Bıçak Sanatı - Forum

Son Kılıflar

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
Son Kılıflar
« : 01 Eylül 2015, 14:22:12 »
3,4 mm Veketa Deri Sepiciler Koyu renk olan Sarı Dikiş
2 mm Ankaradaki Firma Gürcan Ticaret  biraz daha açık renk olan Kırmızı dikiş.

Ünye

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: Son Kılıflar
« Yanıtla #1 : 01 Eylül 2015, 14:35:27 »
Ellerine sağlık Mesut hemşerim, sen bu kılıf işini iyi çözdün. Maşallah diyelim. Darısı bana olsun ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 01 Eylül 2015, 15:12:58 »
Eline sağlık her zamanki gibi çok güzeller. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #3 : 01 Eylül 2015, 15:38:35 »
 :-[  ???  :2up
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 01 Eylül 2015, 16:10:20 »
Ellerine kollarına sağlık. Sepicilerden aldığın deri iyi sertleşiyor mu? Nasıl memnun musun? Çalışmada kolaylık sağlıyor herhalde değil mi?

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #5 : 01 Eylül 2015, 16:11:19 »
eline sağlık mesut çok çok güzel kılıflar yapmışsın
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #6 : 01 Eylül 2015, 16:28:04 »
Herkese çok teşekkürler, inş daha iyileri sizlerin olur.

Salim abi sepicilerden aldığım deri bir harika ben kalıplama yapmadan zaman içinde kabzenin formunu almasını istedim bunlarda kolleksiyonluk iki bıçakta değerli ustalarımızın.
Birde kalın deri ile çalışmak kalıplama yapmak zor ama güze ldesen yapılıyor.

Yeni siparişim 2,4 mm olacak eminim oda yeteri kadar serttir.

Bu arada 2 deriyide aynı renk boya ile boyadım 2 kat sonuç ortada.
Boyada sepicilerden alındı.

Ünye

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #7 : 01 Eylül 2015, 16:57:51 »
Mesut ellerine sağlık. Yalnız ekipman tastamam. Böyle atölye görünce her bir kenarını inceliyorum. Kabzelik kök cevizler seni herhalde bir 10 yıl götürür. Bence böyle orta yerde bırakma gören olur, iseyen olur falan, hiç olmadı senin atölyeyi gelip bir görsek diyen olur. Şaka bir yana hakikaten sen bu kılıf işini söktün, yakında kitap da yazarsın. Sepicilerden sizle deri almadığıma yanıyorum şimdi. Benim parça deriler bıçak ve özellikle balçakta renk değişimi yapıyor. Sen prinçte falan bir sıkıntı yaşadın mı hiç. 

Bu aradada "hellmann's"ı merak ettim netten yazıyorum mayonez markası çıkıyor :)
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #8 : 01 Eylül 2015, 17:01:43 »
Bu aradada "hellmann's"ı merak ettim netten yazıyorum mayonez markası çıkıyor :)
Doğru şey çıkıyor abi  :D
Bakınız : http://images.hepsiburada.net/assets/Taris/500/Taris_4973343.jpg
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #9 : 01 Eylül 2015, 17:09:19 »
Şimdi o zaman 3 seçenek var. Bir tanesi kutunun ahşabını beğendi ondan saklıyor. 2.si ıvır zıvır koymak için kutu ihtiyacını bunla gideriyor ki bu ihtimal diğer kabza malzemelerini bunun üzerine koyduğu için düşük, son olarak bu kutunun içinde yine bir kabza malzemesi var. Şimdi asıl soru nasıl bir kabza malzemesi ki bir kutunun içinde tutuluyor. Acaba ne ki ? Mesut'u hiç hayvansal bir ürünle görmedim buda doğrudan yine bitkisel bir kabza olması muhtemel diye düşündürüyor. :) ne dersin Osman
www.mehmetatik.com

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #10 : 01 Eylül 2015, 17:15:52 »
Şimdi o zaman 3 seçenek var. Bir tanesi kutunun ahşabını beğendi ondan saklıyor. 2.si ıvır zıvır koymak için kutu ihtiyacını bunla gideriyor ki bu ihtimal diğer kabza malzemelerini bunun üzerine koyduğu için düşük, son olarak bu kutunun içinde yine bir kabza malzemesi var. Şimdi asıl soru nasıl bir kabza malzemesi ki bir kutunun içinde tutuluyor. Acaba ne ki ? Mesut'u hiç hayvansal bir ürünle görmedim buda doğrudan yine bitkisel bir kabza olması muhtemel diye düşündürüyor. :) ne dersin Osman
Bence içinde ıvırzıvır var.Hayvansalla çalışmama nedeni Mesut abiye 2 parça boynuz vermiştim testereyle keserkenki kokuyu biliyor. :D
Özel kabza malzemesini bir sonraki görüşmedekendisine vereceğim artık onu saklar. 8)
Bu kadar fazla kabzalık malzeme varken kutudan kabza yapmaz herhalde.  ???
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #11 : 01 Eylül 2015, 17:18:14 »

Kardeşim detaylara olan hassasiyetin mesleğinle alakalı, ama süper bir özellik. Evet o bir ketçap kutusu ahşap olan hiç bir şeyi atasım gelmiyor. İçinde Osmanın verdiği geyik boynuzları var.
(Aydın abinin hediyesi Karaca boynuzu da  Osmanda kaldı unutmadım Osmannn.)

Kılıf konusuna gelince elimizden geldiğince yapıyoruz inş. daha iyileri olacak.

Güzel yorumların için teşekkürler
Ünye

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #12 : 01 Eylül 2015, 17:20:19 »
 :D Paket hazır içine boynuz ve profillerin yanına özel ahşabıda koydum  8) Artık yeniden bulacağız o ağaçtan.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #13 : 01 Eylül 2015, 17:35:36 »
Şu özel kabza malzemesini merak ettim. İnsanın gönlü ahşaptan geçmiyor :) Yalnız bazen kendimden utanıyorum. Daha adam akıllı bitmiş bıçağım yok  aç kurt gibi hala kabza malzemesi kabza malzemesi.

Kutusuna göre değişir ama mayonez kutusundan da yapmasın ya. Yazmıştım ki yorumlar gelmiş hemen. Benim mantık doğruymuş da sonuç maalesef pek tutmamış.

Osman hangi ağaç bu yav çatlattınız meraktan
www.mehmetatik.com

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #14 : 01 Eylül 2015, 17:40:32 »
Şu özel kabza malzemesini merak ettim. İnsanın gönlü ahşaptan geçmiyor :) Yalnız bazen kendimden utanıyorum. Daha adam akıllı bitmiş bıçağım yok  aç kurt gibi hala kabza malzemesi kabza malzemesi.

Kutusuna göre değişir ama mayonez kutusundan da yapmasın ya. Yazmıştım ki yorumlar gelmiş hemen. Benim mantık doğruymuş da sonuç maalesef pek tutmamış.

Osman hangi ağaç bu yav çatlattınız meraktan
Çok özel birşey değil aslında Mesut abi çok istedi diye özelmiş gibi davranıyoruz Sakız(Çıtlık) ağacı
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2015, 17:44:05 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #15 : 01 Eylül 2015, 17:52:21 »
Netten baktım biraz Sefa Ustanın bıçağı buldum güzel duruyor. Bakalım Mesut hangi bıçağında kullanacak. Tekrardan ellerine sağlık Mesut. Benim anladığım kadarıyla bu deri işleme aletlerininden 2-3 tanesine sahip olduğun zaman deri süsleme işi tamam galiba. 
www.mehmetatik.com

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
« Yanıtla #16 : 01 Eylül 2015, 21:40:14 »
Tesekkurler Atik Mehmet ustam. Aynen dedigin gibi bir jac aletle is tamam
Ünye

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #17 : 01 Eylül 2015, 21:59:42 »
Üstadım ellerine sağlık. Senin kılıf işlerine bayılıyorum. Şu bıçak boyutuna göre deriyi kesme işini hala tutturamadım. Dikiş için kaç mm boşluk bırakıyorsunuz?
Mahir Selim KESKİN

Selim Sancak

• *
  • 33
  • Özü doğru olanın sözüde doğru olur.
  • Meslek: Bankacı
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #18 : 01 Eylül 2015, 23:31:18 »
Gerçekten güzel kılıflar yapmışsınız.Bende bir kılıf yapmayı düşünüyorum deriyi aldım ama bikaç aklıma takılan soru var yardımcı olursanız sevinirim.Deriyi dikerken bıçağa temas eden yüzeye plastik gibi bir madde yapıştırıyormusunuz yoksa direk bıçak deriyle mi temas ediyor.Terleme olayında sıkıntı olduğunu okudum bikaç yerde.Bıçağın keskin ağzının olduğu yeri dikerken arasına koyduğunuz malzeme köselemi yoksa başka bişeymi? Birde dikiş yerlerini matkapla delip mi açıyorsunuz?

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #19 : 02 Eylül 2015, 07:39:58 »
Abi ellerine sağlık, kılıflar giderek mükemmelleşiyor :2up
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.