Bıçak Sanatı - Forum

4110 & Okaliptüs Kurban Bıçağı

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
4110 & Okaliptüs Kurban Bıçağı
« : 19 Eylül 2015, 00:04:02 »
Merhaba forumdaşlarım :)
Bu tamgalı ilk bıçağım oldu, tamga hakkında da fikir ve yorumlarınızı bekliyorum ;D

-Çeliğin Türü         :4110 Paslanmaz
-Isıl işlem              :Taner usta
-Toplam Boy         :300mm
-Yüz Genişliği        :40mm
-Kalınlık                 :3mm
-Namlu Boyu         :170mm
-Kabza Boyu         :130mm
-Kabza Malzemesi :Okaliptüs ağacı

Okaliptüs ağacı baya sertmiş, pimleri biraz zorlamam ile pir parçası attı :( Kabzaya japon yapıştırıcısı uyguladım.

İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: 4110 & Okaliptüs Kurban Bıçağı
« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2015, 00:07:56 »
Eline sağlık biraderim.Tam kıvamında bir bıçak  ;)
Logoda yakışıklı oldu hayırlı olsun.Nice bıçaklarda görmek dileğiyle.  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #2 : 19 Eylül 2015, 00:10:05 »
Logoya bayıldım bıçağa zaten bayıldım sap tonuda bıçağın yüzeyide süper kardeşim ellerine sağlık :)

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #3 : 19 Eylül 2015, 00:10:19 »
Eline sağlık biraderim.Tam kıvamında bir bıçak  ;)
Logoda yakışıklı oldu hayırlı olsun.Nice bıçaklarda görmek dileğiyle.  :2up

Sağ olasın Osman abi :)

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #4 : 19 Eylül 2015, 00:10:44 »
Logoya bayıldım bıçağa zaten bayıldım sap tonuda bıçağın yüzeyide süper kardeşim ellerine sağlık :)

Teşekkür ederim ustam.

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #5 : 19 Eylül 2015, 00:17:46 »
eline sağlık kardeşim ağzını elde mi açtın çok muntazam görünüyor
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #6 : 19 Eylül 2015, 00:19:26 »
eline sağlık kardeşim ağzını elde mi açtın çok muntazam görünüyor

Teşekkür ederim abi. Ağzı bant zımparada açıldı.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #7 : 19 Eylül 2015, 01:03:39 »
İlkay eline sağlık bıçağın arka kısmı göze pek hoş gelmiyor sanki  serçe parmaktan başladıģın oyuntuyu  sırta dogru gelip yukarıda sıfırlayıp yumuşatsaydın daha konforlu bir tutuşu olucakmış yada şu son pim deliği birazdahamı geride olmalıymış tam adını koyamadım ama bir aksaklık var gibi gerçi pim haricinde kabzayla birazda ilgilenebilirsin bence  .logoya gelincebence güzel olmuş ama daha özgün birşey bulabilirdin diye düşunüyorum.
Sana tavsiyem bundan sonraki işlerinde yapiştırma işlemine geçmeden once kabzayı pimlerle beraber takıp  dene bir aksilik varmı diye kontrol et en azında bu sıkıntıları yaşamassın  umarım bilmişlik yapıp canıni sıkmadım :())

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #8 : 19 Eylül 2015, 01:08:48 »
İlkay eline sağlık bıçağın arka kısmı göze pek hoş gelmiyor sanki  serçe parmaktan başladıģın oyuntuyu  sırta dogru gelip yukarıda sıfırlayıp yumuşatsaydın daha konforlu bir tutuşu olucakmış yada şu son pim deliği birazdahamı geride olmalıymış tam adını koyamadım ama bir aksaklık var gibi gerçi pim haricinde kabzayla birazda ilgilenebilirsin bence  .logoya gelincebence güzel olmuş ama daha özgün birşey bulabilirdin diye düşunüyorum.
Sana tavsiyem bundan sonraki işlerinde yapiştırma işlemine geçmeden once kabzayı pimlerle beraber takıp  dene bir aksilik varmı diye kontrol et en azında bu sıkıntıları yaşamassın  umarım bilmişlik yapıp canıni sıkmadım :())

Teşekkür ederim.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #9 : 19 Eylül 2015, 01:50:20 »
Kardeşim eline sağlık.Mehmet ustanın da dediği gibi bazı aksaklıklar mevcut.Kabza ricassoya biraz daha yaklaşsa ve paralel olsa daha şık olurmuş.Resimden gördüğüm kadarıyla,bir tarafın ricasso düz iken,diğer tarafın ricassosu hafif çapraz gibi.Birde boru pimlerin içine havşa açmalısın  ;)  Sonraki bıçağın çok daha güzel olacak Kadir kardeşim buna inanıyorum.Umarım eleştirilerime alınmazsın.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #10 : 19 Eylül 2015, 01:54:00 »
Kardeşim eline sağlık.Mehmet ustanın da dediği gibi bazı aksaklıklar mevcut.Kabza ricassoya biraz daha yaklaşsa ve paralel olsa daha şık olurmuş.Resimden gördüğüm kadarıyla,bir tarafın ricasso düz iken,diğer tarafın ricassosu hafif çapraz gibi.Birde boru pimlerin içine havşa açmalısın  ;)  Sonraki bıçağın çok daha güzel olacak Kadir kardeşim buna inanıyorum.Umarım eleştirilerime alınmazsın.

Haklı eleştiri her zaman yükseğe taşır.
Teşekkür ederim.

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #11 : 19 Eylül 2015, 02:08:39 »
elıne koluna saglık logo muhtesem
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #12 : 19 Eylül 2015, 02:09:56 »
elıne koluna saglık logo muhtesem

EyvAllah abi.

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #13 : 19 Eylül 2015, 10:20:59 »
Ilkay ellerine saglik logo da ii yakismis  ;) gule gule kullanman dilegimle kazasiz belasiz insallah

selamlar
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #14 : 19 Eylül 2015, 10:47:37 »
Ellerine sağlık İlkay, işini sorunsuz yapacaktır. Bir ara görsel odaklı yaparsın. Son pimdeki ahsabın atması olmasa çok da sorun yok gibi. Rikassoda taraflar arasında cok fazla fark var mı yoksa foto kaynaklı bir durum mu? Ağacın rikassoya olan açısı benim hoşuma gitti, daha agresif bir efekt sağlamış.

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #15 : 19 Eylül 2015, 10:54:40 »
Eline sağlık kardeşim, gayet güzel gidiyorsun, daha da güzel işler çıkacak elinden  ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

« Yanıtla #16 : 19 Eylül 2015, 11:45:23 »
Peki ustalarım kurban bıçağı için şöyle bir taslak çıkardım. tabi 2016 kurbanı için ;)  Sizce kurban için uygunmudur. Ayrıca elimde 440c 3mm çelik var.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #17 : 19 Eylül 2015, 12:17:08 »
Çok ggüzel olmuş

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #18 : 19 Eylül 2015, 12:59:46 »
Eksik görülenler söylenmiş zaten. Kabza konusunda kendin için yaptıysan ve eline rahat oturuyorsa sorun yok ama benim el biraz kalın olduğu için bu tür kabzalarda genelde elime aldığımda rahatsız oluyorum. Faklı kullanıcılar için tolerans vermekte fayda var. Birde uzun vadeli kullanım için japon yerine stabilize yoluna gitmelisin bence. Sefa hocamız stabilize için uygun bir malzeme önerdi. Şu anda Mehmet denemeler yapıyor. Yakında bir başlıkta detayları paylaşır herhalde.

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #19 : 19 Eylül 2015, 17:29:47 »
Ilkay ellerine saglik logo da ii yakismis  ;) gule gule kullanman dilegimle kazasiz belasiz insallah

selamlar

EyvAllah Hakan abi :)

Ellerine sağlık İlkay, işini sorunsuz yapacaktır. Bir ara görsel odaklı yaparsın. Son pimdeki ahsabın atması olmasa çok da sorun yok gibi. Rikassoda taraflar arasında cok fazla fark var mı yoksa foto kaynaklı bir durum mu? Ağacın rikassoya olan açısı benim hoşuma gitti, daha agresif bir efekt sağlamış.

Sağ olasın Alper abi.
Rikassolarda sadece eğim farkı var yerleri aynı, belki fotoğraftan daha farlı gözükmüş olabilir.

Eline sağlık kardeşim, gayet güzel gidiyorsun, daha da güzel işler çıkacak elinden  ;)

EyvAllah Serkan abi :)

Çok ggüzel olmuş

Teşekkür ederim.

Eksik görülenler söylenmiş zaten. Kabza konusunda kendin için yaptıysan ve eline rahat oturuyorsa sorun yok ama benim el biraz kalın olduğu için bu tür kabzalarda genelde elime aldığımda rahatsız oluyorum. Faklı kullanıcılar için tolerans vermekte fayda var. Birde uzun vadeli kullanım için japon yerine stabilize yoluna gitmelisin bence. Sefa hocamız stabilize için uygun bir malzeme önerdi. Şu anda Mehmet denemeler yapıyor. Yakında bir başlıkta detayları paylaşır herhalde.

Teşekkür ederim Salim abi.