Bıçak Sanatı - Forum

LEATHERMAN SURGE paslanma sorunana çözüm arıyorum

batuhnaydogan

• *
  • 4
  • Meslek: sinema
  • Yer: istanbul
Merhaba Sevgili bıçak sanatı forumu ailesi,
Hayatımda ilk defa böyle bir sorunlar karşılaştığım için çözüm bulmakta baya zorlanıyorum kendi çapında bir çakı koleksiyoncusuyum genel olarak victorinox ve wenger toplarım birkac tanede full tang diye tabir edilen av bıcağım falan var.Fakat koleksiyonuma sonrada kattığım Leatherman Surge garip bir şekilde pas oluşumu başladı ki herhangi bir aşırı kullanmamda söz konusu değil sinema işiyle uğraşıyorum ve çakımı tek kullandığım zamanlar bilgisayarlarda bir kablo sorunu yaşadığımızda yada gelen paketlerini açmakta kullanıyorum.Lafı daha fazla uzatamadan siz ustalarımdan isteyeceğim yardım çakımı minimal hasarla yada (tercihen) hasarsız nasıl düzeltebilirim.Yada son çare olarak Hakel Kamp'ın sitesinden almıştım çakımı onlara götürsem iade alırmıyım.

Aşağıda örnek olarak paylasacağım fotograf benim çakım değilde fakat çakımdakı pasalanma durumu resimde ki ile benzerdir.Benim makas ve birleşme noktalarımda bu sorun mevcut..
İlgi ve alakanız için şimdiden çok teşekkür ederim,saygılar..

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: LEATHERMAN SURGE paslanma sorunana çözüm arıyorum
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2015, 14:12:14 »
Wd-40la biraz pasları sökmeye çalışın sonrasında met-par yada metylan gibi parlatma kremleri ile ovalayın
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #2 : 20 Eylül 2015, 18:54:05 »
Nemden uzak tut,birazda yağla. Meyve falan kesiyorsan, vazgeç ;)
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2015, 18:56:58 Gönderen: İlkay Kadir Karaca »
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

batuhnaydogan

• *
  • 4
« Yanıtla #3 : 20 Eylül 2015, 21:01:15 »
Wd-40la biraz pasları sökmeye çalışın sonrasında met-par yada metylan gibi parlatma kremleri ile ovalayın
WD40ta bekletip 220lik zımparayala yavaşça temizledim üstünü şuan daha iyi ama her ihtimala karşı met-par da alıp uyguluyacağım bilgi için teşekkür ederim çok sağolun

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2015, 21:17:57 »
220lik zımpara çok kalındır keşke hiç kullanıp çizmeseydiniz yüzeyi
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #5 : 20 Eylül 2015, 21:37:32 »
WD40ta bekletip 220lik zımparayala yavaşça temizledim üstünü şuan daha iyi ama her ihtimala karşı met-par da alıp uyguluyacağım bilgi için teşekkür ederim çok sağolun

:'( :'( :'(
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

batuhnaydogan

• *
  • 4
« Yanıtla #6 : 20 Eylül 2015, 22:34:27 »
220lik zımpara çok kalındır keşke hiç kullanıp çizmeseydiniz yüzeyi
malesef bauhaus ta bulamadım daha incesi fakat bıçak yüzeyinde hiç pas yoktu sadece cakının vida kısmında ve makasta vardı kaliteli olmayan bir paslı bıcağımda deneme yapıp nazikçe temziledim yüzeyde hi. zorun olmadı belkide zımpara daha inceydi şu süngerin etrafına yapılmış olanlar varya belkide değer değişiyordur ondan pek sanmam ama..Yinede sorun yok şu an yeni gibi  :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #7 : 20 Eylül 2015, 22:41:30 »
Bauhaustan 1200kuma kadar kâğıt zımpara bulabiliyorum.
Sıkıntı yok çizmediyse yüzeyi :D
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yusuf nalcıoğlu

• 389
  • Meslek: esnaf
« Yanıtla #8 : 20 Eylül 2015, 23:17:07 »
Batuhan bey, siz zannedersem sünger zımpara almışsınız.tabaka halinde olan zımparalardan 2000 kum a kadar oto boyacilarinda yada nalburlarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Su zımparası olarak isteyin.

batuhnaydogan

• *
  • 4
« Yanıtla #9 : 21 Eylül 2015, 01:46:52 »
Batuhan bey, siz zannedersem sünger zımpara almışsınız.tabaka halinde olan zımparalardan 2000 kum a kadar oto boyacilarinda yada nalburlarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Su zımparası olarak isteyin.
evet sünger zımpara bauhaus'ta 220ye kadar vardı umarım bidaha paslanma gibi bi sorun yaşamam ama yaşarsam nalbura bi sormak lazım kağıt olana göre sünger daha kullanışlı victorinoxlarda hiç böyle bi sorun yaşamamıştım leathermanda genel olarak bi çelik problemi var herhalde..Tavsiye için sizede çok teşekkür ederim

alitutuncu

• 102
  • 533 312 02 06
  • Meslek: Memur
  • Yer: Menemen, İZMİR
« Yanıtla #10 : 21 Eylül 2015, 12:47:57 »
bildiğim kadarıyla leatherman ürünlerine ömür boyu paslanmazlık garantisi veriyor ama yine öncelikle bunu firmayla yazışıp teyit edip, ardından işlemlere başlamak lazımdı.
Ben bunu yaparım dedim mi o iş benden kurtulamaz....