Bıçak Sanatı - Forum

Cep telefonu nasıl hayat kurtarır

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
Cep telefonu nasıl hayat kurtarır
« : 20 Haziran 2015, 14:27:25 »
Herkese Merhabalar,

Bu hafta komşumuzun başına gelen bir olayı anlatmak istiyorum. Komşumuz 60 yaşlarında bir abi, sürekli şehrin 60 km dışında bir köydeki bahçesine gider gelir, geçen akşam saat 22:00 civarı köyden evine dönerken aracının kontrolünü kaybederek şarampolden çalılıklara uçmuş, düştüğü yer yolun 10 metre kadar altında komple çalılık araba çalılara dalmış resmen, köy yolu belki yarım saatte bir araç geçen bir yer ayrıca gece, kimsenin görmesi veya bulması imkansız bir yer, kendisi sıkışıp kalmış araçta,  komşum 60 yaşında olduğu eski tip küçük telefon taşıyormuş,  telefon belindeki kılıftaymış, çıkarıp muhtarı ve çocuklarını arıyor tarifine göre arıya arıya 30 saatte buldular kendisini, boyun zedelenmiş, bir kaburga kırık ve koldada birşeyler var, şok şükür açık yaralanma veya şuur kaybı olmadığından yardım isteyebilmiş, şimdi esas konu şu, komşum hepimiz gibi akıllı telefon kullansaydı, benim gibi sürekli sağ koltukta tutsaydı, çarpmada telefon kimbilir nereye fırlayıp gidecekti, ve araçtan sıkışmış halde telefonuda bulamayacak, kimseye ulaşamayacak, ve kimbilir nasıl bir sonuç ortaya çıkacaktı, Lütfen bu olayı düşünerek telefonlarınızı bu tür durumlarda bile rahatca erişebileceğiniz bir yerde bulundurun. Allah kimseye kaza bela vermesin.
Erkan Mutlu

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: Cep telefonu nasıl hayat kurtarır
« Yanıtla #1 : 20 Haziran 2015, 15:01:50 »
köy yollarında telefonun cekmedigi zamanlar oluyor.şansı varmıs

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
Ynt: Cep telefonu nasıl hayat kurtarı
« Yanıtla #2 : 20 Haziran 2015, 22:20:42 »
Abi, komşuna çok geçmiş olsun.
Lisedeyken arkadaşım bir kaza geçirmişti, gençlik tabi onun telefonu elinde, çarpışma anında telefon elinden fırladığı gibi camdan dışarı. Babasının telefonda şu cama sabitlenen vakumlu tutacaklarda, oda arabanın içine bir yere savruluyor gidiyor. Allahtan kaza işlek bir yolda olmuşta hemen yardıma koşmuşlar. Bana söylediği ilk şey ;'' Ya dağ başında bir yerde olsaydı.'' . En iyisi cepte taşımak.
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.