Benimde ametistten yapmayı düşündüğüm sap. Müthiş olmuş, elinize sağlık.
Teşekkürler. Aynı bıçağa amatisten de sap yapmıştım ama zımpara aşamasında kırıldı. Resimlerini vereyim

[/img]
Tek kelimeyle nefis olmuş, taşla çalışmanın zorluğu ayrıca takdire şayan. Ellerin dert görmesin, Seni de özlemiştik tam sürpriz oldu

( Taşla ilgili biraz bilgi de verirsen; nerede bulunur, nasıl işlenir... tadından yenmez)
Ustam çok teşekkür ederim.
Taşlarla çalışma gerçekten zor. Ben bu bıçağa 4 kez sap yaptım

Ama birkez bitirince taşı sabitleyince sağlam oluyor. Benim evde 1 yıldır kullandığım bıçak var henüz bişey olmadı.
Çalışılan makinalar ve malzemeler metalden çok farklı. Taşı keserken lapidary amacıyla yapılmış çok ince elmas bıçak kullanılıyor. Aşındırma için yine elmas diskler (pahalı olduğu için alamıyoruz maalesef)ve silisyum karbür zımpara kullanılıyor. Hem kesme hem zımpara işleminde mutlaka su yada suğutma sıvısı kullanılıyor. Kesme makinamı 30 cm 1,2 mm kalınlığında testere kullanarak kendim yaptım. Suyla soğutuyorum.
Taş teminine gelince. İki yıl evvel balıkesirde türkiyede tek amatis maden işletmecisini buldum güç bela 15 kg kadar kaya aldım. Yine geçen yıl Eskişehirden biriyle tanıştım ondanda agat obsidyen gibi kayalar almıştım halen onlarla idare ediyorum. Taş bulunan yerler eskişehir kütahya ankara başlıca yerler. Dilimlemeyi kendim yapıyorum aksi halde çok pahalı oluyor. Ülkede birçok yarı değerli maden çıkıyor ama ulaşmak zor. Merak eden olursa makinaların resmini de koyarım.