Bıçak Sanatı - Forum

varilden ocak yapımı ile ilgili

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: varilden ocak yapımı ile ilgili
« Yanıtla #20 : 17 Eylül 2015, 19:23:07 »
Bu sekilde 1 cuval kömür yakarsın.mumkun oldugunca daraltman lazim. Komurun icine gomebolesin. Hem cok uzun olmus gerek yok. Sadece 30 cm de  delikler yeterli. Bu sekilde davlumbaz olmaz. Ates yuzune gelir.

tayfunkayhantk

• *
  • 17
  • Meslek: elektrik
  • Yer: istanbul sarıyer tarabya
« Yanıtla #21 : 18 Eylül 2015, 21:04:27 »
tuğlaları dik bi vaziyete getirdim fakat yarın fotoğraf çekicem
bundan kestiğim parçayı yüzüme gelmesin diye siper etsem yinede ateş yüzüme gelirmi.onuda fotosunu çekerim

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #22 : 18 Eylül 2015, 22:32:59 »
Buna Pinterest'te göz atın.
I made a hood for my brake drum forge. - http://pinterest.com/pin/294141419389157447/?s=3&m=mesajlar

Boyle bisey  demek istemistim

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #23 : 19 Eylül 2015, 22:46:49 »

Biraz geç oldu ama Tayfun kardeşim ; bende ilk ocağımı senin yaptığın gibi V formunda yapmıştım. Sıcak demir işi yapanlar için gayet uygun bir model ama sadece bıçak yapacaksan bence U şekli ocak daha kullanışlı. Ben en son ocağımı düz bir tepsi gibi yaptım, yanlarda ise kalın ateş tuğlaları ile seyyar şekilde istediğim gibi genişletip daraltıyorum.

tayfunkayhantk

• *
  • 17
« Yanıtla #24 : 23 Eylül 2015, 00:21:00 »

Biraz geç oldu ama Tayfun kardeşim ; bende ilk ocağımı senin yaptığın gibi V formunda yapmıştım. Sıcak demir işi yapanlar için gayet uygun bir model ama sadece bıçak yapacaksan bence U şekli ocak daha kullanışlı. Ben en son ocağımı düz bir tepsi gibi yaptım, yanlarda ise kalın ateş tuğlaları ile seyyar şekilde istediğim gibi genişletip daraltıyorum.

eyvallah abi. ocak bitti sayılır ama fırsat bulup foto çekemiyorum bu ara işler baya yoğun kusura bakmayın

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #25 : 23 Eylül 2015, 10:48:49 »
Takipteyim,sabırla neticeyi bekliyorum.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

tayfunkayhantk

• *
  • 17
« Yanıtla #26 : 01 Aralık 2015, 18:58:39 »
öncelikle hepinize selamlar, hepinizde çok geç kaldığım için özür diliyorum

körük için paslanmaz boru buldum hurdalıkta delip onu koydum(paslanmaz olması aslında fanın hava veren yerine tam oturduğu için onu seçtim başka bi maksadı yok) tuğlaları dik vaziyette koydum bu konuda uyarılmıştım forumda :) tuğlaların aralarını şamot harcıyla doldurdum
yarın yine elden geçricem

şamot kuruduktan sonra ocağı yaktım hem şamot iyice pişsin istedim ilk tahta koymuştum sonra taş kömürü koydum

içine yine hurdadan bi demir buldum ve ocağa attım :) sonra dövüp mızrak yapmaya çalıştım
tekrardan geç kaldığım için hepinizden özür dilerim ilginizden dolayı bütün ustalarıma teşekkür ederim.

Özelikle İlkay Kadir Karaca kardeşime her sorumu yanıtladığı için ayrıca teşekkür ederim kardeşim.. :)

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #27 : 01 Aralık 2015, 19:15:51 »
Ellerine sağlık :2up :2up
Bilgi paylaştıkça büyür, ben teşekkür ederim kardeşim O:-)
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #28 : 06 Aralık 2015, 00:28:33 »

Ellerine sağlık Tayfun kardeşim, iş görecek bir ocağa benziyor, zamanla yeterli gelmeyen yerleri zaten yeniden dizyan edeceksin merak etme sonunda seni mutlu edecek bir ocağın olacak  :2up