Bıçak Sanatı - Forum

D3 hakkında

rdm1982

• *
  • 21
  • Meslek: Bilişim İletişim
  • Yer: İstanbul
D3 hakkında
« : 17 Ağustos 2015, 22:43:55 »
Merhaba, bugün profili üzerinde çalıştığım D3 ün yüzeyindeki siyah boyayı zımpara ile kazıyıp, çeliği ortaya çıkarmaya çalıştım bir miktar. Boyayı kazıyınca aşağıdaki gibi bir görüntü çıktı ortaya,

Bu işleri bilmediğimden belki garip kaçacak soruların ama yardım rica

1- resimdeki görüntü normal mi?
2- eğer normal ise, bu beneklerden kurtulmak için ne kadar aşağı inmem gerekecek?

Şimdiden teşekkürler

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: D3 hakkında
« Yanıtla #1 : 17 Ağustos 2015, 22:58:55 »
Daha bir şey yapmamışsın ki hala yüzeye yolun var  ;)
Ayna gibi olana kadar devam  :)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 17 Ağustos 2015, 23:07:54 »
Profilin ağzını yüksek taşlama yapacaksanız bence taşlama hattını oluşturduktan sonra kalan düz kısmı zımparalayın.Zımparalama işleminiz kısalır.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

rdm1982

• *
  • 21
« Yanıtla #3 : 17 Ağustos 2015, 23:12:14 »
Teşekkür ederim bilgiler için, sormaya çalıştığım aslında beneklerin çeliğin tümünde mi yoksa sadece yüzeyde mi olduğuydu, yeterince inersem kaybolacaklar, bunu öğrenmiş oldum. Doğruyum değil mi?

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #4 : 17 Ağustos 2015, 23:28:50 »
taş motorun  varsa eğer    yandaki taşın birini çıkar oraya 115 mm mop zımpara al  veya avuç taşlamaya takılan zımparadan al  tak zımparayı  öyle bitir yoksa  matkap ın varsa  matkap ucuna  takılan  mop zımpara al  matkabı  mengene ile sabitle  zımpara işinde çok  faydalı olacaktır  benim  parmaklar  çok su topladı seninkiler bari toplamasın sana ve foruma selamlar sorunada cevap  zımparayı biraz daha yap  o benekler gidecek
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2015, 23:32:23 Gönderen: murat_can66 »

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #5 : 18 Ağustos 2015, 07:53:58 »
O benekler sadece yüzeysel, biraz daha zımpara ile kaybolacaklar.
Tavsiyem, işlemi hızlandırmak için resimdeki aleti kullanabilirsiniz. Ben eğelerin dişlerini silmek için kullanıyorum,en azından elde zımparadan daha hızlı.
Genelde her nalburda var, cırt zımpara ile kullanıyorsunuz. Spirale bu aleti taktıktan sonra masaya sırt üstü koyup tutma kolundan mengene ile sabitliyorum. Fakat çok bastırmadan kullanmak lazım çünkü, sarı renkli kısım sünger gibi bir malzeme, bastırırsak yüzeyi bombe yapıyor.

« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2015, 07:56:14 Gönderen: İlkay Kadir Karaca »
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

rdm1982

• *
  • 21
« Yanıtla #6 : 18 Ağustos 2015, 09:15:07 »
Yardımlarınız için teşekkürler, spiral kullanmadığım için mecburen elde devam edeceğim gibi görünüyor.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #7 : 18 Ağustos 2015, 09:26:29 »
Hemen spiral tavsiye etmeyin arkadaşlar.

40 kum ve 80 kum zımparalarla elde 2 dakikalık işi var.
Okinawian

cihankara

• 281
  • Meslek: turizm
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #8 : 18 Ağustos 2015, 10:25:23 »
Zımparanız kaliteli olmazsa gerçekten yoruyor,kaliteli zımparaların markalarını forumda aratırsanız bulabilirsniz. Bir ikincisi ilk bıçaksa eğer bence perdaha çok ağırlık vermeyin çünkü sıkılmanız belkide bu güzel hobiden vaz geçmeniz olası :) Biraz daha perdahladıktan sonra ağzı açın sonra 400kuma kadar tekrar perdahlarsınız,suyu verildikten sonra 1000 e kadar devam edersiniz.Kolay gelsin,iyi çalışmalar size.

rdm1982

• *
  • 21
« Yanıtla #9 : 18 Ağustos 2015, 11:24:13 »
Atlas 80 kum ile zımparalıyorum şu aşamada. Su zımparası yazdığı için üstünde hafif ıstattım ama su ile yapınca sanki hiç talaş kaldırmıyormuş gibi geliyor ve zımpara hemen salıyor kendini. Kuru yapmanın bir sakıncası olur mu daha hızlı gidiyor gibi geldi bana bu şekilde.

İki tarafıda bu şekle getirdikten sonra daha fazla uğraşmayıp profil kenarlarını eğe ile düzelttikten sonra ağız olayına girişicem.

Bakalım nasıl bir ucube çıkacak ortaya  :D

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #10 : 18 Ağustos 2015, 11:25:41 »
Piyasada bez zımpara olarak bilinen alüminyum oksit zımpara kullanırsanız daha çabuk bitecektir.
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #11 : 18 Ağustos 2015, 12:13:09 »
Merhaba üstat öncelikle kuru yapmakta bir sakınca yok yapabilirsiniz ve bence makina kullanımı elzem değil deniz abinin dediği gibi kısa sürede baya alındırma yapılıyor ve o çukurlar yüzeysel. Ayrıca osmanın dediği gibi eğer yüksek ya da tam taşlama yapacaksanız zımpara ile uğraşmanıza da gerek yok taşlamdığı zaman zaten kaybolacaktır
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

rdm1982

• *
  • 21
« Yanıtla #12 : 18 Ağustos 2015, 13:16:15 »
Merhaba üstat öncelikle kuru yapmakta bir sakınca yok yapabilirsiniz ve bence makina kullanımı elzem değil deniz abinin dediği gibi kısa sürede baya alındırma yapılıyor ve o çukurlar yüzeysel. Ayrıca osmanın dediği gibi eğer yüksek ya da tam taşlama yapacaksanız zımpara ile uğraşmanıza da gerek yok taşlamdığı zaman zaten kaybolacaktır

Çelik kalınlığı 6MM olduğundan yüksek taşlama uygun olur diye düşünüyorum, aksi baltaya benzeyecektir. Dediğiniz gibi ağzı açtıktan sonra kalan yüzeyi zımpara ile geçeceğim tekrardan. Bu arada hiçbir elektrikli alet kullanmıyorum. Tamamen elde yapacağım.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #13 : 18 Ağustos 2015, 17:46:11 »
Elde yapacağım zaman bez zımpara kullanıyorum daha dayanıklı oluyor.

Burada teknik:

- Bıçağı sabitlemek
- Zımparayı metal veya tahta bir takoza sarmak
- Islatıp zımparalamk
- Metaller aşındıkça kirli ve siyah tozlar çıkacak silip yeniden ıslatıp zımparaya devam etmek.

Camsil veya deterjanlı su daha hızlı iş yapıyor.

Salim usta ise zımparayı sabitleyip bıçağı sürüyor. Çok daha temiz bir sonuç çıkartıyor. Tercih sizin.
Okinawian