Hocam ellerine sağlık. Senin bu kabza bitirmelerine hayranım. Bitirişlerin çok güzel. Zaten bu tik yağını da sana imrenip almıştım. Ama sonra sen tiki bıraktın japona geçtin

Eğer kullanımı çok rahatsa ve işlevselliği ön planda olan bir bıçak olarak düşünmüşsen kabza bence böyle kalabilir. Bunun yanında hocam affına sığınarak bir iki deneyimimi paylaşmak isterim.
Gizli kuyruk balçaklarında en büyük sıkıntı balçağın namlunun sapa gireceği kısma tam oturması. Bir dikdörtgen olarak düşündüğümüzde kısa kenarlarda çok fazla sıkıntı olmuyor çünkü namlunun arkasında kalıyor ancak uzun kenarlar açıkta olduğu için bu kısmı saatçi eğeleriyle düzeltmek hakikaten sabır ve ustalık istiyor. Hatta bazen siz ne kadar düzgün yapmaya çalışırsanız yine ufak tefek pürüzler çıkabiliyor. Bunu önlemek adına bir usatadan görmüştüm bende uyguluyor ve başarılı sonuçlar alıyorum. Sistem çok basit belki sizde biliyorsunuzdur. Balçak namlunun kuyruk içinden geçip namluya oturacak kadar düzgün bir şekilde diktörtgen ya da artık namlunun sapta kalan kısmı nasılsa o hale getirdikten sonra balçağın namluya bakan kısmını kalemlerle yada yuvarlak başlı çekiçke yavaş yavaş dövüyorum. İstediğim hataların kapandığına kanaat getirdikten sonra vurulan yerlerin hizasına kadar balçağı zımparalıyorum. Sonra balçağı namluya bildiğiniz çakıyorum. Balçak cuk oturmuş oluyor :)Balçak öngörülenden biraz daha ince oluyor ama istenilen netlik kazanılmış oluyor. Burda benim son bıçakta düştüğüm sizin düşmenizi istemediğim hata taşlama motorlarında yumuşak zımparalarla polisaj öncesi zımparalama yaparken köşelere çok dikkat etmeniz. Çünkü normal yüzeyleri çok az alan bu zımparalar köşeleri çok çabuk yiyor ve o netlik ortadan kalkıyor. Benim kamada başıma geldi. Ahım şahım bir hata değil ama öncesindeki netliği gördüğünüz için bu size batabiliyor
İkinci olarak kesici ağızda sap bitişine yakın bıraktığınız boşluk bu tür bıçaklarda bence yapılmaması gerekiyor. Çünkü bıçağın yoğun olarak kullanılacağı alan özellikle zor cisimleri keserken tamda buralar. Bence bu boşluğun olamaması gerek.
Son olarak bir logo tasarımına başlasak yavaştan.