Selamlar forumdaşlarım, abilerim

Konu doğru yerde mi bilmiyorum, en uygun yer burası gibi geldi. Eğer yanlışsa özür dilerim ve taşınmasını rica ederim.
Birkaç gündür üzerinde düşündüğüm, araştırdığım ve kafama takılan bıçak hakkında birkaç soruyu sizinle paylaşmak ve bilgilenmek isterim. Yeni bir bıçak alacağım hem bunun üzerine hemde genel bıçak muhabbeti üzerine sizlere birkaç sorum olucak

Konu hakkında bilgisiz olduğum ve takıntım (anlatamadım mı acaba, sağlam olmasını vurgulayım) gibi nedenlerden dolayı uzun oldu kusura bakmayın lütfen

100 TL kadar bütçem var ve internetten getirtebilirim. Silahlara karşı ilgim var. Birkaç kesici olmayan çakım oldu şuana kadar. Kesici, sağlam, ele oturan, meyve soyarken ve görünüş olarak iyi hitap eden bir bıçak marka önerisi istiyorum sizden. Ayrıca çakı olarak istiyorum meyve bıçağı gibi değilde katlanabilir olanlardan. Ne önerirsiniz ?
Yani bir diğer deşiyle, bana her anlamda keyif veren, kalitesi, keskinliği, görünüşü, sağlamlığı, üretimdeki ve genel olarak kaliteli olmasını istiyorum. Elimdeki bıçağı bilesemde kılkeser hale getiremiyorum. Bahçemdeki bazı ince dalları kesmiyor. Orak gibi dala vurduğum zaman yaprak, üzüm ağacının dallarını kesiyor ancak diğerlerini kesmiyor. Evladiyelik güzel, kaliteli tam anlamıyla silah denen çok anlamda kaliteli bir bıçak arıyorum. Biledikçe bıçağın keskinliği artar mı, her bıçakta biryere kadar mıdır yoksa az mı fark eder ? Bileme gerektirmeyen bıçaklar var mıdır yada kesinlikle şart olan ? Yani burada bıçağın bileme ile sınırları, farkı ve özellik değişimi nasıldır onu soruyorum.
Yani ben mübalağalı ve farklı bir deyişle şöyle anlatıyım (tabiki şaka olarak

değdiği yeri parçalasın tam bir bıçak olsun, dalları küçük bir bilek hareketi ve kuvvetle (yani yukardan aşşağı bilekle sallayarak) kessin (ama tehlike oluşturacak kadar aşırı boyutta değil tabiki.) Körelmesin aynı şekilde şef bıçağı gibi olsun domatesi yarsın ikiye ileri geri götürme derdi olmasın istiyorum

100 TL lik ne alırsam alıyım işimi görür mü ?
Ben tam anlamıyla keyif bıçağı istiyorum. Elime otursun, sağlam olsun, kullanması-görüntüsü keyif versin. Sağlam bir bıçak olsun, keskin ve güzel olsun. Tam anlamıyla silah olsun yani sıradan bir çakı yada meyve bıçağı gibi değilde.
Bıçağı böyle maksimum yapan en üstlerde tutan miktar ne kadardır, yani en pahalı bıçak ne kadardır

? Yani çok aşırı kaliteli bir bıçak alıcaksak ne kadara patlar ve dediklerime uyan ortalarda bulunan bir bıçağın fiyatı ne kadardır ? Bu soru merak içindi benim 100 TL bütçem var sadece

Birde bıçakta önemli faktörler, kalitesini, keskinliğini sağlayan maddeler nelerdir ? Hangi maddeden yapılmış bıçak iyidir, bıçakların özellikleri, keskinlikleri neye göre değişir ?
Çok çok teşekkürler, sevgiler saygılar...