Merhaba,
Birkaç ay önce D2'den yapmaya başladığım ilk bıçağımı ısıl işleme göndermeye yaklaştığımı hissediyorum. Yine de tatmin olamadığım birçok yer var. Ben de fotoğrafını çekip size sorayım dedim.
Formunu tasarlarken zarif (4.5 mm çelikle ne kadar zarif olabilirse

ve minimalist bir bıçak yapmayı hedeflemiştim, tasarladığımdan daha geniş oldu (tamamen sabırsızlıktan) ama kardeşim beğendi. Hatta bıçağı bir arkadaşıma hediye etmek istedim, "Bunu bana hediye edersen gözümün önünden ayırmam, ölünce de karnıma bunu koydururum" diye iltifatta bulundu.
Bıçağın ağız sınırı görünmüyor çünkü ilk önce tam taşlama yapmak istedim, sonra yapamadım, sonra da dışbükey olarak düşünmeye çalıştım.
Her ne kadar eğeleme rampası kullandıysam da bıçağın ucunun açısı diğer kısmının açısına eşit olmadı. Zımparayla biraz düzeltmeye çalıştım ama oldu mu bilemiyorum. Uç kısımlarda açı büyüyor, maalesef fotoğrafta gösteremedim.
Taşlama eşiğine yakın bıçak ağzı biraz kalınlaşıyor, oraları yeterince inceltemedim. Oraları inceltmeye çalıştığımda bu sefer eğenin diğer kenarına gelen yer çok aşınıyor gibi hissettiğimden öyle bıraktım. İkinci kesici ağzı açmaya biraz ileriden başlasam olur mu?
Perdah konusunda sıkıntılarım var, yüzey çizikli olsa çok kötü görünür mü? Ayrıca yüzeyi ne kadar silersem hatalar o kadar belli olacakmış gibi hissediyorum, hataları gizlemeye çalışıyorum. Ya da çizikleri savaş yarasıymış gibi göstermenin bir yolu var mı acaba

?
Taşlama eşiği bir tarafta fena olmadı ama diğer tarafta bir çizik oluştu.

Hepinize iyi günler.