Bıçak Sanatı - Forum

Beklediğim Girit Taşı geldi.

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
Beklediğim Girit Taşı geldi.
« : 08 Temmuz 2015, 21:36:33 »
Arkadaşlar merhaba,mutfak bıçakları vs.alışverişi yaptığım firmada bileme taşı satışının da olduğunu öğrenmiş,o an için ellerinde kalmadığı için beklemeye girmiştim.Taşlar nihayet geldi,yaklaşık yarım ton taş blok almışlar ve sürekli  talep eden birkaç zincir mağazanın kasap şarküteri reyonlarında kullanılmak üzere,onların istedikleri ölçülerde kestirmişler.
Kendileride aynı taşı kullanıyorlar,atelyeye girip deneme şansım oldu,aldığım taşı ayrıca denedim,bana göre performansı iyi.
Ölçüler;
Boy  : 25-26 cm.
En    :   6-7 cm
Yükseklik :5-6 cm
Ağırlık : 2 kilo
Fiyat  : 50 TL.
Firma sahiplerinden Ziya ERİGİ'ye forumumuzdan bahsettim,isteyen olursa kargo ile gönderme konusunda yardımcı olacakları konusunda söz aldım.
İletişim bilgileri ; ERİGİ MAKİNA SANAYİ (www.erigi.com.tr)ZİYA ERİGİ-0532 267 67 58,diğer telefonlar-0232 461 40 42,0232 486 50 96

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
Ynt: Beklediğim Girit Taşı geldi.
« Yanıtla #1 : 08 Temmuz 2015, 21:39:00 »
Resim eklemeye çalışacağım.

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
« Yanıtla #2 : 08 Temmuz 2015, 21:42:05 »

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
« Yanıtla #3 : 08 Temmuz 2015, 21:43:29 »

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
« Yanıtla #4 : 08 Temmuz 2015, 21:46:19 »

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
« Yanıtla #5 : 08 Temmuz 2015, 21:48:36 »

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #6 : 08 Temmuz 2015, 21:53:42 »
Bu taşlar kilosu 25 TL den girit olmayabilir. Tipide benzemiyor ama ? Diğer ustalar ne der bilemedim. Girit değilde başka biryer taşı var yerli ona benziyor...

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
« Yanıtla #7 : 08 Temmuz 2015, 22:06:57 »
Alper bey başka yer taşı dediğiniz Karacasu olabilir,o taş bende var bununla hiç alakası yok,siyah bir taş.

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
« Yanıtla #8 : 08 Temmuz 2015, 22:14:54 »
Haklısınız fiyat ucuz bende şüphelenmedim değil,ama bunların amacı bu taşla uğraşmak falan değil,bahsedilen zincir mağazalar kendi kullanımları için talep ettikleri için ta Girit'ten getirtmek için uğraşıyoruz,kestirtmesi falan büyük dert diyorlar.Asıl iş o mağazaların tüm bıçak masat vs.ikmali olduğu için bu isteklerini de karşılamak zorunda kalıyoruz diyorlar.Muhtemelen bu fiyat o mağazalara satış  fiyatı,o yüzden uygun olduğunu düşünüyorum.

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
« Yanıtla #9 : 08 Temmuz 2015, 22:18:14 »
Çelik üzerinde hissedilir  bir kesişi var ve çok çabuk çamur oluşturuyor.

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #10 : 08 Temmuz 2015, 22:33:39 »
Benim elimdede böyle aynı renk ve tipte taş var devasa bir parça. Girit taşının rengide duruşuda çok farklı Zafer abi. kendi kullandığınız taşın bir fotoğrafını paylaşabilirmisiniz ??

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #11 : 08 Temmuz 2015, 23:05:40 »
orjinalse çok uygun ,5 kg lik taşa 400 tl verdim.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #12 : 08 Temmuz 2015, 23:08:15 »
ben kilosunu 50 TL ye aldım fotoğraftan orijinal olup olmadığı belli olmuyor..?  ::)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #13 : 08 Temmuz 2015, 23:31:11 »
orjinalse çok uygun.

Hakikaten öyle. Taş çamurlaşıyor demişsin. Yağ ile mi kullandın yoksa su ile mi? Girit taşı doğal taş olduğu için her taş veya taşın her yeri aynı olmaya bilir. Yanılmıyorsam rengi koyulaştıkça sertliği de artıyor. Acayip ilgimi çekti doğrusu :) 

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
« Yanıtla #14 : 08 Temmuz 2015, 23:41:43 »
Benim elimdede böyle aynı renk ve tipte taş var devasa bir parça. Girit taşının rengide duruşuda çok farklı Zafer abi. kendi kullandığınız taşın bir fotoğrafını paylaşabilirmisiniz ??
Alper bey yanında şerit metre olan resim kendime aldığım taş,foto telefonla çekildiği için farklı görünüyor olabilir,ocak farklı olabilir,firma bizim İzmir'in güvenilir firmalarından,Girit taşı demelerine güveniyorum.
Forumda bir yerlerde bu taşın kalitelilerinin tükendiğini okumuştum,buna dayanarak kalitesinin düşük olduğu düşünülebilir,fakat benim şu ana kadar edindiğim en iyi taş açıkçası.

« Yanıtla #15 : 08 Temmuz 2015, 23:46:26 »
Bu görünüş yanıltıcı olabilir, ıslatıldıktan veya yağladıktan sonraki görüntüye bakmak lazım. Bence Girit taşına benziyor.

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #16 : 08 Temmuz 2015, 23:52:08 »
Bu taşları ortalama 20 ile 30 gün belli oranlarda mazot ve gaz yağının içinde bekletiyorlardı ve siyahlaşmasını sağlayarak aynı zaman da hem çamurlaşmasını engelliyorlar hemde sertliğini arttırıyorlardı.ve gene beklettikleri mazot ve gaz yağından bir karışım hazırlayıp basit bir sprey aracı ile taşa sıkıp biliyorlardı .bir diğer konu ise yanlış hatırlamıyorsam girit taşlarının içinde daha açık renklerde karatmadan önce damarlar belirgin oluyordu.Yanlışmıyım acaba.Bilen varsa bende tam öğrenmek isterim.

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
« Yanıtla #17 : 08 Temmuz 2015, 23:55:40 »
orjinalse çok uygun.

Hakikaten öyle. Taş çamurlaşıyor demişsin. Yağ ile mi kullandın yoksa su ile mi? Girit taşı doğal taş olduğu için her taş veya taşın her yeri aynı olmaya bilir. Yanılmıyorsam rengi koyulaştıkça sertliği de artıyor. Acayip ilgimi çekti doğrusu :)
sayın Salim Türk,elimdeki Karacasu ve  3-5 liraya satılan ve kutusunda "yağlı sütte veya kuyruk yağında kaynatın" yazan taşlarımı sıvı sabun+su karışımı ile kullanıyorum ve çok tatminkar sonuç elde ediyorum,bunu da böyle denedim.Firmanın atelyesinde de aynı taş var ve hidrolik yağı+mazot karışımı ile kullanıyorlarmış,simsiyah olmuş ve sertliğide yüksekti,onu kulladım, performansı iyiydi

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #18 : 08 Temmuz 2015, 23:58:59 »
Girit taşını bilmiyorum,  ama fiyat makul geldi.
Tabii ki Mehmet Bey'in sözleri fiyatın makul olmasındaki en önemli etken, kendisine teşekkür ediyorum.
Acaba kaç kum oluyor bu taş?
Direk Ziya Beyi arayıp siparis verebiliriz şeklinde anladım, yarın yapacak bir iş daha çıktı ;)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
« Yanıtla #19 : 09 Temmuz 2015, 00:03:29 »
Bu taşları ortalama 20 ile 30 gün belli oranlarda mazot ve gaz yağının içinde bekletiyorlardı ve siyahlaşmasını sağlayarak aynı zaman da hem çamurlaşmasını engelliyorlar hemde sertliğini arttırıyorlardı.ve gene beklettikleri mazot ve gaz yağından bir karışım hazırlayıp basit bir sprey aracı ile taşa sıkıp biliyorlardı .bir diğer konu ise yanlış hatırlamıyorsam girit taşlarının içinde daha açık renklerde karatmadan önce damarlar belirgin oluyordu.Yanlışmıyım acaba.Bilen varsa bende tam öğrenmek isterim.
Aykut bey,böyle bir işleme gerçekten ihtiyaç var,söylediğiniz iyi oldu,çünkü benim su ile denememde çamurlaşma biraz aşırı,bu haliyle çok çabuk çukurlaşma yapacak gibi duruyor,atelyedeki taş daha sertti.Bir daha gittiğimde böyle bir sertleştirme işlemi yapıp yapmadıklarını sormak şart oldu.