Bıçak Sanatı - Forum

"HAMSİ" Pukko Denemesi

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
"HAMSİ" Pukko Denemesi
« : 06 Ağustos 2015, 15:25:14 »
Selamlar, ısıl işlem dahil her şeyinin kendim yaptığım bir bıçağım olsun istedim. Gizli kuyruğu da uzun süredir denemek istiyordum ve ortaya böyle bir ürün çıkıverdi. Isıl işlemi su ile yapmaya çalıştığımdan yer yer küçük çatlaklar oluştuğunu fark ettim. Denemelerim sırasında profil eğilip büküldüğü için bu bıçağıma Hamsi ismini layık gördüm  :D Profili çekiçlemek suretiyle düzelttim tabi ki. Sapta parkeci eniştemden aldığım malzemelerden kullandım. Bu ağaçlardan biri meşe diğeri ise merbau imiş. Merbau'yu ilk kez kullandım ve çok hoşuma gitti diyebilirim. Sert ve sağlam bir yapısı var. Ağaç bloklarının arasına da deri parçaları yerleştirdim. Şekillendirme bittikten sonra siyanoakrilat kaplama ve üzerine gomalak uyguladım. Bu arada çelik Ck75 idi. Toplam boy 21,5 cm, namlu boyu 10 cm oldu. Sonuç şu şekilde;

« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2015, 15:27:30 Gönderen: Mâhir »
Mahir Selim KESKİN

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
Ynt: "HAMSİ" Pukko Denemesi
« Yanıtla #1 : 06 Ağustos 2015, 15:34:31 »
Abi ellerine sağlık :2up Yalnız kabza biraz iri olmuş sanki ::)
Birde kabzayı ne sürdün acaba? Japona benziyor ama, vernik değildir inşAllah :-[
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

alitutuncu

• 102
  • 533 312 02 06
  • Meslek: Memur
  • Yer: Menemen, İZMİR
« Yanıtla #2 : 06 Ağustos 2015, 16:12:47 »
Mahir Bey, ellerinize sağlık bıçak çok güzel olmuş, kabza da çok şık lakin kabzanın büyüklüğü tüm odağı bıçaktan kendine çekmiş gibi geldi bana. Aynı desenlerle küçültme imkanınız var mı ?
Ben bunu yaparım dedim mi o iş benden kurtulamaz....

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #3 : 06 Ağustos 2015, 16:37:29 »
Mahir usta çatladı patladı demişsin ama o zaman çok güzel deneysel bir bıçak olmuş :)

murat sönmez

• 286
  • Meslek: dzkk mhd
  • Yer: bandırma balıkesir
« Yanıtla #4 : 06 Ağustos 2015, 16:52:50 »
Elinize saglik

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #5 : 06 Ağustos 2015, 17:21:26 »

Mahir Selim KESKİN

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #6 : 06 Ağustos 2015, 17:24:00 »
abi maşallah çok güzel olmuş  :2up ama bana kabzayla namlu çok orantısız geldi  ::)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #7 : 06 Ağustos 2015, 17:31:26 »
Abi ellerine sağlık :2up Yalnız kabza biraz iri olmuş sanki ::)
Birde kabzayı ne sürdün acaba? Japona benziyor ama, vernik değildir inşAllah :-[
İlkay'cığım ben de Emre kipmen üstadın paylaşımından öğrendim. En basit haliyle japonu sürüp zımparalıyoruz ta ki pürüzsüz düz bir zemin elde edene kadar. Sonrasında ne ile parlatacağın sana kalmış ister teak oil ile ister gomalak ile... Şu linke bir bak: http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=167.0

Mahir Bey, ellerinize sağlık bıçak çok güzel olmuş, kabza da çok şık lakin kabzanın büyüklüğü tüm odağı bıçaktan kendine çekmiş gibi geldi bana. Aynı desenlerle küçültme imkanınız var mı ?
Ali ustam kabzanın boyutu beni de düşündürüyor. Ya kabza çok büyük oldu ya bıçak çok küçük oldu  :D Bir süre bu şekilde kullandıktan sonra küçültmeyi düşünüyorum. Bence de küçültünce daha estetik olacak gibi...

Mahir usta çatladı patladı demişsin ama o zaman çok güzel deneysel bir bıçak olmuş :)
Alper ustam gerçekten bu bıçakta çok deneyim kazandım. Her seferinde farklı bir şey denemenin zorluğu olduğu kadar faydası da var. Bundan sonra su verme işleminde su kullanmam mesela  :D

Elinize saglik
Çok teşekkürler Murat ustam...
Mahir Selim KESKİN

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #8 : 06 Ağustos 2015, 17:33:45 »
abi maşallah çok güzel olmuş  :2up ama bana kabzayla namlu çok orantısız geldi  ::)
Görüşleriniz dikkate alınmıştır. Gereken en kısa sürede icra edilecek  :2up
Mahir Selim KESKİN

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #9 : 06 Ağustos 2015, 18:10:07 »
Hocam ellerinize sağlık . Çok emek vermişsiniz. Kabza konusunda bence de büyük olmuş. Saygılar.

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #10 : 06 Ağustos 2015, 18:32:51 »
Hocam ellerinize sağlık . Çok emek vermişsiniz. Kabza konusunda bence de büyük olmuş. Saygılar.
Teşekkürler Hüseyin Hocam...
Mahir Selim KESKİN

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #11 : 06 Ağustos 2015, 18:36:57 »
Eline sağlık abi.Namlu kabza uyumsuzluğu zaten söylenmiş.Benim yolladığım tarzda bir sap yapsaydın keşke kıçtan namluya daralan şekilde.

İlkay'cığım ben de Emre kipmen üstadın paylaşımından öğrendim. En basit haliyle japonu sürüp zımparalıyoruz ta ki pürüzsüz düz bir zemin elde edene kadar. Sonrasında ne ile parlatacağın sana kalmış ister teak oil ile ister gomalak ile... Şu linke bir bak: http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=167.0
Siyanoakrilat kaplamanın üzerine tik yağı yada gomalak cila yapmanın anlamı yok japon kaplama düzgün yapıldıysa üzerine süreceğin hiçbirşey içeriye işlemez.
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2015, 18:38:44 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #12 : 06 Ağustos 2015, 18:45:57 »
Eline sağlık abi.Namlu kabza uyumsuzluğu zaten söylenmiş.Benim yolladığım tarzda bir sap yapsaydın keşke kıçtan namluya daralan şekilde.

Siyanoakrilat kaplamanın üzerine tik yağı yada gomalak cila yapmanın anlamı yok japon kaplama düzgün yapıldıysa üzerine süreceğin hiçbirşey içeriye işlemez.

Gomalak içeriye işlemiyor zaten Osman,  saydam bi katman oluşturuyor. Alkol ile çözünebildiği için de kolayca parlak bir yüzey elde edebiliyorsun. Siyanoakrilat tek başına aynı sonucu vermez bence. Sap konusunda haklısın biraz daha uğraşıcam galiba.
Mahir Selim KESKİN

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #13 : 06 Ağustos 2015, 18:47:22 »
abuuuu kabzenın bıçagı var  :2up elıne saglık kabze cok ırı duruyor bıcagı arka plana atmış yuvarlak degılde hafıf koşeli yapsaydın
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #14 : 06 Ağustos 2015, 18:50:10 »
Bir de Osman'cığım sapın en ucuna pirinç plaka yerleştirmek istesem onu nasıl sabitleyebilirim? Vida tarzı bir şey ile yapılıyor galiba?
Mahir Selim KESKİN

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #15 : 06 Ağustos 2015, 18:55:04 »
Hocam ellerinize sağlık, bıçak cidden çok güzel olmuş. Kabzenin biraz daha işi var ama ben açılan scandiyi çok beyendim.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #16 : 06 Ağustos 2015, 18:56:37 »
Bir de Osman'cığım sapın en ucuna pirinç plaka yerleştirmek istesem onu nasıl sabitleyebilirim? Vida tarzı bir şey ile yapılıyor galiba?
Kabza sonuna vida ile olur yada bir dahaki gizlikuyruk yaptığında kuyruk diğer taraftan çıkacak kadar uzun bırakırsın oradaki çeliği şişirerek plakayı tuturabilirsin abi bir üst versiyonu hem kuyruğa hemde pirinç plakaya diş açıp vida gibi sıkarak sabitlersin.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #17 : 06 Ağustos 2015, 19:14:27 »
Hocam ellerinize sağlık, bıçak cidden çok güzel olmuş. Kabzenin biraz daha işi var ama ben açılan scandiyi çok beyendim.
Çok teşekkürler Alper Hocam.

Kabza sonuna vida ile olur yada bir dahaki gizlikuyruk yaptığında kuyruk diğer taraftan çıkacak kadar uzun bırakırsın oradaki çeliği şişirerek plakayı tuturabilirsin abi bir üst versiyonu hem kuyruğa hemde pirinç plakaya diş açıp vida gibi sıkarak sabitlersin.
Oh oh oh bilgilere bak. Aslında şişirme yapmaya yetecek uzunluğu vardı kuyruğun Osman, keşke bi sana danışsaymışım. Neyae bir dahaki sefere artık.
Mahir Selim KESKİN

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #18 : 06 Ağustos 2015, 19:38:56 »
Kabza hakkında yorum yapmıyorum :) Ellerine sağlık  :2up

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #19 : 06 Ağustos 2015, 19:55:12 »
vallaha bence bu hali il kalsın şirin gözüküyor  :D yinede siz bilirsiniz bıçagın kendisi hoş olmuş kabzede güzel ama ergonomi açısından kullanan kişi için sorun yok işe bence boyle kalsın hatıra babında elinize sağlık