Ustam ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. İnsan böyle şeyler görünce seviniyor

Bende kını yazacaktım ama Salim Abi bahsetmiş zaten. Bıçak o kadar güzel olmuş ki kın yanında sönük kalmaktan öte bıçağın güzelliğini de kötü etkilemiş. Eğer mazur görürsen nasıl daha güzel olur diye düşününce aklıma gelenleri söyleyeyim. Hem böylece bu sanata katkımız olur.
Kın biraz kaba duruyor inceltilmesinde fayda var gibi.
inceltildikten sonra daha kibar bir görünüm için özellikle yanlardan biraz daha elips formu verilebilir. Yalnızca kenara yakın kısımlar yuvarlatılmış gibi. Yuvarlatma çizgisi ortaya kadar getirilebilir. Tam anlaşılması için balık sırtı eğerler gibi yani.
Pirinçler sanki teneke gibi duruyor. Tam olarak kınla bütünleşmemiş gibi. Bunu nasıl çözeriz diye düşününce zannediyorum parçayı biraz daha sıkı kaynatsak o sıkıntıda çözülür sanki. İyice sıkılarak derinin üzerinde değilde deri ile aynı hizada gibi durur.
Kabartma hiç yapmadım. Belki yukarıdaki sıkıntılar aşılınca sadelik aranıyorsa bu modelde güzel durur ancak yinede bir iki süsleme fena olmaz. Ama model olarak bu halini de ben çok beğendim.
Bende benim kabzada uç kısmın ovalliğini nasıl yapacağım diye dertli dertli düşünüyordum. Ahşaptan bir yuva yapıp uç kısmı sivri halini verip gümüşü buna göre vurarak düzenlemeyi planlıyordum. Kaya abi aliminyumdan yapmamı önerdi. Belki bu kındada uç kısımın bitişi giderek incelen şekilde yapılıp alüminyumdan kalıpla prince eğim verilebilir.
Birde kabartmadan anlamadığım için ben kıl testere ile acur kesim yapmayı planlıyorum. O da bir seçenek olabilir.
Tekrardan ellerine sağlık.
O tunç yürekli Türklerden olabilmek ümidiyle.