylül 2015, 01:12:28 »
 :2up aynen kardeşim.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #18 : 23 Eylül 2015, 01:18:19 »
Yenide kullanmaya başladığım aparatta sökme takma işlemi yapmadan iki tarafıda açmaktayım ve eşitsizlik problemi yaşamıyorum. Tabi bu aparattan mı yoksa şimdiye kadar kazanmış olduğum el becerisinden mi bilmiyorum. Bunu en iyi dışarıdan bir göz görebilir.
Aparat ise L şeklinde değilde T şeklinde yine üzerinde diş çekilmiş halde 25-30 tane delik. Bu aparatın bir güzelliği de ağız kısmını sağ sol olarak eşit açamamanın zor olması :)bilmiyorum tariften anlaşıldımı? Gerekirse önümüzdeki günlerde ayrıntılı foto çeker koyarım.  ;)

• 1805
« Yanıtla #19 : 23 Eylül 2015, 01:22:46 »
Diyelim ki taşlama rikassoda 1.5 iken, uç kısımda 2.5cm. Yani taşlama genişliyor. Bunu nasıl ayarlıyorsunuz?