Bıçak Sanatı - Forum

4116 4110

emre016

• *
  • 51
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: Bursa
4116 4110
« : 13 Haziran 2015, 02:38:59 »
4116da ısıl işlemde havasız ortam gerekiyor mu?
karbonu yanan çelik ne olur yanmaması için folyodan başka çare var mı evde uygulayabileceğimiz?
4110 4116 çeliklerine 1060drce ısıya gaz beton şalomo ile çıkılır mı?çıkarsa rengi ne olur?

Ynt: 4116 4110
« Yanıtla #1 : 13 Haziran 2015, 11:58:54 »
4116da ısıl işlemde havasız ortam gerekiyor mu?
karbonu yanan çelik ne olur yanmaması için folyodan başka çare var mı evde uygulayabileceğimiz?
4110 4116 çeliklerine 1060drce ısıya gaz beton şalomo ile çıkılır mı?çıkarsa rengi ne olur?

Anlaşılamayan nedir, dikkat ettim defalarca benzer hatta aynı aynı soruyu sordunuz, Size defalarca aynı yanıtlar verildi. Buradan birşey çıkarmanız gerekmez mi? "paslanmaya dirençli bıçak yapımında kullanılan çeliklerin hepsi östenizasyon- yani belli bir sıcaklıkta belli bir süre bekletme- ister". Bu bekleme sırasında sıcaklıklık öyle yüksektir ki çeliğin içerisindeki var olan karbon yanar. Yanmanın olabilmesi için üç temel unsur var, bunlardan birisi yanacak madde ( karbon), diğeri yakacak sıcaklık ( östenizasyon sıcaklığı), sonuncusu da oksijen . Yanmayı engellemenin yolu bu üçgeni bozmaktır. Siz östenizasyonda ortamdan çeliği çıkaramadığınız, sıcaklığı düşüremediğiniz için son çare olarak oksijeni bertaraf etmek zorundasınız. Olay bu, kısaca paslanmaz çeliklere su verecekseniz oksijensiz ortam yaratacaksınız. Olmazsa olmaz mı? olur ama paslanmaz bir çelikten paslanır bir bıçak yaparsınız yani, çeliğe  verdiğiniz para diyelim 100TL ise size bu paranın en fazla 20 TL sini kullanmış olursunuz. Size önerim, "Metalurji" başlığı altında biraz zaman geçirmeniz, orada kaç derecede rengin ne olduğundan tutun, östenizasyonun ne demek olduğuna kadar her şey var.

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
Ynt: 4116 4110
« Yanıtla #2 : 23 Temmuz 2015, 14:18:41 »
Sefa abi arkadasta benm gbi heralde insan heycan yapio hemen bende bi bicak yapiym dio o arada mehmt marangoz sitesine denk geliyo 4110 4116 celikleri ucuz gorup hemen aliyo ben 4 tane aldim :)) sonra hava celigi oldugunu oksijen varsa isil islem olmiycani ogreniyo vsvs celikler elde patliyo :)