Ben de şu çekvalf olayını merak ediyordum.Bu aldıklarınız orjinalde nerelerde kullanılıyor. Yani tesisatçiye mi, pnömatikçiye mi, yoksa araba yedek parçacısına mı sormalıyım. Ben de bu stablizasyon işine kafayı takmış durumdayım. Çalışır vaziyette buzdolabı motoru aramaya başladım. Acaba evdeki emektar buzdolabını mı değiştirsem diye düşünmeye bile başlamıştım.
Benim yenilerde yaptığım ve sızdırmazlık için test ettiğim vakum kavanozum şu an için stabil çalışıyor, galiba pompa ve vakum motoru gibi araçlara gerek bırakmadan enjektör ile olay çözüldü.
Bıçak dışında diğer ahşap işlerindede kullanabilirim düşüncesiyle bir vakum makinasına yatırım yaptım Tabiiki hemen denedim yaklaşık -1 bara kadar vakumluyor. Akrilik vernikle bir stabilizasyon denemesi yapıyorum bakalım. Bu vakum makinasını klimacılar kullanıyormuş sistemdeki gazları boşaltmak için. Ama kafama takılan bişey var. Makinaya yük bindiğinde biraz duman çıkıyor makinadan. Acaba bu makinaların yağ yakması normalmidir. Bilgisi olan varsa memnun olurum[/url][/img]
Ben bunda yalıtım olarak bildiğimiz teflon banttan kullanmıştım. Keşke bu düzeneğin parçalarını kaybetmeseydim. Ne zamandır bulamıyorum. Deliği de bir matkapla deldim. Kapak izolasyonu da zaten kendinden. Ne de olsa konserve için bir kapak bu...
Hmm, resme iyi bakınca sanırım anladım Eylem hocam: teflon bantı dibe doğru fazlaca sarıp conta gibi kullanmışsın. Doğru mudur?
O çekvalfi içeriden tutan bir somun falan var mı? Yoksa vakumla yapışıp kalıyor mu?
Ahşabın üzerine bir ağırlık koysaydın da iyice gömülseydi daha iyi olurdu