6.35 tir o 
+1
6,5 hala deneysel sayılabilecek bir mühimmat, geleceğin mükemmel piyade tüfeği mühimmatı arayışlarında zayıf adaylardan (bence) birisi.
Biraz kavramlar, kalibreler birbirine karıştı. Silahlar üzerinden değil, insan üzerinden devam edeyim. Haddim olmayan bir bölüme giriyorum, birçok değişkeni ihmal ederek yaptığım bu cahilce hesaplama sadece bir fikir olması içindir. Konu hakkında uzman olan forumdaşlarım beni affetsinler, hatalarımı düzeltirlerse sevinirim. İnsan gözü saniyede 45-60 arası kare (fps) yakalar. Eğitimle bu rakamın ikiyüzün üzerine çıkartılabileceği söyleniyor. Her bir karenin beyne intikal süresi de işin cabası. Yapılan bir araştırma ortalama insan beyninin 150-300 milisaniye içinde reaksiyon gösterdiğini söylüyor (
http://www.scientificamerican.com/article/bring-science-home-reaction-time/). Daha iyi sonuç olan 150'yi ele alalım. 150 milisaniye, 0,15 saniyedir. Mesafe yaklaşık 20 metreydi ve samurayın merminin namludan ilk çıktığı anı gördüğünü varsayalım. Gördüğü andan itibaren reaksiyon için geçen 0,15 saniyeyi 20 metre ile çaprazladığımızda yaklaşık 130 m/s gibi bir hız çıkıyor. Buna samurayın göstereceği reaksiyon süresi dahil değil. Gecenin bu saatinde meseleyi daha fazla karıştırmış olma ihtimalim de yüksek, şöyle açıklayayım; 130 m/s hızla namluyu terk eden mermiyi ilk çıkış anında görebilen normal bir insanoğlunun beyni kaslara hareket komutunu verdiğinde, mermi insanoğlunun bulunduğu noktayı geçmiştir. Reaksiyon süresi de eklendiğinde, namlu çıkış hızı daha da düşecektir.
Üff, kendim bile sıkıldım yazdıklarımdan