Bıçak Sanatı - Forum

varilden ocak yapımı ile ilgili

tayfunkayhantk

• *
  • 17
  • Meslek: elektrik
  • Yer: istanbul sarıyer tarabya
varilden ocak yapımı ile ilgili
« : 12 Eylül 2015, 14:44:54 »
elimde bi mazot varili var kafamda bi iki fikir var ama sizce nasıl kullanmalıyım ?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: varilden ocak yapımı ile ilgili
« Yanıtla #1 : 12 Eylül 2015, 14:54:02 »
Gazlı bir ocak için soba kovası bile yeter de artar. Ben shalen kova da değil soba borusu kullanıyorum. Bu aralar ısıttığım enli parçalarda sorun çıkmaya başladı yoksa genel olara yetiyor.

Kömürle çalışacak iseniz bence o zaman varil çok faydalı olabilir.

Şu eski ocağın daha açıklayıcı fotoğrafı elimde yok ama bu dahi işine yarayacaktır:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=876509609073921&set=pb.100001446694953.-2207520000.1442058598.&type=3&theater
« Son Düzenleme: 12 Eylül 2015, 14:56:55 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tayfunkayhantk

• *
  • 17
« Yanıtla #2 : 12 Eylül 2015, 18:23:13 »
eyvallah abi kömürlü yapıcam

tayfunkayhantk

• *
  • 17
« Yanıtla #3 : 13 Eylül 2015, 20:02:07 »

şimdilik bu kadar yapabildim yarın baca deliğini açıp alttan da körük için yer açıcam ayaklarını kaynatıp zemini tuğla yapıcam boş kalan tarafı tezgah gibi kullanıcam adım adım burda paylaşmayı düşünüyorum eğer sizde hatalarımı yanlışlarımı söylerseniz düzgün bi iş çıkarta bilirim

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #4 : 13 Eylül 2015, 20:04:17 »
Kolay gelsin Tayfun :2up
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

tayfunkayhantk

• *
  • 17
« Yanıtla #5 : 13 Eylül 2015, 20:05:48 »
eyvallah İlkay sağ olasın  :)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #6 : 14 Eylül 2015, 06:38:29 »
O koca varili nasil ocak yapicaksin tam anlamadim. Bi cizim falan yokmu yada ornek. Boyle yatar mi durcak o

tayfunkayhantk

• *
  • 17
« Yanıtla #7 : 14 Eylül 2015, 11:28:49 »
bu gün daha ayrıntılı bi resim atarım abi

tayfunkayhantk

• *
  • 17
« Yanıtla #8 : 14 Eylül 2015, 16:50:09 »
1ve2 tuğla 3 delikli boru

varilin içi böyle olucak içini ateş tuğlası ve fan için boru olucak fanı alttan çıkartıcam tam olarak içi

buna benziyecek üst yuvarlaklığı davlumbaz gibi olucak ve atöltede olacağından baca kullanıcam
« Son Düzenleme: 14 Eylül 2015, 16:54:29 Gönderen: tayfunkayhantk »

tayfunkayhantk

• *
  • 17
« Yanıtla #9 : 14 Eylül 2015, 17:40:57 »
iç ölüçüsü için ölüçüler ne olmalıdır bi standartı varmı yoksa kullanışa göremi

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #10 : 14 Eylül 2015, 19:07:05 »
soyle bir sey soylemek istiyorum belki sizde biliyorsunuzdur bilmeyenler için veya kesmeyi düşünenler için bilgi olsun   varil kesmek özellik ile yanıcı madde içeren tipte varil kesmek oldukça tehlikelidir boş olan varil dolu olan varilden daha tehlikelidir kesme işlemi sırasında silme yanı azına kadar su doldurup kesilmesi gerekiyor memkunse canavar veya oksıjen kullanılmamalı (gerekiyorsa) ne olur dıye soracak olursanız varili başka sehirde arayablilirsiniz :) herkez burada sevdıgı seylerı yapmak istiyor yaparkende  aman sız olun her adımda dikkat edelim patlayan varılın 200 metre ileriye kadar gittiği gören biri olarak yazıyorum bunları kulaktan dolma ahmet efendı mehmet efendinin lafları ile yazmıyorum herkese güzel vakit geçirme dileği ile

buda eglence için yapılan bir video fikir versin diye herkese
https://www.youtube.com/watch?v=B5tuo9fwQ_k
« Son Düzenleme: 14 Eylül 2015, 19:12:57 Gönderen: Emrah kent »

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #11 : 14 Eylül 2015, 20:05:20 »
soyle bir sey soylemek istiyorum belki sizde biliyorsunuzdur bilmeyenler için veya kesmeyi düşünenler için bilgi olsun   varil kesmek özellik ile yanıcı madde içeren tipte varil kesmek oldukça tehlikelidir boş olan varil dolu olan varilden daha tehlikelidir kesme işlemi sırasında silme yanı azına kadar su doldurup kesilmesi gerekiyor memkunse canavar veya oksıjen kullanılmamalı (gerekiyorsa) ne olur dıye soracak olursanız varili başka sehirde arayablilirsiniz :) herkez burada sevdıgı seylerı yapmak istiyor yaparkende  aman sız olun her adımda dikkat edelim patlayan varılın 200 metre ileriye kadar gittiği gören biri olarak yazıyorum bunları kulaktan dolma ahmet efendı mehmet efendinin lafları ile yazmıyorum herkese güzel vakit geçirme dileği ile

??? :o ??? :o ??? :o
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #12 : 14 Eylül 2015, 20:23:00 »
1 ve 2 numara da belirttiğin atestuglalarinin boyu kucuktur varilin capi ise oldukca genis kalacaktir. Çizimden anladığım kadarıyla varil yan yatırıp içine döşerseniz duman variliin ucundan çıkmak yerine sana doğru gelecektir yani davlumbaz olarak işe yaramaz. Fakat ocağı düz bir tablanın üzerine bir masanın üzerine inşa edip varili kestin şekilde dik olarak üzerine yerleştirirswn en iyi bir davlumbaz görevi görebilir

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #13 : 14 Eylül 2015, 22:00:47 »

Yıllar önce deterjanla falan yıkadığı varil hâlâ yakıt kokuyor diye içine kibrit yada sair yanan şey atıp da patlamayla ölen bir kadının haberi vardı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #14 : 14 Eylül 2015, 22:23:20 »
Ben de bir türk filminde sahil kenarına vuran varillerin olduğu yerde oynadığı için kanser olan çocuğu hatırladım. Patlamadan daha tehlikeli .

tayfunkayhantk

• *
  • 17
« Yanıtla #15 : 15 Eylül 2015, 11:45:26 »
ustam o videoya göre ben iyi kesmiyişim onu iyiki yağmur vardı burda içi su dolmuş bende hiç boşaltmamışım Allahtan :)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #16 : 15 Eylül 2015, 14:23:31 »
Güzel konu takipteyim.
Okinawian

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #17 : 15 Eylül 2015, 18:58:04 »
her zaman sans insanın yüzüne gülmez ama neyse kazasız belasız halletmısınız onemlı olanda zaten bu geçmiş olsun :)

Yasin AKTAŞ

• 84
  • Yer: Çanakkale / Biga
« Yanıtla #18 : 16 Eylül 2015, 13:04:23 »
Şimdiden başarılar, belki ileride bende yaparım. :)
Yasin AKTAŞ 1988 / ÇANAKKALE

tayfunkayhantk

• *
  • 17
« Yanıtla #19 : 17 Eylül 2015, 02:14:54 »

ocağın içi bitince aşağı yukarı bitince bu halde olucak daha bitmedi ama daha bitmeden sizinde öneri ve eleştrileriniz için attım
tuğlaların dikliği önemli mi biraz daha altlarına destek koyup biraz daha dik vaziyete getirmeme gerek var mı ?