Bıçak Sanatı - Forum

Yağ katkısı + Sirion (bölünmüş konu)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Yağ katkısı + Sirion (bölünmüş konu)
« : 11 Ocak 2011, 21:17:53 »
--------------------------------------------------------------------------------------------
Bu başlığı

http://www.bicaksanati.com/forum/bicakcilik/motor-subabindan-bicak/'dan
bölerek oluşturdum.

Eylem cengiz
--------------------------------------------------------------------------------------------

Alıntı yapılan: Sefa ÇABUK
Fatih benzinliklerde olmaz, yağcılarda bulursun en azından yoksa bile nerede olduğunu bilirler, türkuaz rengi bir teneke kutuda üzerinde de klasik "MOLYKOTE" yazar, değişimlerde 100gr kullansan yeter de artar bile.

Hocam benim aracımda lpg li bende bu katkıdan kullanırsam faydası olurmu? zaten süper sentetik bir yağ kullanıyorum ama sonuçta lpg ile çalışıyor araç.
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2011, 18:42:08 Gönderen: deserteagle »

Ynt: Ynt: motor sübabından bıçak
« Yanıtla #1 : 11 Ocak 2011, 21:56:47 »
Molibden disulfid her türlü yağla birlikte kullanılabilir. Yağa katıldığında yağın yüksek sıcaklıklara dayanımını yükseltir ( yağ daha yüksek sıcaklıklarda dahi koruyucu film tabakası oluşturur) bu bakımdan kullanabilirsin. Ben 1996-2000 yılları arasında VW minibüse lpg uyguladığımda üst kapak sorunu yaşadım, ardından bunu kullanarak sorunumu çözmüştüm. Ben tavsiye ederim ama yine de Taner in de görüşünü almakta yarar var derim ;)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #2 : 11 Ocak 2011, 22:14:49 »
Molibden disulfid her türlü yağla birlikte kullanılabilir. Yağa katıldığında yağın yüksek sıcaklıklara dayanımını yükseltir ( yağ daha yüksek sıcaklıklarda dahi koruyucu film tabakası oluşturur) bu bakımdan kullanabilirsin. Ben 1996-2000 yılları arasında VW minibüse lpg uyguladığımda üst kapak sorunu yaşadım, ardından bunu kullanarak sorunumu çözmüştüm. Ben tavsiye ederim ama yine de Taner in de görüşünü almakta yarar var derim ;)
  :D eee soralım o zaman, Taner bey siz ne dersiniz bu duruma  :D :D

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 11 Ocak 2011, 23:29:16 »
Soytürk ,  Sefa usta  gerekenı yazmıs . molıbden desulfıd mükemmel bır yağlayıcıdır , fılm tabakasını yırtılmasını önleyen " viay, ve sakızdır "  sürtünmeyi mınumuma çekeceğinden  ısı düşer verim alırsın. 
bırde pıyasada POWER UP isimlı katık var . 
kım bulup gelıstırdı ıse elıne sağlık.  bır katkı ıle bırcok buyuk sorunu çozdum. o kadar etkılı .  150 km motorda hıç yağ olmadan 140km suratle gıttım aracıma benzınlıkte 3,250 kg yağ kondu "fılıtre değişimi ıle bırlıkte bu mıktarı alıyor :D

ne bır ses nede bır vuruntu  motora ıkı kutu koymustum.

yanlız pıyasada çok sahtesı var  dıkkatlı olmanı tavsıye ederım.  veya molıbden kullan..
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2011, 23:32:34 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #4 : 12 Ocak 2011, 18:55:16 »
    Cevap için çok teşekkür ederim Taner bey, ben aracı ilk aldığımda 73.000 km deydi ve lpg 63000 de takılmış, yağ değişim periyodu 7500 km de bir bende hemen bor katkısı kattım ve kullandım.2. yağ değişimde 10-40 yağ kullandık ve herhangi bir katkı katmadım 3500 km sonra bir baktımki yağ eksilmeye başlamış ve ogün bugündür ne kattıysam hep eksilme oluyor, şuan mobilin yeni çıkarmış olduğu 10-60 ( özel bir yağ imiş, full sentetik) kullanıyorum ama ginede eksilme devam ediyor artık gittiği yere kadar ne yapalım :(  birde sizin bu bahsettiğiniz katkıyı deneyeceğim İnşallah iyi bir netice elde ederim 8)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 12 Ocak 2011, 20:20:30 »
Soytürk  aracının modelı nedır ayrıca marka..?   bırden bıre yağ eksılmez sıbop gayd lastıklerı asınmış olabılır muhtemelen..  marka ve modelı bılsem kullanacağın yağı söylerım. 10x40 yarı sentetıktır .
10x60  motor ömru motorun yenı veya eskı nesıl olması kullanılacak yağı çok etkılıyor .

artık eskıden olduğu gıbı ver usta ordan bır 20x50 dıyemıyoruz. :) ist hasanpaşada distrübütörü var  yolun duserse oradan al hıç olmazsa orj olduğundan emın olursun.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #6 : 12 Ocak 2011, 20:26:40 »
 Taner bey, daihatsu sirion 2005 model

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 13 Ocak 2011, 09:06:04 »
Sn Soytürk,
Satmayı düşünürseniz Sirion hastası bir arkadaşım var. Hele de otomatikse...  :D :D

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 13 Ocak 2011, 20:14:06 »

daihatsu bıraz sorunlu bır aractır.  motoru tork uzerıne değilde devır uretmek ıcın yapılmıs sankı  ve narın motorları vardır  yağın 10x40 olmalı..  ;)
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2011, 20:16:31 Gönderen: Taner Salar »

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #9 : 13 Ocak 2011, 20:22:50 »

daihatsu bıraz sorunlu bır aractır.  motoru tork uzerıne değilde devır uretmek ıcın yapılmıs sankı  ve narın motorları vardır  yağın 10x40 olmalı..  ;)
   Bilgi için çok teşekkür ederim Taner bey, 10-40 herhangi bir yağa Sefa ustamın bahsettiği katkıdan 100-150 gr katmamın faydası bariz olur sanırım

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #10 : 13 Ocak 2011, 20:25:51 »
Sn Soytürk,
Satmayı düşünürseniz Sirion hastası bir arkadaşım var. Hele de otomatikse...  :D :D
:D :D :D yok ben memnunum aracımdan,hergün birkaç kişi müşteri oluyor zaten  8), bence Türkiyede yeterince tanınmamış bir araç ama beklenenden fazlasını veriyor size, arkadaşınıza selamlarımı iletin ilan sitelerinde dilediği gibi bir araç bulabileceğine eminim ;)

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #11 : 14 Ocak 2011, 09:46:15 »
Sn Soytürk,
Bahsettiğim arkadaş birkaç ay öncesinde aracını sattı ama şimdi başını taşlara vuruyor. Kısmetse bir Sirion bulacağız ona...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #12 : 14 Ocak 2011, 14:40:05 »
Son kelimelerimizi toparlayalım da bunları "Sirion" başlığı altında toplarız.   C:-)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #13 : 14 Ocak 2011, 18:00:37 »
Son kelimelerimizi toparlayalım da bunları "Sirion" başlığı altında toplarız.   C:-)
:2up :2up :D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Yağ katkısı + Sirion (bölünmüş konu)
« Yanıtla #14 : 14 Ocak 2011, 18:50:28 »
Bu konuyu böldüm ben. mesajla üste taşıyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #15 : 14 Ocak 2011, 20:06:03 »
Bu konuyu böldüm ben. mesajla üste taşıyorum.
:2up çok iyi oldu Eylem ustam, süpersin  :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #16 : 26 Ocak 2011, 18:54:40 »
yıllardır motor bakımı ve yağlarla haşır neşir olan bir arkadaşınız olarak
kulanmayaı planladığınız yağ katkısının kullanmış olduğunuz bir yarı sentetik 10w/40 yağdan daha iyi olmayacağını beyan edeyim
teknik dökümanlarını karşılaştırdığınızda bunun farkını anlayacaksınız.aracınıza ne full sentetik nede cok agır bir yağ koymanıza gerekyoktur.
motor üreticisinin tavsiye etmiş olduğu yağı kullanmanı yeterli olacaktır.10w/40 yerine 5w/40 motor yağı kullandığınızda vistoziteden dolayı yağ etsiltme sorunu olacaktır.piyasada 10w/40 adı altınta bircok firmanın ürünü vardır pazar büyüktür ve bunların sahteleride piyasada kol gezmektedir.
kaliteli yağlar başlıca sıralarsak mobil ,total,elf bunlar gayet güzel ve test edilmiştir.
mobili arabistan cöllerinde devamlı yük altında çalışan ve 55c derece ortam sıcaklığında kullandık ve motorlarda tek bir sorun yaşamadık 44000 saat ve hala çalışmaya devam ediyor.total ve elfde bu konuda cok iyidir.ayrıca shell in üretmiş olduğu yağları müşterim kullanıyor ve her bakımdan sonra test yaptırıyor hiçbir problem yok.
saygılar
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #17 : 26 Ocak 2011, 20:55:40 »
  Açıklayıcı bilgileriniz için teşekkür ederim.