Arkadaşlar hayırlı akşamlar. Bıçak bileme ile ilgili kafama takılan sorular var. Bugün ablamlardan 5 tane bıçak aldım. Ağızlarında kırılmalar meydana gelmiş. Elimde taş motoru, yağ taşı, alemınyum oksit taşı ve masat var. Öncelikle bıçağın ağzındaki kırılmaları almak ve ağzı açmak için taş motoru kullandım.
Sonra yağ taşı, sonra da masatı kullandım. 2 bıçağın çeliği iyi olduğu için bıçaklar iyi oldu. Diğer 3 bıçak teneke gibi bir şey. Ben de hastalık olduğu için diğer bıçakları da o konuma getirmek istiyorum ama yapamadım. Bıçağın çeliği ön plana çıkıyor.
Sormak istediğim sorular sırasıyla aşağıya yazdım.
1. Taş motorunu hayatımdan çıkarmak istiyorum. Ama ağızdaki kırılmaları ortadan kaldırmak ve ağzı açmak için ne kullanabilirim?
2. Ağızdaki çapağı almak için önerebileceğiniz yağ taşı var mı?
3. Kör bıçağı ağzını açmak için önerebileceğiniz taş nedir?
4. Bıçağın ağzının açıldığına emin olmak için kullandığınız yöntem nedir?
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.
S: ağızdaki kırılmaları ortadan kaldırmak?
C: Bıçağı bıçak olarak kullanmak, kama, keski vs. olarak kullanmamakla,
C: Doğru su verilmiş bıçakları kullanmakla
C: Girintileri yok edecek kadar ağzı taşlayarak atıp sonra yeniden bilemekle olur.
S: ağzı açmak?
C: Çok yöntem ve onların uygulanmasına dair çok bilgi vermek gerek ama forumda verili...
S: Bıçağın ağzının açıldığına emin olmak için kullandığınız yöntem nedir?
C: Öncelikle amacınız neyse ona göre bir test lazım tabi ama sizin bıçakların hali madem bu kadar fena, öncelikle kağıt kesmeyi test edebilin yeter. Kağıdı keserken hep bir noktada zınk diye takılıyorsa bilin ki o noktada bir çentik vardır ve siz bunu henüz düzeltememişsinizdir. Yada bir kısmı boyunca bıçak kağıdı hiç kesmiyorsa bu kısımda iki yanağın taşlaması/ bilemeniz taşlama henüz keskin bir ağız
oluşturacak şekilde kavuşmamıştır.