Bıçak Sanatı - Forum

scandiye dönüştürme

Ahmet Çetinel

• *
  • 35
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: izmir
scandiye dönüştürme
« : 11 Haziran 2015, 15:35:09 »
Elimde bora serdar kılıç bıçağı mevcut, malum ağız yapısı bushcraft standartlarında değil.Ağzını scandiye dönüştürmek istiyorum önerilerinize açığım.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: scandiye dönüştürme
« Yanıtla #1 : 11 Haziran 2015, 15:39:32 »
Borayla iletişime geçip yollarsanız size scandi açılmış olanı geri yollarlar.

Kendiniz yapmak istiyorsanız bant zımpara bulmanız şart
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 11 Haziran 2015, 15:50:07 »
Bıçağın scandi taşlamasını tipin bu haliyle bir taş ile açıyı şaşırmadan yapmak mümkün olabilir. Bu bıçağı bu taşlamasıyla kanlı canlı hiç görmedim ama nasıl bir usturayı açıyı şaşırmadan bilemek sırtı taşa dayama imkanı sayesinde mümkünse bunda da aynısı mümkün olabilir.

1. koşul: şu anki iç bükey taşlamada bıçak taşa dayanında görülen açı istenen scandi ile aynı mı yada yeterince yakın mı?
2. koşul: kendimize güveniyor muyuz? Koşullar ne kadar elverişli bile olsa elimiz alışık değilse bıçağı istemeden çizmemiş, ağzı köreltmemiş mümkün.

Ha bunları söyledim ama Bora bu hizmeti sunuyorken bıçağı ustasının ellerine teslim etmek en güzeli.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ahmet Çetinel

• *
  • 35
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #3 : 11 Haziran 2015, 18:35:38 »
bora scandisini göndericek derken?tam anlayamadım.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #4 : 12 Haziran 2015, 13:20:21 »
Geçen gün Tolga Boranın bir mesajına denk geldim isteyen müşterilerimize scandi olanını yolluyoruz diye yani sizinde bıçağınızda yoğun kullanım izleri yoksa size sıfır bir scandi ağız bıçak gelecektir.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #5 : 12 Haziran 2015, 14:12:32 »
Geçen gün Tolga Boranın bir mesajına denk geldim isteyen müşterilerimize scandi olanını yolluyoruz diye yani sizinde bıçağınızda yoğun kullanım izleri yoksa size sıfır bir scandi ağız bıçak gelecektir.

Bu konuda o kadar emin olmazdım ben...

Öte yandan -içbükey taşlamanın tipi uygunsa şayet- işinin ehli biri şerit zımparada kusursuzca scandi ağız açabilir. Aklıma scandi fanatiği Bülent Usta geliyor. Bülent Usta ile bir konuşun. O yapamazsa kimse yapamaz.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #6 : 12 Haziran 2015, 14:39:56 »
Haklısın abi her an karar değiştirebilirler ama en iyi yol boraya bir mesaj atmak olacaktır uygunsa yenisiyle değişim yada ağız yapısını düzeltme yollarından herhangi birini seçebilir oradan çözüm bulamazsa buradan bir ustamızın yapması her 2 taraf içinde daha uygun olacaktır.

İçbükeyden scandiye çevirme işide olur ama çevirme sonucu daralan namlunun görseli bozulacaktır kullanımda belki 50-100 bileme sonucunda geleceği noktaya işlem sonucunda gelecek yanlış mı düşünüyorum.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #7 : 12 Haziran 2015, 14:51:52 »
Haklısın abi her an karar değiştirebilirler ama en iyi yol boraya bir mesaj atmak olacaktır uygunsa yenisiyle değişim yada ağız yapısını düzeltme yollarından herhangi birini seçebilir oradan çözüm bulamazsa buradan bir ustamızın yapması her 2 taraf içinde daha uygun olacaktır.

İçbükeyden scandiye çevirme işide olur ama çevirme sonucu daralan namlunun görseli bozulacaktır kullanımda belki 50-100 bileme sonucunda geleceği noktaya işlem sonucunda gelecek yanlış mı düşünüyorum.

+1

Her iki konuda da haklısın. Elbette ilk seçilecek yol, Bora ile temasa geçmek.

Bıçağı görmedim ama Bora'nın içbükeyleri genelde sığ oluyor. Bu nedenle Bülent Ustayı önermiştim.

« Yanıtla #8 : 12 Haziran 2015, 14:56:15 »
Aslına bakarsanız bant zımparada scandi ağız açmanın en pratik ve kolay yolu, önce içbükey ağız açıp sonra bunu düzlemektir ( eğer ağız açma aparatı kullanmıyorsanız) Bu nedenle, içbükey ağız açılmış bir bıçağı scandi ye çevirmek çok zor bir iş değil.