Aykut hocam heybetli olmuş. Büyük bıçakları hep sevmişimdir Kabza biraz daha yuvarlansa daha hoş gözükürmüş ama bu hali de oldukça şık. Bu arada 4116'ın bu kadar uzun bıçaklarda dayanıklılığı nasıl?
Alıntı yapılan: Ali Yiğit Özkan - 28 Haziran 2015, 23:35:12Aykut hocam heybetli olmuş. Büyük bıçakları hep sevmişimdir Kabza biraz daha yuvarlansa daha hoş gözükürmüş ama bu hali de oldukça şık. Bu arada 4116'ın bu kadar uzun bıçaklarda dayanıklılığı nasıl? Ali Yiğit bey dediğim gibi model seçimini arkaşımın kendisi seçtiği için fazla bir oynama tercihinde bulunmadım.Kamanın bitiminde kendisinin görüşünü aldım tercihi bu oldu.4116 çelik bu bıçakların (kamalar da) pek tercih etmemek gerekiyor aslında.Biraz yumuşak kalıyor.1.4125 çok daha iyi olabilirdi ama bulamadım bu kalınlıkta.Yalınız kendisini uyarmadım değil ağaç dallarını kesmeye kalkma diye Yay çeliği tercih edebilirdim ama bu seferde ocak ihtiyacım olacaktı bu da benim için sıkıntı.Senede 2 gün kamp geri kalan günlerde duvar süsü olacağı için çok sıkıntı olacağını sanmıyorum.TEŞEKKÜRLER...
Alıntı yapılan: Aykut Yaren - 29 Haziran 2015, 00:02:21Alıntı yapılan: Ali Yiğit Özkan - 28 Haziran 2015, 23:35:12Aykut hocam heybetli olmuş. Büyük bıçakları hep sevmişimdir Kabza biraz daha yuvarlansa daha hoş gözükürmüş ama bu hali de oldukça şık. Bu arada 4116'ın bu kadar uzun bıçaklarda dayanıklılığı nasıl? Ali Yiğit bey dediğim gibi model seçimini arkaşımın kendisi seçtiği için fazla bir oynama tercihinde bulunmadım.Kamanın bitiminde kendisinin görüşünü aldım tercihi bu oldu.4116 çelik bu bıçakların (kamalar da) pek tercih etmemek gerekiyor aslında.Biraz yumuşak kalıyor.1.4125 çok daha iyi olabilirdi ama bulamadım bu kalınlıkta.Yalınız kendisini uyarmadım değil ağaç dallarını kesmeye kalkma diye Yay çeliği tercih edebilirdim ama bu seferde ocak ihtiyacım olacaktı bu da benim için sıkıntı.Senede 2 gün kamp geri kalan günlerde duvar süsü olacağı için çok sıkıntı olacağını sanmıyorum.TEŞEKKÜRLER...Bilgilendirme için teşekkür ederim. Acaba ck67 nasıl bir tercih olur bu tarz bir bıçakta?
Eline sağlık, temiz ve titiz bir çalışma olduğu belli. Yalnız sap ahşabı maun veya sapelli, kayın değil.
Aykut abi elinize sağlık temiz iş olmuş. Tasarım zaten isteğe bağlı olmuş birşey diyemeyiz.