Bıçak Sanatı - Forum

Taşlama ve bant zımpara hakkında yardım.....

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
Taşlama ve bant zımpara hakkında yardım.....
« : 14 Ocak 2011, 18:00:38 »
Merhaba arkadaşlar ve ustalar. Aşağıda linkini verdiğim ürün hakkında fikrinizi almak istiyorum. Ben bıçak merakı uzun zamandır olan yeni yeni uğraşmak için imkan bulmaya başlayan biriyim. Henüz bir atölyem yok. Evde küçük bir odam var hem bilgisayarım hem küçük bir tezgahım alet dolabım herşeyim burda. Ve apartmanda oturuyorum. Acemi biri olarak ve bu çevre şartları ile , bu cihaz işime yararmı ? Tecrubeleriniz doğrultusundaki tavsiyelerinize göre taksitle satın almayı planlıyorum.

Yardımlarınız bekliyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-el-aleti-einhell-bt-us-240-tas-motoru-zimpara-39303308/detay
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2011, 18:03:26 Gönderen: Ş.Kaan Eren »
Cehalet Mutluluktur...

Ynt: Taşlama ve bant zımpara hakkında yardım.....
« Yanıtla #1 : 14 Ocak 2011, 18:08:22 »
Gücü çok düşük, bilemede işe yarayabilir ama üretimde iş yapmaz. Bu tür zımparaların sesi de öyle az değildir haberin olsun.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #2 : 14 Ocak 2011, 18:14:49 »
Hobi işinde oldukça işinize yarayacaktır gibi, ancak daha ucuza aynı makineden sıfır alabilirsin: mesela http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=12958

Eğer büyük boyutlu iş yapmayacaksan bu tarz bir alet sadece elde iş yapmaya göre hammaliye işlerini oldukça azaltır. Ancak profesyonel bir sonuç beklememek lazım, sonuçta işin kalitesini yine el perdahı ve şekillendirmesi belirtecektir ama kaba işlerde hız kazandırır.
İki avantaj olarak: 50 mm genişlikte standart tip bant kullanması, bant zımpara kenarlarının payının olmaması iyi bişey.

Tek yüksek hıza sahip olması ahşap işlerken sorun yaratır bantta ancak çok önemli değil, çelikte ısıl işlem öncesinde iyi iş çıkarırmış gibi görünüyor. Fazla parça üzerine yüklenemezsin, parçalar zamanla hızlı aşınıp ilerde bozulacaktır, ancak bu fiyata da zaten daha iyi bişey olmaz  ;)

Gürültü sorun olur, en ciddi düşünmen gereken durum budur....

not: Sefa usta, yine geç kaldım cevapta  >:(

Kipmen Sanat web sitesi

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #3 : 14 Ocak 2011, 18:24:59 »
Üstadlar gerçekten çok hızlısınız. Özellikle detay bilgi acayip işime yarıyacak. Bu arada ciddi ciddi niyeti bozup alıcam ama hangisini almalıyım ?
Emre ustam ve Sefa ustam tavsiyeniz ne olur? 50 TL az bi fark değil . Ama tavsiyeniz oldukça önemli benim için.

Ek : birde bu aleti buldum.
http://urun.gittigidiyor.com/TROY-BICAK-BILEME-VE-ZIMPARA-TAS-MOTORU-SULU_W0QQidZZ32821056
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2011, 18:29:59 Gönderen: Ş.Kaan Eren »
Cehalet Mutluluktur...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #4 : 14 Ocak 2011, 18:33:02 »
Üstadlar gerçekten çok hızlısınız. Özellikle detay bilgi acayip işime yarıyacak. Bu arada ciddi ciddi niyeti bozup alıcam ama hangisini almalıyım ?
Emre ustam ve Sefa ustam tavsiyeniz ne olur? 50 TL az bi fark değil . Ama tavsiyeniz oldukça önemli benim için.

http://urun.gittigidiyor.com/TROY-BICAK-BILEME-VE-ZIMPARA-TAS-MOTORU-SULU_W0QQidZZ32821056
Sen beni dinle ne alırsan al içinde bant zımpara olsun  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #5 : 14 Ocak 2011, 18:49:33 »
Bunun fiyatı aşırı pahalı. O fiyatın yarısı normal. Hatta moral bozmayayım, - ki zaten aynı rakamı yakalayamazsınız- o aletin sıfırını kırk yılda birlik bir şansla 60'a alan da biliyorum. Ancak yüz liranın civarları bunun rastladığım fiyatı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #6 : 14 Ocak 2011, 20:12:01 »
  Bence hiç bulaşmayın derim bu makinalara, motorun ömrü fazla olmuyor çabuk yanıyor, ben daha önce 2 ay içinde 2 tanesini hurdaya çıkardım oradan tecrübeliyim yani  ;)

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #7 : 14 Ocak 2011, 22:17:15 »
Merhaba arkadaşlar ve ustalar. Aşağıda linkini verdiğim ürün hakkında fikrinizi almak istiyorum. Ben bıçak merakı uzun zamandır olan yeni yeni uğraşmak için imkan bulmaya başlayan biriyim. Henüz bir atölyem yok. Evde küçük bir odam var hem bilgisayarım hem küçük bir tezgahım alet dolabım herşeyim burda. Ve apartmanda oturuyorum. Acemi biri olarak ve bu çevre şartları ile , bu cihaz işime yararmı ? Tecrubeleriniz doğrultusundaki tavsiyelerinize göre taksitle satın almayı planlıyorum.

Yardımlarınız bekliyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-el-aleti-einhell-bt-us-240-tas-motoru-zimpara-39303308/detay
Bu zımparadan ben aldım. Eğer profil çıkartmak ya da taşlama açısı vermek için düşünüyorsanız işinize yarayacağını sanmıyorum. Benim işime yaramadı. Fiyatıda Eylem in dediği gibi pahalı. Bu alet için harcadığım parayla kaliteli eğe ve işkenceler almış olmayı isterdim. Bence hiç almayın.

« Yanıtla #8 : 15 Ocak 2011, 02:00:08 »

Zaten bunu hiç alma ??? Ne yalan söyleyeyim Tolgaya katılmamak elde değil, bence sen Tolgayı dinle. İleride zaten kendine neyin uygun olacağıyla ilgili bir yön belirlersin.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #9 : 15 Ocak 2011, 10:06:01 »
bencede bulaşma derim ona vereceğin parayı kaliteli eğelere ve malzemelere verirsin,hem eğelerin köreldiğinde onalardan bıçak yaparsın,işine yaramayacak bir makineye para vermek  sonradan çok koyuyor adama.ustaların tecrubelerinden istifade etmek lazım,onlar zaten denemiş tecrube etmiş,ben kendi adıma istifade ediyorum. ;)

selimthedream

• *
  • 43
  • Meslek: Saha İzleme Yetkilisi
  • Yer: Pendik, İstanbul
« Yanıtla #10 : 28 Kasım 2011, 20:12:15 »
Ben de ayni durumda olan, ufak bir oda, merak var tecrube az var, birisi olarak yorumlari okuduktan sonra sunu sormak istiyorum.  Bicak merakin ne derecede?  Bicak yapmak mi istiyorsun yoksa benim gibi korelmis bicaklari ustura keskinligine mi getirmek istiyorsun? Arkadaslarin dedigi gibi profil ayarlari yapacaksan yeterli olmaz tabi ki ama bileyleme meraki varsa bu kaba is icin yeterli olur gibi.

Ustadlarim kusuruma bakmayin pek birsey bilmeden yorum yapmaya calistim.

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #11 : 29 Kasım 2011, 01:02:05 »
Bundan baskasina el surmem bile, http://www.bosch-professional.com/tr/tr/ocs/Aletler/101284/5825/tank-zimparalar/gbs-75-ae-set/   feci gurultulu , o ayri.  Hemcinslerine gore biraz da kazik , ama 5. senem tik demedi.
« Son Düzenleme: 29 Kasım 2011, 01:05:56 Gönderen: circassian »
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy