Ben bunda yalıtım olarak bildiğimiz teflon banttan kullanmıştım. Keşke bu düzeneğin parçalarını kaybetmeseydim. Ne zamandır bulamıyorum. 
Deliği de bir matkapla deldim. Kapak izolasyonu da zaten kendinden. Ne de olsa konserve için bir kapak bu...

Eylem Hocam, dün düzeneğinizi gördüm ve çok hoşuma gitti... hemen yapıp akşam uygulamak istedim. Hattta kapak çıkışına ektra bir t daha koyup bir manometre de ekledim. ufak 2 farklı ahşabı kavanoza koyup sadece su ve boya ekledim deneme amaçlı. Selüloz katyoniktir, kullandığım boya anyonik. Çok iyi nüfuz edecektir düşüncesi ile.
Ve sonuç olarak şırınga ile vakum 800 mbar lara zar zor çıkıyor ve ben kavanoz içerisinde ahşaptan çıkan hava kabarcığı göremedim. yani tek tük vardı.
1-Kullandığım ahşapları kurutmadım, bağıl nemde idiler. bu etkilemiş olabilir mi?
2-zeytin ve sedir idi kullandığım parçalar. Ağaç türüne göre bir basınç uygulamamız gerekiyor mudur?
Gerçi sonuç olarak iyi renk aldılar ikiside... fakat bu akşama kadar folyoda kaloriferde kuruyacaklar... akşam kesit alarak nüfuz derinliğini kontrol edeceğim.
Özet olarak sistem çok güzel ve hoşuma gitti, heyecanla hemen denedim

Fakat şırınga bu iş için yeterli olmadı benim gözümde. Ben de bu akşam bir havalı piston ile yeniden deneme yapacağım. o da olmadı vakum pompası şart

akşamki denemeyi sizinle de paylaşmak isterim..
Saygılarımla