Aras, arkadaşların da dediği gibi çakı işi biraz da kişisel bir mevzu. Nasıl modeller sevdiğinle de alakalı, örneğin lock back kilit sistemine sahip çakılar sağlamlıklarıyla bilinirler örneğin buck 110, ya da cold steel in hemen hemen bütün çakıları lock back'tır. Kimileri back lock diyor ama doğrusu hangisi bilemiyorum yanlış yazıyorsam kusura bakmayın

Bunun yanında lineer lock vs. falan diye bir sürü çeşidi de devam eder. Senin beğendiğin modeller varsa buraya resmini koy isteyenler yardımcı olacaktır. Ben de bu aralar çakılar üzerine kafa yorduğum için konun ilgimi çekti açıkçası. Marka bir çakıya çok fazla para vermemek istiyorsan da alternatif olarak beğendiğin model uygun bir çakı al namlusunu sök istediğin kalitede çelikten yap, ısıl işlemini de Taner Ustamızdan yardım alabilirsin sanırım. Ya da kağıt üzerinde birkaç çizim yapıp dene güzel şeyler çıkartabilirsin. Ben parayla alacağım dersen, kendi beğendiğim modellerden sana cold steel voyager tanto ya da buck 110 vb ürünleri tavsiye ederim. Cold steel'in elcik malzemesi kalite olarak biraz düşük kalabilir ancak oldukça sağlam bir ürün genel olarak. İnternette testleri vardı inceleyebilirsin. Çelik tercihi de kişiseldir dediğim gibi. Beğendiğin modeller varsa paylaş yardımcı olmaya çalışırım ben de.