Bıçak Sanatı - Forum

ZEYTİN-DUT-PORTAKAL KÜTÜK

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
ZEYTİN-DUT-PORTAKAL KÜTÜK
« : 29 Haziran 2015, 12:49:22 »
Arkadaşlar merhaba,
Cumartesi günü Aydın-Nazilli deydim. Gitmişken zeytin kütüğü sordum. Sanayide marangozluk yapan durmuş abi oldukça yardımsever, yeni kesilmiş zeytin temin etti. Elinde bol miktarda portakal ve Dut  kütük halinde var. İhtiyacı olan arkadaşımız varsa  telefonunu yazıyorum...
05434832532
YUCELMORE

cihankara

• 281
  • Meslek: turizm
  • Yer: Antalya
Ynt: ZEYTİN-DUT-PORTAKAL KÜTÜK
« Yanıtla #1 : 29 Haziran 2015, 13:13:24 »
Portakal ve dut kullanilabilir mi ?

omer.efe

• 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #2 : 29 Haziran 2015, 13:39:11 »
dut güzel desenler verebilen bir ağaç.. işlemesi kolay.. sonrasında rengi oldukça koyulaşıyor..
fakat stabilizasyondan sonra ne olur, hiç denemedim, bilmiyorum..
portakal vb narenciye türleri genelde desen vermiyorlar.. sarı-krem türü bir renkleri oluyor..
sertlikleri fena.. mandalina ağacı noktalı biçimde hoş desene sahip olabiliyor..

ah, zeytin.. muhteşem bir ağaç.. araştırdıkça, gördükçe, üzerinde çalıştıkça hayranlığım artıyor..
epeydir kurumaya aldığım stoğum var.. hem de ciddi miktarda.. evvelce bu platformda bahsetmiştim..
şimdilerde kesime hazır gibi.. kestikçe desenleri göreceğiz..

cihankara

• 281
  • Meslek: turizm
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2015, 14:08:19 »
Sobada 1 sene içerisinde 1 ton portakal 1 ton dut yakmışlığım varda ondan sordum :) Hele ki amcamın o güzel desenli zeytini yaktığını fark ettiğimde yıkılmıştım :) Bu arada benim gördüğüm en sert ağaç muşmula(yeni doğan) ağacıdır açık renkli,desensiz ve işlemesi çok zor bulursanız tavsiye ederim biz balta saplarında kullanıyoruz.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #4 : 29 Haziran 2015, 14:23:19 »
Muşmula bende var ;D
Gayet sert bir ağaç ama portakaldan daha sert değildir.

Dutta güzel desenleri yakalamak biraz zor ama sağlamlık ve suya dayanıklılık konusunda bir numaradır

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #5 : 29 Haziran 2015, 14:47:42 »
Dut ağacı bende bolca kalın tahtalar ve kurumuş halde ben desen çıkmaz diye hiç kullanmadım  ???

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #6 : 05 Temmuz 2015, 00:14:51 »
Ben Gebze-Orhangazi-İzmir otoban işindeyim.Şuan Orhangazi mevkine bulunduğum ve yolun Gemlik'ten de geçtiği için bolca zeytin katledildi inanırmısınız kütükleri mangal ve ısınmak için cayır cayır yakıyor işiçiler :'( Toplayabildiğim kadar toplamaya çalışıyorum.Eskavatörler kökleri de söktüğü için onlara yönlenmeye çalışıyorum.Araç yıkamada topraklarını temizliyorum nasıl köpürdüklerini bir görseniz şaşırırsınız.Burada dağ taş zeytin.Yakın olanlara duyurulur :2up  :2up  :2up .Benim köyümde burada olduğu için doğadan çok faydalanıyorum.Genelde kendi ahşaplarımı doğadan sağlıyorum.Desen yakalamak daha zevkli.Egzotik ağaçlar yok tabiki ama  Ceviz,dut.şimşir,kara gürgen,erik ve en çok sevdiğim süpürge çalısı.Belki bir adı vardır ama şuan bilemedim.Sertlik açısından şimşir ağacı ve kurumuş süpürge çalısı kökü süper.Bunları ben kesmiyorum O:-)kendiliğinden yatan ağaçlardan temin ediyorum.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #7 : 05 Temmuz 2015, 00:38:44 »
Yazık oluyor güzelim ağaçlara. Bir yolu yok mu kesmeden yapılmaz mı bu yollar :(. Eeeee kesildikten sonra hiç değilse yanıp gitmekten kurtarıp, ikinci bir şans vermekte baska bir güzellik. Bildiğim kadarıylla Süpürgelik çalısına Funda çalısı veya Fundalık deniyor ve güzel pipolarda yapılıyor diye biliyorum.

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #8 : 05 Temmuz 2015, 23:34:18 »
Elbette, hedefte her zaman gereklilik sonucu kesilmiş ağaçlar var. Yoksa bıçak yapmak için ağaç kesilmesine bu forumdaki hiç bir arkadaşımızın razı olacağını sanmıyorum.
YUCELMORE

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #9 : 05 Temmuz 2015, 23:37:37 »
Elbette, hedefte her zaman gereklilik sonucu kesilmiş ağaçlar var. Yoksa bıçak yapmak için ağaç kesilmesine bu forumdaki hiç bir arkadaşımızın razı olacağını sanmıyorum.

+1
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!