Bıçak Sanatı - Forum

USTURA

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
USTURA
« : 15 Haziran 2015, 15:17:49 »
Herkese saygılar.

Çelik................Eğe
Namlu..............150
Ağız..................65
En....................24
Kalınlık..............6
Isıl işlem...........Yapılmadı
Kabza...............Compakt laminant
Pimler...............2mm pirinç

Agız 20lik tekerde açıldı. Eğeyi yumuşatmadan kullandım. Sadece kuyruk pim deligi için tavlandı. Kabza malzemesi çok sert kuvvetli bir malzeme ama ne kadar uğraştıysam parlamadı. 2000 kum zımpara ardından polisaj yapmama rağmen o bayat görüntüsü değişmedi. Ben de bu yüzden dremelle hem kabzayı hem usturayı eskitme yaptım. Promosyon olarak gelen bir kalem kutusunu biraz modifiye edip usturaya uydurdum

Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: USTURA
« Yanıtla #1 : 15 Haziran 2015, 15:35:42 »
Ellerinize sağlık,çok başarılı olmuş.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

taskind

• *
  • 17
  • Meslek: yönetici
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2 : 15 Haziran 2015, 15:38:15 »
Üstadım, ellerinize sağlık bir ustura kullanıcısı ve sapığı olarak (www.taskinshaving.com ) usturanızı çok beğendim, fileworking denilen üst ve alt tutma yerlerindeki süsleme detaylarında biraz daha vakit harcasaydınız .... Benim burada ağlamama sebep olabilirdi çalışmanız, şimdilik birkaç sevinç gözyaşı damlası geldi yalnız.. :) Şaka bir tarafa çok güzel bir çalışma olmuş, tıraş performansını da yazarsanız beni çok mutlu edersiniz.

Emrah

• 1435
« Yanıtla #3 : 15 Haziran 2015, 15:57:30 »
Ellerinize sağlık,çok başarılı olmuş.
teşekkür ederim
Üstadım, ellerinize sağlık bir ustura kullanıcısı ve sapığı olarak (www.taskinshaving.com ) usturanızı çok beğendim, fileworking denilen üst ve alt tutma yerlerindeki süsleme detaylarında biraz daha vakit harcasaydınız .... Benim burada ağlamama sebep olabilirdi çalışmanız, şimdilik birkaç sevinç gözyaşı damlası geldi yalnız.. :) Şaka bir tarafa çok güzel bir çalışma olmuş, tıraş performansını da yazarsanız beni çok mutlu edersiniz.
Teşekkür ederim. Aslında ustura yapmak, bıçak yapmaktan biraz daha zevkli geldi diyebilirim. O çeliğin uca dogru kagıt kadar incelmesi ayrı bir haz verdi. Süslemelere gelince, süsleme degil de eskitme desek daha yerinde. Tamamen kontrolsüz el hareketleriyle yaptım. Traş performansı şu anda zayıf. En ince 5000 kum taşım var. Sonrasında deri masat, polisaj macunuyla biraz daha ilerledim ama yetersiz. Naniwa siparişlerim gelene kadar bekleyecek.

taskind

• *
  • 17
  • Meslek: yönetici
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4 : 15 Haziran 2015, 16:25:16 »
üstadım yapım tekniğini ve aşamalarınızı anlatırsan seviniriz , 20 lik tekerden kastınız 20 inç çapındaki teker midir. yoksa eni 2 cm olan teker midir. Bıçağın kendisinde kaç kuma kadar çıktınız, zımparanın hepsi makinaylamı  oldu yoksa elle de yaptınızmı, polisaj olarak nasıl bir yol kullandınız gibi şeyleri merak ediyorum. Yapım aşamasında fotoğraflarınız varsa paylaşırmısınız.

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #5 : 15 Haziran 2015, 16:29:18 »
Elinize sağlık.Çok güzel ve başarılı bir çalışma olmuş.Sap malzemesine ve usturaya yaptığınız süslemeler ayrı bir hava katmış.Taşlarınız geldikten sonra bileme yaparsınız ama taşlar gelinceye kadar 5000 den sonra  kot kumaşına toz kromoksit sürerek ve biraz da uğraşarak 8000 kum seviyesine çıkarabilirsiniz.Daha sonra kromoksitli balsa ve deri strop kullanarak tıraş yapacak seviyeye gelir.Ama biraz uğraştırır.Ustura yapan arkadaşların sayısının artması ve ülkemizde bu boşluğun doldurulması dileğiyle bu güzel çalışma için sizi tebrik ederim

« Yanıtla #6 : 15 Haziran 2015, 17:43:37 »
Emrah, tüm içtenliğimle söylemek isterim ki uzun süredir gördüğüm en güzel ustura olmuş, sapın parlamaya direnmesi aslında isabetli olmuş, sanki parlamış olsa bu izlediğimiz görüntüden mahrum kalacakmışız gibi. Saptaki izlere ayrıca bayıldım, ellerin dert görmesin çok güzel bir iş olmuş  :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #7 : 15 Haziran 2015, 17:44:50 »
Aynen katılıyorum. Malzeme iyi ki parlamamış  ;)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #8 : 15 Haziran 2015, 17:58:27 »
Usturanın ağız açısındaki çözemediğim bir şey beni cezbetti elinize sağlık ustam çook beğendim
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #9 : 15 Haziran 2015, 18:05:25 »
Eline sağlık abi çok beğendim bende iyiki sap kısmı parlamamış diyorum.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #10 : 15 Haziran 2015, 18:16:26 »
Dostum ellerine sağlık, resmen bayıldım, birgün ustura yaparsam sebebi sensin. fena özendim. sap konusunda benimde fikrim iyiki parlamamış.
Erkan Mutlu

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #11 : 15 Haziran 2015, 21:12:31 »
Gerçekten senin işçiliğine bayılıyorum çok özenli ve titizsin tebrikediyorum

Emrah

• 1435
« Yanıtla #12 : 15 Haziran 2015, 21:36:24 »
üstadım yapım tekniğini ve aşamalarınızı anlatırsan seviniriz , 20 lik tekerden kastınız 20 inç çapındaki teker midir. yoksa eni 2 cm olan teker midir. Bıçağın kendisinde kaç kuma kadar çıktınız, zımparanın hepsi makinaylamı  oldu yoksa elle de yaptınızmı, polisaj olarak nasıl bir yol kullandınız gibi şeyleri merak ediyorum. Yapım aşamasında fotoğraflarınız varsa paylaşırmısınız.
Yapım sırasında hiç resim almadım. 20cm lik teker üzerinde açtım ağızı. Düz taşlamadan çok çok rahat oldu benim için. Malesef makina için 280 kumdan ince zımpara bulamadım. Dijital kumpasım yok ama ağızı makinada 0,25 in altında incelttim. Sonra aynı tekeri makinadan söküp üzerine zımpara yapıştırarak elde 1200 kuma kadar perdahladım. Pim deliği için kuyrugu yumuşatmak gerekiyordu ama elimde birşey yoktu. Ben de tam delik delecegim yeri altlı üstlü iki lama arasına sıkıştırıp, lamaları kaynak makinasıyla ısıttım yumuşadı. Polisajı da dremelle yaptım. Aklıma gelmişken, pirinç pul yapmak için levha arayanlar, kablo uçlarına takılan terminalleri açıp düzleyerek kullanabilirler. Ben öyle yaptım. Ortasından 2mm uçla delip, sonra dremel aparatına bağladım ve eğeye tutarak yuvarladım

Emrah

• 1435
« Yanıtla #13 : 15 Haziran 2015, 21:45:55 »
Elinize sağlık.Çok güzel ve başarılı bir çalışma olmuş.Sap malzemesine ve usturaya yaptığınız süslemeler ayrı bir hava katmış.Taşlarınız geldikten sonra bileme yaparsınız ama taşlar gelinceye kadar 5000 den sonra  kot kumaşına toz kromoksit sürerek ve biraz da uğraşarak 8000 kum seviyesine çıkarabilirsiniz.Daha sonra kromoksitli balsa ve deri strop kullanarak tıraş yapacak seviyeye gelir.Ama biraz uğraştırır.Ustura yapan arkadaşların sayısının artması ve ülkemizde bu boşluğun doldurulması dileğiyle bu güzel çalışma için sizi tebrik ederim
Sagolun hocam. Aslında bileme için pek acele etmiyorum. Bunu kuaför kardeşime hediye yaptım ve eminim bununla kimseyi traş etmeye kıyamayacaktır. Deeiğim gibi ustura yapmak çok hoşuma gitti. Devamı gelecek inşallah
Emrah, tüm içtenliğimle söylemek isterim ki uzun süredir gördüğüm en güzel ustura olmuş, sapın parlamaya direnmesi aslında isabetli olmuş, sanki parlamış olsa bu izlediğimiz görüntüden mahrum kalacakmışız gibi. Saptaki izlere ayrıca bayıldım, ellerin dert görmesin çok güzel bir iş olmuş  :2up
Teşekkürler hocam. Aslında niyetim manda boynuzu kullanmaktı ama bulamadım. Parlatmak derken boynuz görünümü alacağını sanmıştım ama olmadı. İnanın üzerinde eskitme olmasa, yüzüne bakılacak bir malzeme değil. Pazar bıçaklarının kabzası gibiydi. Saptaki izleri sanırım Lewis den esinlendim

Emrah

• 1435
« Yanıtla #14 : 15 Haziran 2015, 21:47:36 »
Usturanın ağız açısındaki çözemediğim bir şey beni cezbetti elinize sağlık ustam çook beğendim
Eline sağlık abi çok beğendim bende iyiki sap kısmı parlamamış diyorum.
Dostum ellerine sağlık, resmen bayıldım, birgün ustura yaparsam sebebi sensin. fena özendim. sap konusunda benimde fikrim iyiki parlamamış.
Gerçekten senin işçiliğine bayılıyorum çok özenli ve titizsin tebrikediyorum
Aynen katılıyorum. Malzeme iyi ki parlamamış  ;)
Herkese teşekkür ederim  :)

HKN

• 194
  • Hakan
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Antalya/Trabzon
« Yanıtla #15 : 17 Haziran 2015, 15:33:34 »
Oo0 abi ellerine ağlık, müthiş bir şey bu. :)

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #16 : 17 Haziran 2015, 17:07:36 »
Öncelikle tebrik ederim. Harika bir ustura olmuş. Teker üstüne zımpara yapıştırma  kısmına anlam veremedim. Bombe bozulmasın diye mi yaptınız?  Bir dahaki usturanın yapım aşamalarını görmek isteriz :)
Mahir Selim KESKİN

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #17 : 17 Haziran 2015, 17:10:19 »
Elinize sağık mükemmel bir ustura olmuş  :2up

Emrah

• 1435
« Yanıtla #18 : 17 Haziran 2015, 18:29:31 »
Herkese teşekkür ederim. kısacası tekeri zımpara takozu olarak kullandım. İnşallah bir sonrakini yaparken resimlerim

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #19 : 17 Haziran 2015, 21:48:14 »
Eline sağlık abi çok yakışıklı olmuş  :)