Bıçak Sanatı - Forum

Şerit Testereler Hakkında

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
Şerit Testereler Hakkında
« : 17 Temmuz 2015, 22:55:00 »
Arkadaşlar merhaba,

Şu aralar şerit testere arayışındayım. Fakat araştırmalarım neticesiz kalıyor. Hangi markaya bakarsam bakayım mutlaka bir yerlerde çok ciddi sıkıntılarından dem vuran birileri çıkıyor. Piyasada adı sanı duyulmuş çoğu markanın ve kolay ulaşılabilen bir çok markanın bizim çelikleri kesmek için yetersiz kalacağı fikrine kapıldım açıkçası.

Merak ettiğim sizler hangi marka ve modelleri kullanıyorsunuz. Ya da hatasız uzun parçalar kesmek için ne gibi yöntemleriniz var?

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Şerit Testereler Hakkında
« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2015, 23:47:12 »
Metal için mi ahşap için mi düşünüyorsunuz?
Okinawian

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #2 : 17 Temmuz 2015, 23:49:03 »
Metal için mi ahşap için mi düşünüyorsunuz?

Metal için düşünüyorum ustam.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #3 : 18 Temmuz 2015, 03:09:51 »
Quantum var bende. Mehmet'ten almıştım gayet işlevsel. Konunun incelemeleri var forumda. Makita da gayet güzel bir makine. Bütçen hangisine yeterse onu alabilirsin.
Okinawian

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #4 : 18 Temmuz 2015, 12:24:26 »
Quantum hem metal hem ahşap için uygun güzel makinadir elinde s92g serisi var düşünürseniz 2 el görüşebiliriz...

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #5 : 18 Temmuz 2015, 13:00:11 »
Quantum hem metal hem ahşap için uygun güzel makinadir elinde s92g serisi var düşünürseniz 2 el görüşebiliriz...

Ben daha çok linkteki gibi bir şey düşünüyorum. Amacım lamaları bölmekten ziyade geniş parçaları lama haline getirmek.

http://www.genisreyon.com/Dewalt-DW876-Serit-Testere-Makinesi,PR-438000.html

damascus

• 1467
« Yanıtla #6 : 18 Temmuz 2015, 13:08:36 »
Bunlar ahşap için testeresini degistirsen bile yüksek devirde döndüğü için metal için sağlıklı olmayanbilir...

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2015, 13:17:03 »
Bunlar ahşap için testeresini degistirsen bile yüksek devirde döndüğü için metal için sağlıklı olmayanbilir...

Zaten olmuyorlar öğrenebildiğim kadarı ile. Demek istediğim bu tarz tezgahı olan bir alet. Ama sanırım böyle bir şey sadece sanayi tipi makinelerde var :)

damascus

• 1467
« Yanıtla #8 : 18 Temmuz 2015, 14:21:54 »
Diğer makinaları alınca bu şekilde modifiye etmeniz lazim. Büyük plaka çelik kesimine çok uygun makinalar değil tabiki .

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #9 : 18 Temmuz 2015, 19:06:17 »
Makinaların kullandığı şerit enine bakmalı. Örneğin benim kullandığım Lenox Diemaster 2, dekupaj olarak geçiyor. Şerit eni 13mm. Profil çıkarmak için ensiz testereler gerektiğini unutmamak gerek...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #10 : 18 Temmuz 2015, 21:48:55 »
Profil çıkartmak için çok güzel aletler metal testereleri. Kıvılcım yok, spiral gibi yanma derdi yok, ses daha az.
Okinawian

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #11 : 18 Temmuz 2015, 22:38:01 »
Profil çıkartmak için çok güzel aletler metal testereleri. Kıvılcım yok, spiral gibi yanma derdi yok, ses daha az.

+1 Ama ben kullanamıyorum. :(

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 26 Temmuz 2015, 00:59:13 »
Quantum S91G kullanıyorum güç fazlası ıle yeterli. ayrıca çift devirdir  ;)  önemli olan makınanın testeresı  Lenox Diemaster 2 ve bunun gibi kaliteli olarak varsayılan testerelerden çokça kullandım ancak şu anda kullandığım testereden ve onu kaynaklıyarak hazırlayan arkadaşlardan çok memnunum.

daha önce kullandıklarım tpı olarak dusuktu malzemede tırlama yapıyordu ve bazı testerelerın kaynak yerlerındekı dişler kırıldığı için vurma yapıyordu + kaynak yapılırken tam hizalanmadığı için  malzemeyı ılerıye doğru ıtıyordu, şimdiki kullandığım 14 tpı  tırlama yok vuruntu derdımı anlattığım usta on numara iş  yapmış kaynak yerı kesımde malzemeye geldığınde anlıyamıyorsunuz.

ayrıca  çok dayanıklı,rahatlıkla  Lenox Diemaster 2 den bıle daha ıyı dıyebılırım. 1mm malzemeden 70mm malzemeye kadar kesim yaptım. ahşap kabze malzemelerımıde bu testere ıle ıkıye bölüyorum.  maddi olarak imkanınız varsa ahşap için Makita LB1200F  öneririm. olanak kısıtlı ise   Quantum S91G ile kaliteli bi metal testereler ile devam edin.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #13 : 26 Temmuz 2015, 01:23:45 »
Bence makita şahanedir  ;)

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #14 : 26 Temmuz 2015, 01:35:02 »
Quantum S91G kullanıyorum güç fazlası ıle yeterli. ayrıca çift devirdir  ;)  önemli olan makınanın testeresı  Lenox Diemaster 2 ve bunun gibi kaliteli olarak varsayılan testerelerden çokça kullandım ancak şu anda kullandığım testereden ve onu kaynaklıyarak hazırlayan arkadaşlardan çok memnunum.

daha önce kullandıklarım tpı olarak dusuktu malzemede tırlama yapıyordu ve bazı testerelerın kaynak yerlerındekı dişler kırıldığı için vurma yapıyordu + kaynak yapılırken tam hizalanmadığı için  malzemeyı ılerıye doğru ıtıyordu, şimdiki kullandığım 14 tpı  tırlama yok vuruntu derdımı anlattığım usta on numara iş  yapmış kaynak yerı kesımde malzemeye geldığınde anlıyamıyorsunuz.

ayrıca  çok dayanıklı,rahatlıkla  Lenox Diemaster 2 den bıle daha ıyı dıyebılırım. 1mm malzemeden 70mm malzemeye kadar kesim yaptım. ahşap kabze malzemelerımıde bu testere ıle ıkıye bölüyorum.  maddi olarak imkanınız varsa ahşap için Makita LB1200F  öneririm. olanak kısıtlı ise   Quantum S91G ile kaliteli bi metal testereler ile devam edin.

Bence makita şahanedir  ;)

İki değerli ustamda tek fikirde birleşmiş. Ehh bize de almak kalıyor o zaman :) Makineyi bu gün Bauhous 'ta birazcık inceledim. Yanında aynın sistem başka markalarda var. Hakikatten kalite akıyordu her yerinde. En ufak ayrıntıya kadar kurcaladım bir şişirme, sallama, kalitesiz bir kısım göremedim.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #15 : 26 Temmuz 2015, 01:53:09 »
Yanlız makita da çok büyük parçaları kesemezsin söylim diğer makinada çalışma alanı daha fazla ama bence kalite Sıfır o Paraları haketmiyor sadece bunlarla sınırlı kalma örneğin Rasim usta farklı bir makina kullanıyor ondan da fikir almalısın Üstat ne derse onu yap hayatı makinalar içinde geçmiş

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #16 : 27 Temmuz 2015, 17:43:49 »
MAKİTA - 2107FK  kalitelidir  devir ayarı ve kestığınız malzemeyı görmeniz için aydınlatmaya sahiptir. firçalı motora sahip olmasından dolayı sesli çalışır , kesim boyutu sınırlıdır.

qantum sg 91    kalıtesiz gibi gözükür  :)  ufak bır şanzımana sahiptir ,çift devirlidir , kesılecek malzemede makıtaya göre boyut olarak daha  toleranslıdır   400 w motoru şanzımanı sayesınde yarı yolda bırakmaz. modlamaya uygundur " istenırse 1bg motor takılabılır.   ve 999 tl yada daha uygun fıyatlara bulunabılınır.

" makıta 1350tl "

Makita LB1200F ahşap işleri için gayet güzel gözüküyor.  dolar yükselince haliyle fiyatlarda uçmuş..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #17 : 27 Temmuz 2015, 20:31:42 »
MAKİTA - 2107FK  kalitelidir  devir ayarı ve kestığınız malzemeyı görmeniz için aydınlatmaya sahiptir. firçalı motora sahip olmasından dolayı sesli çalışır , kesim boyutu sınırlıdır.

qantum sg 91    kalıtesiz gibi gözükür  :)  ufak bır şanzımana sahiptir ,çift devirlidir , kesılecek malzemede makıtaya göre boyut olarak daha  toleranslıdır   400 w motoru şanzımanı sayesınde yarı yolda bırakmaz. modlamaya uygundur " istenırse 1bg motor takılabılır.   ve 999 tl yada daha uygun fıyatlara bulunabılınır.

" makıta 1350tl "

Makita LB1200F ahşap işleri için gayet güzel gözüküyor.  dolar yükselince haliyle fiyatlarda uçmuş..

Çok büyük parçaları sanayide halledicem sanırım. Önerilen makitanın bir üst modeline bakıyorum şimdilik. Hoşuma gitti ama fiyat 2000tl dolaylarında olunca iyi düşünmek gerekli :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #18 : 28 Temmuz 2015, 09:24:54 »
ikinci elde aramak lazım  ;)