Bıçak Sanatı - Forum

Victorinox one hand sentinel yardim

Osakalli

• *
  • 3
  • Meslek: Ogrenci
  • Yer: Ankara
Victorinox one hand sentinel yardim
« : 03 Eylül 2015, 19:41:55 »
Merhaba kampta kullanmak icin caki ariyorum arastirdim en fazla kafama yatan victorinox one hand sentinel oldu fakat celigi hakkinda pek bisey bulamadim konuyu bilenler yardimci olabilirse yada sizin bir oneriniz olursa soylerseniz sevinirim

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Victorinox one hand sentinel yardim
« Yanıtla #1 : 03 Eylül 2015, 20:07:05 »
Bahsettiğiniz modeli spesifik olarak bilmiyorum ama victorinox genel olarak DIN 1.4110  kullaniyor . O da galiba 440a normuna yakin bir çelik

Osakalli

• *
  • 3
« Yanıtla #2 : 03 Eylül 2015, 20:31:53 »
Bahsettiğiniz modeli spesifik olarak bilmiyorum ama victorinox genel olarak DIN 1.4110  kullaniyor . O da galiba 440a normuna yakin bir çelik

teşekkür ettim peki sizce iş görür mü? veya öneriniz var mı? marka model olarak?

gokhand

• 1137
« Yanıtla #3 : 03 Eylül 2015, 20:43:48 »
Eger dagda bayirda kamp yapacaksan ve yanında hatırı sayılır ekipman varsa  cantanda cok aletli bi victorinox veya leatherman herzaman olsun. Fakat yanında belinde taşıyacaksan  bahausdan moraknife al gitsin en son 14 muydu 20 tl miydi ne

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 03 Eylül 2015, 21:32:07 »
Bir victorinox her zaman el altında olmalı. Eline kıymık parçası yada diken batınca başka hiçbir alet Victorinox cımbızı kadar aranmıyor. Atölyede onun yokluğunda ufak leatherman'in pensesi ile metal talaşını parmaktan çıkarmak çok gariban bir avuntu oluyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

cihankara

• 281
  • Meslek: turizm
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #5 : 03 Eylül 2015, 21:47:49 »
Mora en son gördügümde 25tl idi, parasini sonuna kadar hak eden bir ürün.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #6 : 03 Eylül 2015, 22:03:00 »
Artık ucuz clipperların yerine robust ve pro s gelmiş
Robust 3.2mm karbon çelik 44.5tl
Pro S 2mm paslanmaz çelik 39.5tl
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

gokhand

• 1137
« Yanıtla #7 : 03 Eylül 2015, 23:47:58 »
Bir victorinox her zaman el altında olmalı. Eline kıymık parçası yada diken batınca başka hiçbir alet Victorinox cımbızı kadar aranmıyor. Atölyede onun yokluğunda ufak leatherman'in pensesi ile metal talaşını parmaktan çıkarmak çok gariban bir avuntu oluyor.

Kesinlikle katiliyorum bi cimbiz hayat kurtarir

Osakalli

• *
  • 3
« Yanıtla #8 : 04 Eylül 2015, 11:43:36 »
Eger dagda bayirda kamp yapacaksan ve yanında hatırı sayılır ekipman varsa  cantanda cok aletli bi victorinox veya leatherman herzaman olsun. Fakat yanında belinde taşıyacaksan  bahausdan moraknife al gitsin en son 14 muydu 20 tl miydi ne

Yorumlariniz icin tesekkurler sanirim one hand ten vaz gecip cok aletli olan modellerden alicam su an icin camper yada trailmaster kafama yatti tabi ankaraya gidince bi bakmam gerekiyor ikisine de boyut konusunda biraz cekingelerim var kilif konusunda da almaktansa -el emegim olsun diye biraz da forumda okuduklarimdan cesaretlenip- kendim yapmaya niyetlendim yakin zamanda yapmaya calisip begenilerinize sunarim umarim  :D

Mturkaydin

• 80
  • Rotası olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez.
  • Meslek: Satış pazarlama
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #9 : 04 Eylül 2015, 12:23:33 »
Herkese merhaba

Bugün öneriniz üzere Bauhaus'a uğradım, Mora'nın üç modeli de var, 24.5 TL, 39.5 TL, 44.5 TL fiyatları. Çok talep görür mü bilmem ama 3 modelden de fazla Sayıda yoktu İçerenköy Bauhaus'da. Edinmek isteyenler için küçük bir dipnot  ;)
Mehmet Türkaydın-1975-istanbul

gokhand

• 1137
« Yanıtla #10 : 04 Eylül 2015, 13:32:24 »
kampta pensenin, yıldız anahtarın, philips screw driver  veya tornavida ne işime yarayacak deme. alacaksan bunu al. Balığın agzına sıkışan oltayı dahi eline batmadan rahatca cıkarırsın. Bircok farklı ekipmanınınbi tamiratı gerekir acmak zorunda kalırsın bir fener lamba gaz ocagı gibi... herzaman cantamda durur

victorinox hercules

Çok farklı çakı taşımayı denedim fakat eninde sonunda keşke yanımda olsaydı diye hep buna geri döndüm. Gerçi biraz ağır ama vazgeçemiyorum. viktorinox hercules

« Son Düzenleme: 04 Eylül 2015, 13:33:57 Gönderen: gokhand »

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #11 : 04 Eylül 2015, 13:39:33 »
Gökhan usta "İsviçre çakısı gibi adamdır" sözünü dinlemekte yarar var. :)
Okinawian

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #12 : 04 Eylül 2015, 14:31:12 »
Yalnız Victorinox'un cımbızı, makası, testeresi, gazoz açacağı iyidir de pensesi en ufak Leatherman Squirt'inki yanında bile nal toplar. Zamanında pense çenelerinin kolayca yamulma eğilimini gördükten sonra bu penseyi yok saymıştım. Yine de tel kesme ve pabuç ezmek gibi işlerde kendince faydalı tabii.
Namık Kemal
Instagram'da ben

maytir

• 288
    • ARTVENTURE Reklam Tasarım
  • Meslek: Grafik Tasarımcı - KRAV MAGA Eğitmen
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #13 : 04 Eylül 2015, 14:40:19 »
Yalnız Victorinox'un cımbızı, makası, testeresi, gazoz açacağı iyidir de pensesi en ufak Leatherman Squirt'inki yanında bile nal toplar. Zamanında pense çenelerinin kolayca yamulma eğilimini gördükten sonra bu penseyi yok saymıştım. Yine de tel kesme ve pabuç ezmek gibi işlerde kendince faydalı tabii.

Cımbız ve pense konusuna katılıyorum. Ben Leadherman sete Victorinox cımbızı ekledim eşsiz bir takım oldu :)
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL
https://www.instagram.com/atolye_maytir/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #14 : 04 Eylül 2015, 17:05:32 »
Victorinox'un en küçük modeli -adı neyse- hem makas hem cımbızla beraber gelip de leatherman'e güzel bir yancı olabiliyor.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #15 : 04 Eylül 2015, 23:04:41 »
aslında her araca bunlardan bıtane lazım
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar