Bıçak Sanatı - Forum

"HAMSİ" Pukko Denemesi

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
  • Meslek: Harita mühendisi
  • Yer: Samsun
Ynt: "HAMSİ" Pukko Denemesi
« Yanıtla #20 : 06 Ağustos 2015, 21:14:26 »
Elinize sağlık ustam  :2up , bu aylarda çıkan hamsilerde böyle oluyor herhal   :D Bu arada Lüfer mevsimide yaklaşıyor balıkçılık hobisi olan ustalarımızda vardır heralde  ::)
Doğa varsa bende varım. Ahmet Ertan SELEN

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #21 : 06 Ağustos 2015, 21:38:22 »
Kabza hakkında yorum yapmıyorum :) Ellerine sağlık  :2up
Salim üstadım acı da olsa söyleyin, düşünceleriniz önemli  :D

vallaha bence bu hali il kalsın şirin gözüküyor  :D yinede siz bilirsiniz bıçagın kendisi hoş olmuş kabzede güzel ama ergonomi açısından kullanan kişi için sorun yok işe bence boyle kalsın hatıra babında elinize sağlık
Eyvallah Emrah ustam beğendiğinize sevindim. Bugün epey dal yonttum aksi bir durum oluşmadı, aslında şu haliyle ele iyi oturuyor ama görsel olarak orantısız tabii. belki bıçağı büyük yapmak lazımdı  :)

Elinize sağlık ustam  :2up , bu aylarda çıkan hamsilerde böyle oluyor herhal   :D Bu arada Lüfer mevsimide yaklaşıyor balıkçılık hobisi olan ustalarımızda vardır heralde  ::)
Buşgut rumuzlu kardeşim sen de sağol...
Mahir Selim KESKİN

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #22 : 06 Ağustos 2015, 23:08:26 »
Mahir hocam ellerine sağlık. Zaten herkes gerekeni söylemiş. Ama benimde sormak istediğim bir şey var; namlunun kabzayla birleştiği yerde kesici ağızı biraz almışsın sebebi nedir acaba? Geriye kalanda ellerine sağlık.  :2up :2up

Birde konuyla alakası yok ama zihkir işi ne alemde uzun zamandır bekliyorum ama ses seda yok
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #23 : 06 Ağustos 2015, 23:27:30 »
Namlu boyuna bakılacak olur ise namlu genişliği 16-20mm arası galiba.  Namaluya doğru iyice incelt. Arka taraf daha kalın olabilir. Zaten kabza bu halde bile çok kalın görünüyor. Klasik puukko tarzına yakın bişey yapabilirsin.

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #24 : 06 Ağustos 2015, 23:36:57 »
Mahir hocam ellerine sağlık. Zaten herkes gerekeni söylemiş. Ama benimde sormak istediğim bir şey var; namlunun kabzayla birleştiği yerde kesici ağızı biraz almışsın sebebi nedir acaba? Geriye kalanda ellerine sağlık.  :2up :2up

Birde konuyla alakası yok ama zihkir işi ne alemde uzun zamandır bekliyorum ama ses seda yok
Volkan ustam bileme yaparken kolaylık olsun diye bıraktım o boşluğu aksi taktirde balçak çizilebilir vs. diye düşündüm.  Zihgire elim değmedi daha ama aklımda. İlk sizi haberdar edicem meraklanmayın  ^-^
Mahir Selim KESKİN

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #25 : 06 Ağustos 2015, 23:37:55 »
Namlu boyuna bakılacak olur ise namlu genişliği 16-20mm arası galiba.  Namaluya doğru iyice incelt. Arka taraf daha kalın olabilir. Zaten kabza bu halde bile çok kalın görünüyor. Klasik puukko tarzına yakın bişey yapabilirsin.

Tamamdır Salim ustam...
Mahir Selim KESKİN

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #26 : 07 Ağustos 2015, 02:03:19 »
Tabi senin bıçakta kabza boyu resimdeki bıçak kadar uzun olmayabilir. Bunun yerine arkadaki son çıkıntıyı yapmana gerek olmayabilir. Ele aldığında avuç içine gelen yerleri biraz kalın yaparsın, ucu ve arkayı inceltirsin. Böylece daha konforlu tutuş olur.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #27 : 07 Ağustos 2015, 09:17:24 »
Hocam ellerine sağlık. Senin bu kabza bitirmelerine hayranım. Bitirişlerin çok güzel. Zaten bu tik yağını da sana imrenip almıştım. Ama sonra sen tiki bıraktın japona geçtin :) Eğer kullanımı çok rahatsa ve işlevselliği ön planda olan bir bıçak olarak düşünmüşsen kabza bence böyle kalabilir. Bunun yanında hocam affına sığınarak bir iki deneyimimi paylaşmak isterim.

Gizli kuyruk balçaklarında en büyük sıkıntı balçağın namlunun sapa gireceği kısma tam oturması. Bir dikdörtgen olarak düşündüğümüzde kısa kenarlarda çok fazla sıkıntı olmuyor çünkü namlunun arkasında kalıyor ancak uzun kenarlar açıkta olduğu için bu kısmı saatçi eğeleriyle düzeltmek hakikaten sabır ve ustalık istiyor. Hatta bazen siz ne kadar düzgün yapmaya çalışırsanız yine ufak tefek pürüzler çıkabiliyor. Bunu önlemek adına bir usatadan görmüştüm bende uyguluyor ve başarılı sonuçlar alıyorum. Sistem çok basit belki sizde biliyorsunuzdur. Balçak namlunun kuyruk içinden geçip namluya oturacak kadar düzgün bir şekilde diktörtgen ya da artık namlunun sapta kalan kısmı nasılsa o hale getirdikten sonra balçağın namluya bakan kısmını kalemlerle yada yuvarlak başlı çekiçke yavaş yavaş dövüyorum. İstediğim hataların kapandığına kanaat getirdikten sonra vurulan yerlerin hizasına kadar balçağı zımparalıyorum. Sonra balçağı namluya bildiğiniz çakıyorum. Balçak cuk oturmuş oluyor :)Balçak öngörülenden biraz daha ince oluyor ama  istenilen netlik kazanılmış oluyor. Burda benim son bıçakta düştüğüm sizin düşmenizi istemediğim hata taşlama motorlarında yumuşak zımparalarla polisaj öncesi zımparalama yaparken köşelere çok dikkat etmeniz. Çünkü normal yüzeyleri çok az alan bu zımparalar köşeleri çok çabuk yiyor ve o netlik ortadan kalkıyor. Benim kamada başıma geldi. Ahım şahım bir hata değil ama öncesindeki netliği gördüğünüz için bu size batabiliyor :)   

İkinci olarak kesici ağızda sap bitişine yakın bıraktığınız boşluk bu tür bıçaklarda bence  yapılmaması gerekiyor. Çünkü bıçağın yoğun olarak kullanılacağı alan özellikle zor cisimleri keserken tamda buralar. Bence bu boşluğun olamaması gerek.

Son olarak bir logo tasarımına başlasak yavaştan.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #28 : 07 Ağustos 2015, 12:02:10 »
Hocam ellerine sağlık. Senin bu kabza bitirmelerine hayranım. Bitirişlerin çok güzel. Zaten bu tik yağını da sana imrenip almıştım. Ama sonra sen tiki bıraktın japona geçtin :) Eğer kullanımı çok rahatsa ve işlevselliği ön planda olan bir bıçak olarak düşünmüşsen kabza bence böyle kalabilir. Bunun yanında hocam affına sığınarak bir iki deneyimimi paylaşmak isterim.

Gizli kuyruk balçaklarında en büyük sıkıntı balçağın namlunun sapa gireceği kısma tam oturması. Bir dikdörtgen olarak düşündüğümüzde kısa kenarlarda çok fazla sıkıntı olmuyor çünkü namlunun arkasında kalıyor ancak uzun kenarlar açıkta olduğu için bu kısmı saatçi eğeleriyle düzeltmek hakikaten sabır ve ustalık istiyor. Hatta bazen siz ne kadar düzgün yapmaya çalışırsanız yine ufak tefek pürüzler çıkabiliyor. Bunu önlemek adına bir usatadan görmüştüm bende uyguluyor ve başarılı sonuçlar alıyorum. Sistem çok basit belki sizde biliyorsunuzdur. Balçak namlunun kuyruk içinden geçip namluya oturacak kadar düzgün bir şekilde diktörtgen ya da artık namlunun sapta kalan kısmı nasılsa o hale getirdikten sonra balçağın namluya bakan kısmını kalemlerle yada yuvarlak başlı çekiçke yavaş yavaş dövüyorum. İstediğim hataların kapandığına kanaat getirdikten sonra vurulan yerlerin hizasına kadar balçağı zımparalıyorum. Sonra balçağı namluya bildiğiniz çakıyorum. Balçak cuk oturmuş oluyor :)Balçak öngörülenden biraz daha ince oluyor ama  istenilen netlik kazanılmış oluyor. Burda benim son bıçakta düştüğüm sizin düşmenizi istemediğim hata taşlama motorlarında yumuşak zımparalarla polisaj öncesi zımparalama yaparken köşelere çok dikkat etmeniz. Çünkü normal yüzeyleri çok az alan bu zımparalar köşeleri çok çabuk yiyor ve o netlik ortadan kalkıyor. Benim kamada başıma geldi. Ahım şahım bir hata değil ama öncesindeki netliği gördüğünüz için bu size batabiliyor :)   

İkinci olarak kesici ağızda sap bitişine yakın bıraktığınız boşluk bu tür bıçaklarda bence  yapılmaması gerekiyor. Çünkü bıçağın yoğun olarak kullanılacağı alan özellikle zor cisimleri keserken tamda buralar. Bence bu boşluğun olamaması gerek.

Son olarak bir logo tasarımına başlasak yavaştan.
Mehmet Ustam sende daha ne cevherler var acaba!  Çekiçleyerek hata kapatmak hiç aklıma gelmezdi. Dediğiniz gibi eksantirik dönen zımpara makineleri tam bir köşe düşmanı. Ben kalınca bir camın üstüne zımpara kağıdını yapıştırarak bu sorunun üstesinden gelebildim. Yani kağıt sabit kalıyor zımparalanacak maddeyi hareket ettiriyorum. Köşelerde çok iyi sonuç veriyor. Yorumlarınızda da çok haklısınız. Bazen iş tamamen bitmeden hata yaptığının farkına varamıyor insan. Bunu yapabildiğin ölçüde usta oluyorsun zaten. Logo işine de girmem lazım ama henüz orijinal bir şey bulamadım  :-[ Geçen gün gittim sedef aldım şimdi bir tek sizden kakma yapmayı öğrenmesi kaldı  :2up
Mahir Selim KESKİN

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #29 : 07 Ağustos 2015, 12:21:38 »
Hocam elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Hiç tereddüt etmeden aklınızdakileri paylaşabilirsiniz.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

SARI AHMET

• 527
  • Nedim DURMAZ
  • Meslek: harita kadastro teknikeri
  • Yer: kırklareli
« Yanıtla #30 : 10 Ağustos 2015, 00:05:20 »
hocam ellerine sağlık :2up
KÖR BIÇAK YOKTUR  BİLENMEMİŞ BIÇAK VARDIR
Nedim DURMAZ

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #31 : 10 Ağustos 2015, 00:53:54 »
Mahir hocam çok güzel olmuş, kabze görünüşte sanki biraz büyük ama eminim kullanım rahatlığında hiç bir sıkıntı yoktur, oldukça işlevsel gözüküyor.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #32 : 10 Ağustos 2015, 08:32:55 »
Ustam ellerine emeğine sağlık Kabze konusuna bende katılıyorum  ;)

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #33 : 13 Ağustos 2015, 00:02:46 »
Dostum kabze konusunda bişey demiycem kullanacak olan sensin ama bıçak kısmını ayrı beğendim kabzeyi ayrı beğendim. Zaten senin perdah ve kabze yapmana özel ilgim var. Ellerine sağlık tekrar.
Erkan Mutlu

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #34 : 13 Ağustos 2015, 11:15:53 »
geneline bakıyorum ve müthiş.şu kabze konusuna gelince işlemeye başladımı birşey hep yeter bu kadar daha yapma,kalsın,böle iyi gibi şeyler le ilgili iç ses duyarım  sende bunu yaşıyormusun ;D Sen şimdi o kabzeyi bir kağıdın üstüne yatır çiz birebir sonra başla karalamaya şöylemi iyi böylemi.İşin zor tarafı japonun kendisine değilde harcanan zamanı düşünürsek canın sıkılabilir :D Ne kadar uğraştırıyor,göz ve burun yanmaları hariç :(Eline sağlık gerçekten sap renkleri kombinasyonu ve namlu çok güzel kardeşim.Çatlaklar cuk oturmuş.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #35 : 13 Ağustos 2015, 12:03:21 »
Ellerine saglik mahir hoca cok güzel hemde kabza iyi parlamis
kabzayi bir ameliyata yatirsan bence daha güzel olur diye düsünüyorum
 :2up :2up :2up

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #36 : 14 Ağustos 2015, 00:33:28 »
hocam ellerine sağlık :2up
Teşekkürler Ahmet Bey.

Dostum kabze konusunda bişey demiycem kullanacak olan sensin ama bıçak kısmını ayrı beğendim kabzeyi ayrı beğendim. Zaten senin perdah ve kabze yapmana özel ilgim var. Ellerine sağlık tekrar.
Sağolasın Erkan ustam. Bu sözleri duymak çok güzel benim için  :2up

Ustam ellerine emeğine sağlık Kabze konusuna bende katılıyorum  ;)
Teşekkürler Rasim ustacım.

Ellerine saglik mahir hoca cok güzel hemde kabza iyi parlamis
kabzayi bir ameliyata yatirsan bence daha güzel olur diye düsünüyorum
 :2up :2up :2up
Teşekkürler Yılmaz Bey. Evet ameliyat şart gibi gelmeye başladı bana da  :)
Mahir Selim KESKİN

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #37 : 14 Ağustos 2015, 00:37:54 »
geneline bakıyorum ve müthiş.şu kabze konusuna gelince işlemeye başladımı birşey hep yeter bu kadar daha yapma,kalsın,böle iyi gibi şeyler le ilgili iç ses duyarım  sende bunu yaşıyormusun ;D Sen şimdi o kabzeyi bir kağıdın üstüne yatır çiz birebir sonra başla karalamaya şöylemi iyi böylemi.İşin zor tarafı japonun kendisine değilde harcanan zamanı düşünürsek canın sıkılabilir :D Ne kadar uğraştırıyor,göz ve burun yanmaları hariç :(Eline sağlık gerçekten sap renkleri kombinasyonu ve namlu çok güzel kardeşim.Çatlaklar cuk oturmuş.
Aykut ustam duymak ne kelime, beni o ses bitiriyo  :D Ne zaman bu oldu deyip daha ileri gitmekten korksam pişman oluyorum böyle. Şöyle işin sonunu düşünmeden çatara çutara girişmeyi çok istiyorum ama daha yapamadım  :D
Mahir Selim KESKİN