profıllerdekı parmak oyukları ve bu tarz yerlerı temız ve çabuk yapmak ıçın bır ıkı gundur bu ufaklığı yapmayı planlıyordum bugun malzemeleri kestırdım monteledım test ettım bence gayet ıyı oldu.
tabla boyu 30x30 cm
yan tabla boyu 30x40 cm
marangoza 10 tl
kalıpcı taşlama 85 tl
karbür uç 12mm 18 tl
tas ve zımparalara 10 tl verdım
taslamanın kablosunu alt tabladan ya keszerek gecırecektım yada makıneyı dağıtım yenı bastan toplayacaktım herzamankı gıbı zor olanını yaptım .

karbur uç ve taşta denemeler yaptım tas devır falalığından dolayı metal ıle sıvanıyor. temızlemek ıcın dığer taş ıle temas ettırdığımde tasın duzdun olan yuzundekı sımetrı bozuluyor.
ufak tefek ışler ıçın uygun sadece.
ufak parmak zımparalar ıle yaptığım denemelerde 40 kum ıle rahatça çalışılıyor . 60 veya ustu ıle gayet temız br yuzey elde edebılıyorum.
geldık işin can alıcı noktasına sona karbür ucu saklamıstım

5mm ck 67 ıle test ettım sankı tereyağını keser gıbı ck67,yi şekıllendırebıldım.

eğeyle yaptığım taşlama eşiğini kaba taslak 30 sanıyede yapınca afalladım dıyebılırım.
elım bıraz daha alıstığı taktırde uygun aparatlarla oluk acma dahıl bır çok ışı yapabıleceğime ınanıyorum.
tek olumsuz olan şey karbur ucu kalın dışlı almam oldu oda acemılığımden kaynaklanıyor..
uygun ebatlarda karbur uçlar alacağım. pıyasaya oranla çok ucuz bıryer buldum

ısınma oluyor makınelerı yaparken bana yardımcı olan frezecı ustamla bu konuyu konustum " onun demesı ıle bu sıcaklıklarad karbur uçlara bırsey yapamazsın sadece malzemeyı sert darbe halınde uçla temas ettırme" dedı.