Bosch hss-co matkap ucunu kullanabilirsin. Zaten anladığım kadarı ile o ilk 5 dakikada matkap ucun pert olmuş. Uygun devirde delersen ve soğutma sıvısı kullanırsan sorun yaşamazsın.
Aşırı hızdan ısınma olup çelikte sertleşme oluyor sonra uçlar pert.D3ten güzel bıçak olur performansı tatmin eder.
Risk alma, bence beton matkap ucu al. Benim de başıma D2 de benzeri olay gelmişti.
Hss-co hic zorlanmadan deler ama sogutarak kulan, üstüne fazla baski uygulama kirilabiliyor.
Ben hss-co dişinda hic birinde istedigim verimi alamadim bence aksiyona girme hhs-co al,kolay gelsin.
Makima yagi işini görur sanirim.
hayır vermez ayrıca genel kültür olarak matkap çapı ufak ise 2 mm gibi misal devir yüksek olur matkap çapı ne kadar yükselir işe dönüş hızı o kadar düşer iş yerinde görüyorum 26 mm çapında matkap ucunu takıp 10 mm deler gibi delmeye çalısıyor oradan kaçasım geliyor
Işte örnek bir genç, Busgut bu istek ve arzun hiç bitmez ve iyi bir bıçak ustası olursun inşallah
ağır devirde del. yüksek devir ısınmaya ve bölgesel olarak serleşmeye sebep oluyor. kesme sıvısı olarak kendi kullandığımdan önereceğim ama bulamazsın piyasada buyuk ıhtımal ıle. piyasada kesme sıvısı olarak winkel,in kesme+kılavuz yağı var tavsiye ederim.
böhler k100 1.2080 6mm
d3 malzemeyi delerken 200-600 devir arası ve hafif bir baskı kullan.matkap çapı düştükçe devir artar, doğru ama malzemeye göre değişir.biz yeri geliyor ısıl işlemli parçayı delip diş çekiyoruz.yani nabza göre şerbet... d3 malzeyi delmek için en kaliteli matkap ucu kullansanda 2000 dev/dk kullanırsan delme işlemi yaparken oluşan ısıdan dolayı d3 sertleşir ve hss kadar sert bir hal alır.buda dakikalar, saatler, takım sarfiyatı ve uzun bir uğraşa sebep olur.
Alıntı yapılan: BUŞGUT - 29 Temmuz 2015, 20:54:19böhler k100 1.2080 6mm 2080 malzemeyi soğuk işlemek zordur.