Bıçak Sanatı - Forum

kurpuzu kesmeye calısmak eğitim şart

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
Ynt: kurpuzu kesmeye calısmak eğitim şart
« Yanıtla #20 : 09 Temmuz 2015, 00:55:43 »
22 kalıbre mermı kullanıyor musabaka mermısı atıscıların ve suıkatcılerın kullandıgı yınede oldurucu mıllet nelerle ugrasıyor
Ustam, sizin mesajinizdan sonra biraz daha dikkatli izledim videoyu.
Yaklaşık onuncu saniyede kullanilan silahın "pelleted" yani saçma/bilye/top her ne deniyorsa ondan atan bir silah olduğu söyleniyor.  Kisa bir inceleme ile bulduğum bir ornek kullanılan silahla çok benzer:

Yani gerçek bir atesli silah mermisi olmadığı kanaatim devam ediyor. Ayrıca 70 feet mesafeden atış yapıldığı  soyleniyor. Yaklaşık 20 metre. Vikipedi (https://tr.m.wikipedia.org/wiki/.22LR) 22lik merminin 330-530 m/s hızla namluyu terkettigini söylemekte ki bu da 20 metreyi en yavaş hızda yaklaşık 0.06 saniyede geçeceğini ortaya koyar. Hem de kılıç kında iken cekecek ve ...
Neyse, gerisi sanırım açıktır.
Musaadenizle, suikastci meselesine hic girmeyecegim. Forum kurallarini biraz fazlasiyla zorladım sanırım :)

??? ???
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

« Yanıtla #21 : 09 Temmuz 2015, 01:28:34 »
Bence de namlu çıkış hızı çok düşüktü üstelik grain de oldukça düşüktü bence. Airsoft larda kullanılan boncuk sanırım. 22cal. için bence de hiç girme  ;)

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #22 : 09 Temmuz 2015, 01:33:24 »
abı mermı 6,5 mm benımde havalı tufegım var ıyıde kullanıyorum hatta kuzenım kosan bı arkadasa 50 metreden sıkrı ensesınden amelyatla aldılar tabı onun mermı cıkıs hızı 1000 feet oda 270 ms yıdede ıcerı gırer tabancayı tam ıncelemedım 22 kalıbreye bezetım ıcın soyledım dogruda cıktı tek fark ateslı olmaması ha sefa hocam yavas dedı tupu kısmıs olabılırler hanı oyle bı durumkı goremedıgın bı nesneyı nasıl tuturucaksın akıl almaz bı durum daha oncede ızledım onu bezbol topu kesıyor
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

« Yanıtla #23 : 09 Temmuz 2015, 01:36:00 »
6.35 tir o  ;)

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #24 : 09 Temmuz 2015, 02:02:55 »
havalı silah mermisi de olsa, boncuk da olsa eğer bu adamın yaptığı şey gerçekse hakikaten takdire şayan. bırakın silahtan çıkan mermiyi, elle atılan taşa böyle kılıç sallasın, bence halen daha inanılmazlığını koruyacaktır.  :)

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #25 : 09 Temmuz 2015, 02:34:13 »
6.35 tir o  ;)
+1
6,5 hala deneysel sayılabilecek bir mühimmat, geleceğin mükemmel piyade tüfeği mühimmatı arayışlarında zayıf adaylardan (bence) birisi.
Biraz kavramlar, kalibreler birbirine karıştı. Silahlar üzerinden değil, insan üzerinden devam edeyim. Haddim olmayan bir bölüme giriyorum, birçok değişkeni ihmal ederek yaptığım bu cahilce hesaplama sadece bir fikir olması içindir. Konu hakkında uzman olan forumdaşlarım beni affetsinler, hatalarımı düzeltirlerse sevinirim. İnsan gözü saniyede 45-60 arası kare (fps) yakalar. Eğitimle bu rakamın ikiyüzün üzerine çıkartılabileceği söyleniyor. Her bir karenin beyne intikal süresi de işin cabası. Yapılan bir araştırma ortalama insan beyninin 150-300 milisaniye içinde reaksiyon gösterdiğini söylüyor (http://www.scientificamerican.com/article/bring-science-home-reaction-time/). Daha iyi sonuç olan 150'yi ele alalım. 150 milisaniye, 0,15 saniyedir. Mesafe yaklaşık 20 metreydi ve samurayın merminin namludan ilk çıktığı anı gördüğünü varsayalım. Gördüğü andan itibaren reaksiyon için geçen 0,15 saniyeyi 20 metre ile çaprazladığımızda yaklaşık 130 m/s gibi bir hız çıkıyor. Buna samurayın göstereceği reaksiyon süresi dahil değil. Gecenin bu saatinde meseleyi daha fazla karıştırmış olma ihtimalim de yüksek, şöyle açıklayayım; 130 m/s hızla namluyu terk eden mermiyi ilk çıkış anında görebilen normal bir insanoğlunun beyni kaslara hareket komutunu verdiğinde, mermi insanoğlunun bulunduğu noktayı geçmiştir. Reaksiyon süresi de eklendiğinde, namlu çıkış hızı daha da düşecektir.
Üff, kendim bile sıkıldım yazdıklarımdan :'(
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #26 : 09 Temmuz 2015, 02:36:20 »
havalı silah mermisi de olsa, boncuk da olsa eğer bu adamın yaptığı şey gerçekse hakikaten takdire şayan. bırakın silahtan çıkan mermiyi, elle atılan taşa böyle kılıç sallasın, bence halen daha inanılmazlığını koruyacaktır.  :)
+1
Bir önceki mesajımla, yapılanı küçümsediğim sanılmasın.
Adam harbiden çok iyi. Hızı boşverelim, o küçücük mermiyi kılıçla  tutturması bile mucizevi bir olay ???
Anlatmaya çalıştığım, olayın hepimizin ilk aklına gelen gerçek mühimmatla olmadığı, gerçek mühimmatın değerlerinin insanın sınırlarının ötesinde olduğudur.
« Son Düzenleme: 09 Temmuz 2015, 02:38:38 Gönderen: Kutsal »
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Adem Tören

• 1066
« Yanıtla #27 : 09 Temmuz 2015, 03:02:28 »
6.35 tir o  ;)
abı bozmasan :D bız 6,5 dıyoruz kusuratı cokda onemsemedıgımız ıcın  :2up

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #28 : 09 Temmuz 2015, 09:54:40 »
Airsoft silahlardan. Namlu çıkış hızı barutlu ve havalı silahlara göre çok çok daha düşüktür.

Kullandığı pellet aşağıdadır.

Okinawian

« Yanıtla #29 : 09 Temmuz 2015, 11:52:42 »
6.35 tir o  ;)
abı bozmasan :D bız 6,5 dıyoruz kusuratı cokda onemsemedıgımız ıcın  :2up
Aramızda 0.15 mm lafı mı olur, hadi 6.5 olsun  ^-^

Adem Tören

• 1066
« Yanıtla #30 : 09 Temmuz 2015, 20:57:00 »
Airsoft silahlardan. Namlu çıkış hızı barutlu ve havalı silahlara göre çok çok daha düşüktür.

Kullandığı pellet aşağıdadır.

kılıcın carparken cıkardıgı sesı duydunmu alımınyum pelet kullandılar bence

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #31 : 09 Temmuz 2015, 23:54:05 »
Videonun yüksek kaliteli versiyonları var. Orada pelleti görebilirsiniz. Bu hikaye yeni değil uzun süre oluyor. Yapılan şey basit mi? Değil. Ama kim bilir kaç bin kere deneme yapıldı?
Okinawian