Bıçak Sanatı - Forum

bant zımpara+ocak+örs+bileme aleti+daire testere

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
Ynt: bant zımpara+ocak+örs+bileme aleti+daire testere
« Yanıtla #20 : 04 Eylül 2015, 23:22:02 »
eline emegıne saglık bant zımpara ne alemde deneme fırsatın oldumu bende bı zımpara uzerınde calısıyorum fıber teker ış doruyormu

denedim usta biraz modifikasyon gerekecek elim değdikçe parçalarını yeniliyecem haff vibrasyon var . tekerlekler fiber deil poliamid fiber aradım bulamadım alaşehir küçük yer bulunmuyo her malzeme bulduğumdan yaptım idareten merak tabi hemen bitsin hesabı:) ama ilk fırsatta aliminyumla değiştirecem.

erdoğankükrer

• 399
« Yanıtla #21 : 04 Eylül 2015, 23:26:23 »
yaptığım ocak için aldığım fan çok hızlı malum bende hazır bi dimmer buldum bağladım iş görecek gibi.
http://www.izlesene.com/video/20150904115901/8792446

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #22 : 06 Eylül 2015, 21:54:41 »
Ocağı ateş tuğlaları ile daraltmanı tavsiye ederim malum odun kömürü pek de ucuz değil senin ocağı verimli bir şekilde  yakmak için çok doldurman gerekir

erdoğankükrer

• 399
« Yanıtla #23 : 06 Eylül 2015, 23:41:22 »
bugün ocağı yaktım inşaat demirinden maşa yapma niyetim vardı depoda bi çuval linyit kömürü vardı  8) denemekten ne çıkar diye başladım offff sağ kolum hala titriyo :) burdan duyurulur spor salonlarına para harcamayın millet 5 bıçak dövün kas baklava börek ne isterseniz çıkar ortaya.. hakkaten zor iş yani. gökhan abi dediğin gibi ocak büyük sanrım bi çuval kömür yaktım :)

gokhand

• 1137
« Yanıtla #24 : 08 Eylül 2015, 11:16:15 »
Bir çuval linyit mi  yaktın  ??? ??? ??? ???  benim ocakta o dedigin maşa icin birkac avuc komur ister. Bu arada senin ocagin odun komuru icin daha uygun gibi. cunki komur ocakları icin bir oyuk ve dairesel kucuk bir hava girisi olması daha verimlidir. yani sadece üzere calısacagin kısmı ısıtırsın. senin ocaginda ise uzun bir alanı (bıcak icin) ısıtacak seklinde duzenlemissin. Bununla standart demircilik isleri cok uygun olmaz.

sadece ısıl islem icin soyle bisey yapabilirisn ( yada mevcut ocagini ates tuglası ve reflakter cimento ile daraltarak bu sekle getir

Eger taskomuru veya linyit yakacaksan internette "brake drum forge" diye incelersen bu tip birsey daha verimli olur.

unutmadan linyitteki kükürt çeliğe zarar verir.Bıçak için uygun degil

erdoğankükrer

• 399
« Yanıtla #25 : 10 Eylül 2015, 23:03:18 »
Bir çuval linyit mi  yaktın  ??? ??? ??? ???  benim ocakta o dedigin maşa icin birkac avuc komur ister. Bu arada senin ocagin odun komuru icin daha uygun gibi. cunki komur ocakları icin bir oyuk ve dairesel kucuk bir hava girisi olması daha verimlidir. yani sadece üzere calısacagin kısmı ısıtırsın. senin ocaginda ise uzun bir alanı (bıcak icin) ısıtacak seklinde duzenlemissin. Bununla standart demircilik isleri cok uygun olmaz.

sadece ısıl islem icin soyle bisey yapabilirisn ( yada mevcut ocagini ates tuglası ve reflakter cimento ile daraltarak bu sekle getir

Eger taskomuru veya linyit yakacaksan internette "brake drum forge" diye incelersen bu tip birsey daha verimli olur.

aynen bende içini daraltayım bari yoksa kömür işi sakat iş yani bi çuval odun kömürü dedinmi yandık :)

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #26 : 10 Eylül 2015, 23:36:20 »

Ustam bu refrakter harcı nerede bulunur?
Mahir Selim KESKİN

gokhand

• 1137
« Yanıtla #27 : 11 Eylül 2015, 10:43:45 »
benim kullandığım KİLTAŞ marka . http://kiltas.com.tr/   telefon edeceksin istanbulda nerde bulurum diye soracaksın..