Bıçak Sanatı - Forum

vakum - ahşap stabilizasyonu için

Ynt: vakum - ahşap stabilizasyonu için
« Yanıtla #40 : 11 Eylül 2011, 00:48:14 »
Ben de şu çekvalf olayını merak ediyordum.
Bu aldıklarınız orjinalde nerelerde kullanılıyor. Yani tesisatçiye mi, pnömatikçiye mi, yoksa araba yedek parçacısına mı sormalıyım.  :)
Ben de bu stablizasyon işine kafayı takmış durumdayım. Çalışır vaziyette buzdolabı motoru aramaya başladım. Acaba evdeki emektar buzdolabını mı değiştirsem diye düşünmeye bile başlamıştım.  :)
Ertuğrul buzdolabı kompresörü hurdacılarda yığılı var, hatta klima kompresörü bile dolu. Bence evdeki dolabı rahat bırak  ^-^

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #41 : 16 Eylül 2011, 22:38:38 »
Benim yenilerde yaptığım ve sızdırmazlık için test ettiğim vakum kavanozum şu an için stabil çalışıyor, galiba pompa ve vakum motoru gibi araçlara gerek bırakmadan enjektör ile olay çözüldü.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #42 : 16 Eylül 2011, 22:51:08 »
Benim yenilerde yaptığım ve sızdırmazlık için test ettiğim vakum kavanozum şu an için stabil çalışıyor, galiba pompa ve vakum motoru gibi araçlara gerek bırakmadan enjektör ile olay çözüldü.

ustadım etipufu şişirmeye benzemez sen yinede bir kompresör alıver arçelik servisi veya başka bir servisten rica et para bile almıyorlar alsalarda hurda fiyatına alırsın iyidir yani bir kavanozu 5lt yapki stabilize ederken köpük oluşacak oluşan köpükler kulandığın çekvalleri bozar bir daha kulanamazsın  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #43 : 16 Eylül 2011, 23:04:21 »
Özgür tavsiye için teşekkür ederim ilerleyen zamanda muhakkak olacak ama elimde uygun malzeme yok onun için şimdilik eti puf ile idare ediyoruz :D aslında su ve biraz gülağaçı ile denedim hava kabarcığı çıkıyor değişik kimyasallar ile deneme şansım olmadı.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #44 : 16 Eylül 2011, 23:32:12 »
şırınga ile olmaz değil esasen olur ma seni bayağı bir yorar aklında olsun değişik kimyasalları aramana gerek yok al bir tane poliüretan vernik kulana
veya seluloz,k dolgu verniği de olur selülozik parlak vernikte olur
ama en iyisi akrilik vernik bulursan onunla dene
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #45 : 24 Kasım 2011, 01:45:00 »
Bıçak dışında diğer ahşap işlerindede kullanabilirim düşüncesiyle bir vakum makinasına yatırım yaptım 8) Tabiiki hemen denedim yaklaşık -1 bara kadar vakumluyor. Akrilik vernikle bir stabilizasyon denemesi yapıyorum bakalım. Bu vakum makinasını klimacılar kullanıyormuş sistemdeki gazları boşaltmak için.
Ama kafama takılan bişey var. Makinaya yük bindiğinde biraz duman çıkıyor makinadan. Acaba bu makinaların yağ yakması normalmidir. Bilgisi olan varsa memnun olurum[/url][/img]

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #46 : 27 Kasım 2011, 18:16:19 »
buna benzer bır komresörde bende var , kalın bır kavonoz alıp bende eeneyeceğim. umarım olumlu sonuç alırız  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

salolcay

• 145
  • Meslek: tekniker
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #47 : 13 Ocak 2012, 22:41:06 »
Bıçak dışında diğer ahşap işlerindede kullanabilirim düşüncesiyle bir vakum makinasına yatırım yaptım 8) Tabiiki hemen denedim yaklaşık -1 bara kadar vakumluyor. Akrilik vernikle bir stabilizasyon denemesi yapıyorum bakalım. Bu vakum makinasını klimacılar kullanıyormuş sistemdeki gazları boşaltmak için.
Ama kafama takılan bişey var. Makinaya yük bindiğinde biraz duman çıkıyor makinadan. Acaba bu makinaların yağ yakması normalmidir. Bilgisi olan varsa memnun olurum[/url][/img]

cihazın duman çıkartması gayet normaldir.
Salih Olcay ERGÜN

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #48 : 19 Haziran 2012, 12:05:44 »
Elimde 5mm borulu bir vakum pompası var, sanırım fren havası almak içinmiş, ama biz şirkette naylon içi depolanan malzemenin havasını çekmekte kullanıyoruz. Göstergesine bakılırsa -1 bara kadar vakumlayabiliyor. Bolca bantla sızdırmazlık sağladığım 2.5lt meşrubat şişesini yamyassı etti. Bu alet kullanılabilir gibi geliyor bana.

Biri kavanoz kapağını delmek ve deliği yalıtmak için neler yaptığını, mümkünse resimli anlatabilir mi?
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #49 : 19 Haziran 2012, 13:31:18 »
-1 bar, 0 Kelvin'deki gibi olsa olsa ulaşılabilecek bir uç nokta zaten. O değere ancak yakınsar... Ama ne kadar?

2,5 litrelik şişe dediğin eğer ismi lazım değil bir "kara gazoz" markasının o kırmızı kapaklı plastik şişesi ise elde ettiğin sonucu bence bir başarı olarak değerlendirme. Neden dersen; geçen sene kendime bir siklon toz toplayıcı yaparken toz toplama haznesi olarak bahsettiğin şişeden yararlanmıştım. Vakum pompası olarak da alışveriş merkezlerinde kolayca bulunan, ucuz ve yatak şişirmeye yarayan bir pompayı kullanmıştım. Malum şişeyi bu basit pompa bile göçürebiliyordu.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #50 : 19 Haziran 2012, 13:34:17 »
Ben bunda yalıtım olarak bildiğimiz teflon banttan kullanmıştım. Keşke bu düzeneğin parçalarını kaybetmeseydim. Ne zamandır bulamıyorum.  :-[

Deliği de bir matkapla deldim. Kapak izolasyonu da zaten kendinden. Ne de olsa konserve için bir kapak bu...

Namık Kemal
Instagram'da ben

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #51 : 19 Haziran 2012, 14:28:04 »
Ben bunda yalıtım olarak bildiğimiz teflon banttan kullanmıştım. Keşke bu düzeneğin parçalarını kaybetmeseydim. Ne zamandır bulamıyorum.  :-[

Deliği de bir matkapla deldim. Kapak izolasyonu da zaten kendinden. Ne de olsa konserve için bir kapak bu...

Eylem hocam, elden iş gelmesi başka şey. Kapağı kavanozun üzerindeyken 8mm matkap ucuyla delmeye kalktım, kapağın yarısını yırttı attı. Yeni bir kavanoz bulup kapağın altına ahşap koyup tekrar deneyeceğim. Yalıtımdan kastım kapak değil, kapağa monte ettiğin parça (çekvalf?). Conta mı kullandın? Silikonladın mı? Teflon bant vida dişleri için herhalde.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #52 : 19 Haziran 2012, 14:34:37 »
Hmm, resme iyi bakınca sanırım anladım Eylem hocam: teflon bantı dibe doğru fazlaca sarıp conta gibi kullanmışsın. Doğru mudur?

O çekvalfi içeriden tutan bir somun falan var mı? Yoksa vakumla yapışıp kalıyor mu?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #53 : 19 Haziran 2012, 20:36:06 »
Ayrıntıları hatırlamaya çalışıyorum ama geçmiş çok bulanık...  ::)

Hmm, resme iyi bakınca sanırım anladım Eylem hocam: teflon bantı dibe doğru fazlaca sarıp conta gibi kullanmışsın. Doğru mudur?

Sanırım bu işi aradan aynen dediğin şekilde ve itele gitsin mantığıyla çıkarmıştım.

O çekvalfi içeriden tutan bir somun falan var mı? Yoksa vakumla yapışıp kalıyor mu?

İçerideki parça şu iki tarafı da erkek olan bağlantı elemanlarındandı galiba. Kapaktan geçip çekvalfe bağlanmış durumda.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #54 : 19 Haziran 2012, 23:11:15 »
Çok sallapati denedim ama çalışıyor gibi:

http://www.youtube.com/watch?v=Cqd_ihRXOzI

« Yanıtla #55 : 20 Haziran 2012, 00:29:07 »
Ahşabın üzerine bir ağırlık koysaydın da iyice gömülseydi daha iyi olurdu  ;)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #56 : 20 Haziran 2012, 09:22:53 »
Ahşabın üzerine bir ağırlık koysaydın da iyice gömülseydi daha iyi olurdu  ;)

Hocam tam da ben de onu soracaktım :). Düşündüm onu, da, ağırlığın temas ettiği yerlerden hava çıkmaz diye yapmadım. Ağırlık koymanın bir zararı olur mu?

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #57 : 20 Haziran 2012, 09:35:44 »
Resimler.

Çalışır mı diye test olduğundan malzeme almadan en basit halini denedim. Kapağa çiviyle delik, vantuza delik, vantuz kapağa, hortum vantuza.

Çalıştığına göre gidip çekvalf, gaz musluğu birşeyler alacağım bakalım.

« Yanıtla #58 : 20 Haziran 2012, 10:02:56 »
Ağırlık bir sorun yaratmaz sanıyorum, en azından havanın terk ettiği yere vernik girer diye düşündüm.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #59 : 20 Haziran 2012, 17:37:02 »
Bir parça telle bir olta kurşununa ya da hiç olmadı bir kaç somuna bağlayabilirsin. Tel ince olunca ahşabı örtmez de...  ;)
Namık Kemal
Instagram'da ben