Bıçak Sanatı - Forum

Paslanmaz damascus çelikler

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Paslanmaz damascus çelikler
« Yanıtla #20 : 09 Eylül 2015, 13:45:13 »
Hakikaten çok yumuşak bir çelik. Eğe ile bıçak yapanlar için çok rahat ama uyarı olsun dikkatli çalışmada fayda var :) Aceleyle hatalı sallanmış bir eğe işinizi bozabilir. Ayrıca ince taneli bir çelik olduğunu da perdahta belli ediyor. Ben çeliğe bayıldım. Bu tür çeliğe meraklı olanlar kullanmalı bence.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #21 : 09 Eylül 2015, 14:35:33 »
Ah bir de fiyatları ucuz olsa, doğru dürüst 25cm bir damast lamanın fiyatı 400 -450tl civarında ve çoğumuz için çok lüks.Bunu Kaya ustayla da konuştuk. Pahalı olmasındaki ana sebep paslanmaz olması, euro kurunun yüksek olması.Bence av bıçağı yapılacaksa gereksiz fakat mutfak bıçağı için çok iyi bir tercih olur.En son 2 yıl önce bir Japon şef bıçağının fiyatı 1500tl ydi.(İstanbul Zwilling mağazası)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #22 : 09 Eylül 2015, 15:24:36 »
Ömer bir çok bıçakta averajın üzerinde beklentilerini karşılaması garanti edilebiliyor . Çakılar birinci tercih  günlük kullanım bıçakları hafif bıçaklar fevkalade oluyor asıl sorun herkes bu malzemeden hemen kalın  bir ölçü ve full tang bıçak yapmak istiyor, fiyatı duyuncada aşırı pahalıymış gibi bir yorum ortaya koyuyor .malzeme zaten süper bir malzeme 6 mm gibi kalınlıklara gitmeye gerek bırakmıyor onun için modelin optime edilmesi ve diğer konularla yardımcı oluyor ve fiyat yarı yarıya aşağıya düşürebiliyorum tabi bıçaktan alacağınız keyfi ve performansı garantide edebiliyorum.
Şef bıçakları için özel 2 mm malzeme yaptırıyorum ve gerçekten bu işin meraklılarına tavsiye edilebilir.
Yani kısaca paslanmaz damast bıçak olayında gelinebilmiş son nokta yani hem optik hemde fonksiyon anlamında en üst seviye...
« Son Düzenleme: 09 Eylül 2015, 15:30:31 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #23 : 09 Eylül 2015, 16:36:29 »
Peki namluyu paslanmaz damasttan yapsak arkasına paslanmaz kuyruk kaynatsak nasıl olur? Ya da olur mu?
Okinawian

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #24 : 09 Eylül 2015, 16:56:50 »
Hakikaten çok yumuşak bir çelik. Eğe ile bıçak yapanlar için çok rahat ama uyarı olsun dikkatli çalışmada fayda var :) Aceleyle hatalı sallanmış bir eğe işinizi bozabilir. Ayrıca ince taneli bir çelik olduğunu da perdahta belli ediyor. Ben çeliğe bayıldım. Bu tür çeliğe meraklı olanlar kullanmalı bence.

Bu celikten bendede 2 parça  var gecen evirdim cevirdim kiyamadim yağlayip kaldirdim aradaa çikatip oksuyorum sadece :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #25 : 09 Eylül 2015, 18:05:50 »
Kaynatma isi biraz dertli olur. Onun yerine çerçeve yaparsın çerçeveyi ya liner malzemeye ya da kabza malzemesine perçinlersin. Kuyrukta da bir delik kullanırsın ve bunu da kabza malzemesine perçinleyerek kullanabilirsin. Mutfak bıçaklarında falan sıkıntı çıkarmaz. Bu yöntem Emre ustanın bıçaklarında var. Bende ayrıca vinland damast var aynı şekilde bir türlü kullanmaya kıyamadım. Onu çakıda kullanacağım ama önce çakıya karar vermek gerekiyor :)
« Son Düzenleme: 09 Eylül 2015, 18:08:01 Gönderen: Salim Türk »

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #26 : 09 Eylül 2015, 22:22:18 »
Kaynatma isi biraz dertli olur. Onun yerine çerçeve yaparsın çerçeveyi ya liner malzemeye ya da kabza malzemesine perçinlersin. Kuyrukta da bir delik kullanırsın ve bunu da kabza malzemesine perçinleyerek kullanabilirsin. Mutfak bıçaklarında falan sıkıntı çıkarmaz. Bu yöntem Emre ustanın bıçaklarında var. Bende ayrıca vinland damast var aynı şekilde bir türlü kullanmaya kıyamadım. Onu çakıda kullanacağım ama önce çakıya karar vermek gerekiyor :)

Tamm 3seneye karar verirsin artik :D :D

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #27 : 09 Eylül 2015, 23:32:13 »
Deniz kaynatma dogru bir çözüm değil daha doğrusu kaynak yapma işi bu işin doğasına ters  nedenlerinden biriside sertleşmesi veya yumuşayarak homojenliğini kayıp etmesidir onun yerine kuyruğa pafta ike diş açılıp uztma yada perçinle uzatma veyahut Salimin dediği gibi çerçeve metoduyla uzatma olacaktır direk çerçeveye özel bir perçin tekniğiyle perçinlenebilinir hatta çekme kuvveti bakımında neredeyse kullanılan en zayıf malzemenin çekme kuvveti kadar çekme performansı gösterecektir bir ara bir örnek yaparak açıklamaya çalışırım
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

« Yanıtla #28 : 09 Eylül 2015, 23:53:54 »
Aslında ilave bir kuyruk bir kaç ayrı yöntemle eklenebilir. Acil olarak en basitini ekliyorum ( hızlıca çizdim, perçin konusunda başları yok edecek şekilde havşa açılabilir). Bundan başka pratik bir yöntem daha var onu da bir ara eklerim.