Bıçak Sanatı - Forum

bant zımpara+ocak+örs+bileme aleti+daire testere

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
bant zımpara+ocak+örs+bileme aleti+daire testere
« : 02 Eylül 2015, 00:43:49 »
yaklaşık iki aydır uğraşıyorum bu işlerle hergün iş çıkışı bir iki saat iş yerinde takılıyorum bunlar çıktı ortaya bunlarla uğraşmak bile hoşuma gitti ne yalan söyliyim daha hiç bıçak yapmamışken bide fırınmı yapsam diyorum :D

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
Ynt: bant zımpara+ocak+örs+bileme aleti+daire testere
« Yanıtla #1 : 02 Eylül 2015, 01:26:07 »
maşallah ekibi tamamlamışsınız. tebrik ederim  :)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 02 Eylül 2015, 06:07:46 »
Ocak cok guzel olmus. Altinda valfi de goruyorum. Fakat odun komuru kullanicagin varsayarak teknesi cok genis . Cok dildurman gerekecek. Deligin yanlarindan V seklinde ates tuglasi dizebilirsin.birde o körük debisi cok yuksek. Yani fazla hava kor halindeki komuru daha fazla isitmiyor bazen havaya doyunca fazla hava sogutma etkisi yapar. Bazende bicagi homojen isitmaz. Bence kalaycilarin kullandigi eltipi bi koruk bulmaya calis. Yada yorulueum dersen ufak bir salyangoz fan bul. Hurdacilarda coktur. Ama cok yuksek hava gerekmez unutma

Triton

• *
  • 37
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3 : 02 Eylül 2015, 06:41:29 »
Ellerinize sağlık. Bu işlere hayli yatkınsınız sanırım. Tebrik ederim.
Fan fazla gelirse boru üzerinde bir delik açıp bir kısmının ateşe gitmemesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca fan ve ocak arasına bir reflektör veya olmadı bir parça gaz beton koyarsanız plastik fan sıcaktan zarar görmez.
Daire testere ile ilgili olarak muhakkak ama muhakkak arka kısma bir yarma bıçağı eklemenizi tavsiye ederim. İngilizcesi riving knife olarak geçiyor. Görsellerde aratırsanız fikir edinebilirsiniz. Yoksa Allah korusun kick-back denen kazalara davetiye çıkarmış olursunuz.
« Son Düzenleme: 02 Eylül 2015, 06:44:01 Gönderen: sparus »

erdoğankükrer

• 399
« Yanıtla #4 : 02 Eylül 2015, 08:19:26 »
Ocak cok guzel olmus. Altinda valfi de goruyorum. Fakat odun komuru kullanicagin varsayarak teknesi cok genis . Cok dildurman gerekecek. Deligin yanlarindan V seklinde ates tuglasi dizebilirsin.birde o körük debisi cok yuksek. Yani fazla hava kor halindeki komuru daha fazla isitmiyor bazen havaya doyunca fazla hava sogutma etkisi yapar. Bazende bicagi homojen isitmaz. Bence kalaycilarin kullandigi eltipi bi koruk bulmaya calis. Yada yorulueum dersen ufak bir salyangoz fan bul. Hurdacilarda coktur. Ama cok yuksek hava gerekmez unutma

Sorma abi ya ucuza buldum ben bunu biyerde aldim meret bi hava ufluyo komuru ucuruyo resmen meret buna dimmer eklenirmi acaba?

bahadır

• magblozyVE
  • 68
  • Meslek: ISG AMELESI
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #5 : 02 Eylül 2015, 09:20:37 »
Ellerinize sağlık.hepsi birbirinden güzel olmuş ...

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 02 Eylül 2015, 09:26:02 »
Abi naaptın sabah sabah ne keyif kaldı ne neşe. Hadi yaptın hepsini birden paylaşma bari :) Şaka bir yana ellerine sağlık. Resimleri incelerken ne kadar yetenekli insanımız var diye düşündüm. Ülkemden birileri böyle şeyler yaptıkça niyeyse çok gururlanıyorum. Sende maşallah takım kurmuşsun. Bu dövme işi ve gravür içimdeki yara resmen. Ne zaman konusu açılsa içim kanıyor  :'(  Ne örs var ne çekiç ne de ocak. Yani hayal bizimkisi. Siz yapında bari bizden birileri yapıyor diye sevinelim 
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

gokhand

• 1137
« Yanıtla #7 : 02 Eylül 2015, 09:53:17 »
Abi naaptın sabah sabah ne keyif kaldı ne neşe. Hadi yaptın hepsini birden paylaşma bari :) Şaka bir yana ellerine sağlık. Resimleri incelerken ne kadar yetenekli insanımız var diye düşündüm. Ülkemden birileri böyle şeyler yaptıkça niyeyse çok gururlanıyorum. Sende maşallah takım kurmuşsun. Bu dövme işi ve gravür içimdeki yara resmen. Ne zaman konusu açılsa içim kanıyor  :'(  Ne örs var ne çekiç ne de ocak. Yani hayal bizimkisi. Siz yapında bari bizden birileri yapıyor diye sevinelim

ah sen ankarada olacan ki . bu aralar bi sehir plancısına cok ihtiyacım var :) burdakiler bizim malımıza ortak olma peşinde :) 

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #8 : 02 Eylül 2015, 10:28:34 »

ah sen ankarada olacan ki . bu aralar bi sehir plancısına cok ihtiyacım var :) burdakiler bizim malımıza ortak olma peşinde :) 

Rabbim kimseyi başkasının malına göz diktirmesin. Hayırdır Abi niye üzüyor seni bizim bu plancılar :) Yardımcı olacağımız bir şey varsa yardım edelim.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

erdoğankükrer

• 399
« Yanıtla #9 : 02 Eylül 2015, 10:37:22 »

Yok be dostum bunlarim yaptm ama iste burdaki ustalarin yaptiklari paylastiklari bilgiler dahilinde hep birazda ben ekledm tamm iste elinde canavar tasi, kaynak, mengene oldumu kanimca hepsi olur ama bak cesaret edip bi bicak yapmadim daha :D yaparimda olmazsa bu isten sogurum diye agirdan aliyorm :)) once isin temelini ogrenmem lazim

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
  • Meslek: Grafik tasarım
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #10 : 02 Eylül 2015, 13:39:12 »
Emeğine sağlık Erdoğan.
Her biri birbirinden güzel.
Ocak körüğünde kademe varsa sorun çıkmaz.
Sondan ikinci görsel, benim bolca fırça yediğem makine  C:-) Motor gücü yetersiz kaldığı için hayatına zımpara diski olarak devam ediyor.
Güle, güle, dikatli, dikatli kullanmak nasip olsun...

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
« Yanıtla #11 : 02 Eylül 2015, 16:36:38 »
Harika parcalar ellerinize saglikk.

erdoğankükrer

• 399
« Yanıtla #12 : 02 Eylül 2015, 16:59:52 »
Emeğine sağlık Erdoğan.
Her biri birbirinden güzel.
Ocak körüğünde kademe varsa sorun çıkmaz.
Sondan ikinci görsel, benim bolca fırça yediğem makine  C:-) Motor gücü yetersiz kaldığı için hayatına zımpara diski olarak devam ediyor.
Güle, güle, dikatli, dikatli kullanmak nasip olsun...

eywallah abi ocak körüğünde kademe yok ta dimmer koyacam bitane uyarsa daire testerede avuç taşlamadan vala hiç bayılmıyo hatta dikkat etmek lazım fena yani :)

erdoğankükrer

• 399
« Yanıtla #13 : 02 Eylül 2015, 17:00:29 »
Harika parcalar ellerinize saglikk.

saol abi.

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #14 : 02 Eylül 2015, 20:13:41 »
Ellerine sağlık dostum, harika bir giriş olmuş, gerisi gelir artık. Allah kaza bela vermesin.
Erkan Mutlu

erdoğankükrer

• 399
« Yanıtla #15 : 03 Eylül 2015, 09:42:19 »
Ellerine sağlık dostum, harika bir giriş olmuş, gerisi gelir artık. Allah kaza bela vermesin.
tesekkurler erkan abi..

gokhand

• 1137
« Yanıtla #16 : 03 Eylül 2015, 13:08:53 »
böyle bişi işini cok rahat gorur. biraz hurdacıları gez.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #17 : 03 Eylül 2015, 13:44:33 »
Güzel aletler. Tebrik ederim.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #18 : 03 Eylül 2015, 13:58:05 »
böyle bişi işini cok rahat gorur. biraz hurdacıları gez.

Kombilerin içerisinde mevcut.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #19 : 04 Eylül 2015, 20:13:00 »
eline emegıne saglık bant zımpara ne alemde deneme fırsatın oldumu bende bı zımpara uzerınde calısıyorum fıber teker ış doruyormu
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar