Bıçak Sanatı - Forum

İkinci Bıçağımı beğenilerinize sunuyorum..

Ömür Aziz BÖLTEN

• 235
  • Meslek: Öğretmen - Deri Tasarım Atölyesi
  • Yer: Antalya
İkinci Bıçağımı beğenilerinize sunuyorum..
« : 04 Eylül 2015, 17:34:06 »
İlk Bıçağımı Isıl işlem sorunundan dolayı bitirememiş bulunmaktayım. Birini bitirmeden diğerine geçmek istemezdim ama bu yaptığım bıçak sayesinde forumda okuduğum bilgiler tek tek karşıma çıktığı için mutluyum demekki doğru ilerlediğimi düşünüyorum  ;D  Yaptığım profilin malzemesi murat bushcraft abimden aldığım ray çeliğidir. Evde kendime yaptığım körüklü ocakta ısıtıp şekil verdiğim mustafa ünal(eğeleme rampası )abimden aldığım bant zımpara makinası ile ilk yarı dövme bıçağımı tamamlamış bulunmaktayım. Bıçağın suyunu kanola yağında verdim, menevişini ise sönmekte olan ocağın küllerinin arasında 3-4 saat kalmasıyla tamamladım. Kabze kısmında Pirinç Maun Geyik boynuzu ve İroko ağacı kullandım zımpara işleminden sonra polisaj la işlemi bitirdim..

Vaketa Deri ve Deri işlemede kullanılan aletler için iletişime geçebilirsiniz.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: İkinci Bıçağımı beğenilerinize sunuyorum..
« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2015, 18:12:25 »
Elinize sağlık. :2up Sertlik şuan nasıl sönmekte olan küllerin arasında 3-4 saat bana çok gibi geldi. ::)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ömür Aziz BÖLTEN

• 235
« Yanıtla #2 : 04 Eylül 2015, 18:32:09 »
sertlik şu anda fena değil çok kırılgan birşey olmadı 2mm lik pirinç plakaya ufak da olsa çentiğini açtı . Git gide suyunu verme ve meneviş işini biraz okuyarak biraz deneme yanılma pekiştiriceğime inanıyorum..

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
« Yanıtla #3 : 04 Eylül 2015, 18:44:38 »
Kardeşim tam bitmiş halini bekliyorum :) Hediyemi de unutma :))

cihankara

• 281
  • Meslek: turizm
« Yanıtla #4 : 04 Eylül 2015, 19:29:28 »
Eline saglik benim begendigim tarzda bir bicak olmus ama Osman'in da dedigi gibi menevisi keske 4saat yapmasaydin en risksiz ve kontrollu yontem firin ve ustalasmadan ocakta menevis baya riskli,ben bunu aci yoldan ögrendim :)

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #5 : 04 Eylül 2015, 19:56:41 »
elıne koluna saglık
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #6 : 04 Eylül 2015, 21:32:07 »
Makineyi iyi günlerde kullanın. Elinize sağlık. Ama o bıçakta daha epeyi iş var. Aslında bir bu kadarlık daha iş var denebilir...

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #7 : 04 Eylül 2015, 22:07:14 »
İşin zor tarafından başlamışsınız. Tebrikler. Sonuçta hiç fena degil. Dikkatimi çeken nokta, kuyruğun namlu tarafından başladığı rikasso bölümünde alttan ve ustten bırakılan namlu eşit degil. Yapılan kabzeyi kısa tarafatan zayıf bırakabilir. Ellerinize sağlık çok daha güzellerini yaparsınız insallah.

Ömür Aziz BÖLTEN

• 235
« Yanıtla #8 : 05 Eylül 2015, 03:58:48 »
Eline saglik benim begendigim tarzda bir bicak olmus ama Osman'in da dedigi gibi menevisi keske 4saat yapmasaydin en risksiz ve kontrollu yontem firin ve ustalasmadan ocakta menevis baya riskli,ben bunu aci yoldan ögrendim :)

meneviş işi şöyle oldu bıçağın suyunu verdikten sonra ocakta yanan kömür sayısı çok az ve cılızdı yarısıda  kül dü tahminimce 1 saate kalmadan var olan kömürlerde kül olmştur dışarı çıkmak zorunda kalınca da  4 saat sonra geldiğimde çıkardım küller de soğuktu. Tabi en ideali fırın ama elimde bulunan fırının da ısı kontrolü yok o yüzden burada yapmak zorunda kaldım.

Makineyi iyi günlerde kullanın. Elinize sağlık. Ama o bıçakta daha epeyi iş var. Aslında bir bu kadarlık daha iş var denebilir...

Abi Teşekkürler tekrar makina için. Epey işi var demişsin bıçak için mesela neresinde daha iş var neyleri düzeltmem  gerekiyor?

elıne koluna saglık
Teşekkürler sağol :)

Ömür Aziz BÖLTEN

• 235
« Yanıtla #9 : 05 Eylül 2015, 04:05:56 »
İşin zor tarafından başlamışsınız. Tebrikler. Sonuçta hiç fena degil. Dikkatimi çeken nokta, kuyruğun namlu tarafından başladığı rikasso bölümünde alttan ve ustten bırakılan namlu eşit degil. Yapılan kabzeyi kısa tarafatan zayıf bırakabilir. Ellerinize sağlık çok daha güzellerini yaparsınız insallah.
Teşekkür ederim sağolun rikasso kısmı için dedikleriniz çok doğru kabzeyi oturtmadan kuyruk kısmınını eşit hale getirdim çok fazla içeriye girmeden birde eğeyle düzeltmeden fotoğrafı çekmişim ama şu an ki hali düzgün sayılır  :) tabi nice hatalar yapıcam yenilerinde aynı hataları yapmamaya çalışıcam :)