Bıçak Sanatı - Forum

Yardım lazım

rdm1982

• *
  • 21
  • Meslek: Bilişim İletişim
  • Yer: İstanbul
Yardım lazım
« : 21 Ağustos 2015, 21:58:30 »
Merhaba,

İlk iki resimde ilham aldığım modelleri göreceksiniz. Tam olarak aynısı olmasa da bunlara benzer bişey yapmaya çalışıyorum. Profili elde testere ve eğe ile bir yere kadar getirdim. Daha üzerinde çalışacağım ama ağzı açmak için işe koyuldum sabırsızlanıp.rampam olmadığı için bana göre en kolay ve hatasız yöntem olan Sefa hocanın yuvarlak eğe ile açtığı oluklardan açmaya başladım yüzeye.

Geldik zurnanın zırt dediği yere  :( uca doğru yaklaştığımda birşeylerin yanlış gittiğini hissettim.

Sıkıntı şu, çelik d3, kalınlık 6mm. Uca yaklaştıkça düz gelen taşlama çizgisi çeliğin kalınlığından dolayı açıyı bozacak ve kesici ağız açmayı imkansızlaştıracak gibi geldi bana. Bu noktada durup sorma gereği duydum. Örnek aldığım modellerde bıçağın uç kısmı nasıl sivri ve kesici olarak bırakılıyor?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Yardım lazım
« Yanıtla #1 : 21 Ağustos 2015, 22:13:35 »
Taşlamanın başladığı yerden taşlama genişliğini alıp tüm profile çizin ve ağzı öyle açın sonra sırttaki yalancı ağzı açınca şuanki çizimdeki gibi düz gözükecektir.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #2 : 21 Ağustos 2015, 22:16:10 »
Taşlamanın başladığı yerden taşlama genişliğini alıp tüm profile çizin ve ağzı öyle açın sonra sırttaki yalancı ağzı açınca şuanki çizimdeki gibi düz gözükecektir.
   ustanın dedıgı gıbı sondan actıgın ılk centık kadar uzun centık ac bıcagın ucu ıster ıstemez ıncelecektır sonra sırttakı yalancı agzı acarsın cve çizgın duz cıkar
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

rdm1982

• *
  • 21
« Yanıtla #3 : 21 Ağustos 2015, 22:22:29 »
Doğrumu anlıyorum bilmiyorum ama profildeki kavisle birlikte taşlama çizgisi yukarı doğru aynı açıda kavis yapsın diyorsunuz değil mi? Bunu yaptığında aslında yalancı ağızla birlikte uç kısmın et kalınlığı azalmış olacak.

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #4 : 21 Ağustos 2015, 22:51:26 »
yalancı agızdan once zaten uc kısmın et kalınlıgı ıncelecektır sonra yalancı agzı actıgında cızgın dık bır sekılde cıkacaktır
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

rdm1982

• *
  • 21
« Yanıtla #5 : 21 Ağustos 2015, 23:02:17 »
Yardımlarınız için teşekkürler