Bıçak Sanatı - Forum

demirden yapılma hayvan başı

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: demirde yapılma hayvan başı
« Yanıtla #20 : 21 Ocak 2010, 23:18:01 »
aslında benim yapmayı plandığım bıçaklardan biri şu aşağıdaki gibi bir şey, sade bir bıçakla demircilik sanatını bir araya getirmek daha hoş olu gibi geliyor. tabii kullanımdan çok uzak olsada görsel olarak bakmaya doyamazsın gibi geliyor.

eylem bu arada bu boyutlardaki malzemeden firelerle birlikte 30 kadar 3cm'e 100cm çelik çıkar. bence isteyen de olursa bu o kadarda çok değil.

Çok güzel bir tasarım Gökhan, Sanki kabzanın güzel detaylarına göre namlu biraz daha ince ve uzun olabilirmiş gibi geldi. Tabii tamamen kişisel bir fikir bu. Gerçekten çok çok güzel bir kabza olur eğer yaparsan...

Kipmen Sanat web sitesi

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #21 : 22 Ocak 2010, 08:08:01 »
bencee biraz daha kalın ve uzu olabilirmiş.... ;D. herşey kişisel yani. bu arada eylem 5 mm de iyidir, iyidir,,,. hem dövmeye gelir hemde perdahlamaya. küçük hatalara da rötuş çekilebilr..... bu arada o dedigin parça kaç kilo gelir.....

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #22 : 22 Ocak 2010, 08:37:27 »
Bu arada aradaşlar bizler kumda oynuyoruz. bu hançerlerin agız açılarına işçiliklerine hayran kaldım.  o tarihte bunların yapılış aşamalarını düşünmek bile istemiyorum. sap kısımlarda kullanılan malzeme kimisinde necef kimisinde yeşim ( bence) ve işlenmesi çok çok zor. sert ve kırılgan malzemeler. şahsen ben bugun bile eldeki imkalarla bu işe girmem. eylem gerçekten kend adıma teşekkür ederim. ders niteliginde fotograflar için . keşke farklı yönlerden olanlarıda görebilseydik. namlulardaki metal işçligine takıldım.......
bu arada açıklamalarda damascus diye yazıyordu ama çelikte ben pek bir şey yakalayamadım. görüşleriniz nedir bu konuda...

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #23 : 22 Ocak 2010, 09:17:10 »
uzunluğu tamam da, ince mi olsun kalın mı? :D

çizim sadece yol göstermek için, aslında tamamen dövme olarak yapılacak bir bıçakta herşeyi önceden planlamak gerçkten çok zor ve maharet isteyen bir iş. sonuçta yapmak istediğim bıçak bu ama farklı bir bıçakta çıkabilir ortaya. " - ya kısmet " deyip çekici vurucaz...

durukan kamaların damascus olup olmadıkları seçilmiyor. bir fikir yürütmek zor.. ???

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #24 : 22 Ocak 2010, 13:18:32 »
Kamaların resimlerine tıklayınca oldukça güzel detaylı bir resim açılıyor. Hiç bir damaskus veya wootz değil. Sanırım genelde açıklamaları hatalı, mesela sonuncusunda namlu çelik diye yazıyor ama http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e4/Dagger_horse_head_Louvre_OA7892.jpg bunun namlusu şaşırtıcı biçimde kristal...

Kipmen Sanat web sitesi

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #25 : 03 Haziran 2010, 02:07:30 »
Genç koç  ama boynuzları fena teper :)

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #26 : 02 Ocak 2011, 13:24:57 »
Gökhan abi, sen avcıların rüyası Bezuar Tekesi ni yapmışsın resmen :)