Bıçak Sanatı - Forum

Köpekbalığı

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #20 : 03 Haziran 2015, 15:52:43 »
Eylem Ustam, bu ön ısıtma genellikle kesiti kalın olan malzemelerde uygulanır, ben de bu nedenle anlam verememiştim zaten. Sonuçta ön ısıtma yapılacak malzemenin kesiti ince olduğu için ne gerek var diye düşündüm.

O:-)Ben de kendi koşullarımızda gerekli görmüyorum, fırınım yeterince yavaş.  ;D Ben de "kastedilen budur, yoksa 850ye ısıtıp soğutup yapılan apayrı bir işlem değildir diye düşünüyorum" anlamında paylaştım. Zaten preheat ile ilgili grafik ararken hep kalıpçıların sitelerine denk geldim.

-- o --

Daha bıçakla ilgili yazmadım ama bağlantıdan dolayı henüz fotoğrafı göremedim. Daha sonra yine yazacağım. Şimdiden elinize sağlık diyeyim.  :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #21 : 03 Haziran 2015, 15:53:20 »
Eylem Ustam, bu ön ısıtma genellikle kesiti kalın olan malzemelerde uygulanır, ben de bu nedenle anlam verememiştim zaten. Sonuçta ön ısıtma yapılacak malzemenin kesiti ince olduğu için ne gerek var diye düşündüm.

O:-)Ben de kendi koşullarımızda gerekli görmüyorum, fırınım yeterince yavaş.  ;D Ben de "kastedilen budur, yoksa 850ye ısıtıp soğutup yapılan apayrı bir işlem değildir diye düşünüyorum" anlamında paylaştım. Zaten preheat ile ilgili grafik ararken hep kalıpçıların sitelerine denk geldim.

-- o --

Daha bıçakla ilgili yazmadım ama bağlantıdan dolayı henüz fotoğrafı göremedim. Daha sonra yine yazacağım. Şimdiden elinize sağlık diyeyim.  :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #22 : 03 Haziran 2015, 17:27:39 »
Ön tavlama yapmış ama östenizasyona girecek bir çelikte neden yapmış çok anlamlı gelmedi bana  ::) bu arada 100 derece meneviş az gelmiş sanıyorum 440C ye, 12 numaralı bıçağın ağzında lokal parça kopmaları olmuş, bence Sen de bir pirinç testi yap, bakalım sonuç nasıl çıkacak.
Sefa hocam az önce pirinç testi yaptım (Yani bıçak üzerinde 2 nokta işaretleyip o noktalardan bir sağ bir sol 45 derecelik açılarla pirinç çubuğa bastırdım 1-2 kg kluvvetle )Sonuç olarak bıçakta hiç bir iz yok. x20 ile fotolar:

---
Ustam ellerine emeğine sağlık çok şık ve özel bir tasarım olmuş  :2up :2up :2up
Beğenmene çok sevindim Rasim Usta, teşekkürler.

---
ismet abi kabzasiz bıçakları sevemiyorum bir türlü ama bunu çok sevdim ellerine sağlık çok güzel bir bıçak yapmışsın...
Teşekkürler
Kabzasız benim gibi tembellere göre... :)

--
Ne yalan soyleyim, basligi acarken herhangi bir hicaga gelisiguzel isim konulmustur diye tahmin etmistim.
Isim-urun uyumu bu denli basarili olamazdi. Tebrik ederim.
Teşekkürler
Elime aldıkça canlı bir şey bana bakıyormuş gibi oluyorum..  :)
Süper çalışma, süper sonuç ve süper paylaşım  :2up tam forumun ruhuna uygun bir paylaşım olmuş. Teşekkürler...

İsmet Kaan

• 187
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Yalova
« Yanıtla #23 : 03 Haziran 2015, 19:12:20 »

-- o --

Teşekkürler  :)

Süper çalışma, süper sonuç ve süper paylaşım  :2up tam forumun ruhuna uygun bir paylaşım olmuş. Teşekkürler...

Bundan büyük iltifat olur mu...  :)
Çok teşekkür ederim

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #24 : 03 Haziran 2015, 21:29:34 »
fikir ve hayal gücünüz takdir edilmeyecek gibi değil, olağanın dışında yapılan tüm işler bence büyük ivme kazandırıyor; çok güzel olmuş, ısıl işlem ve sonrasındaki test adımlarınız da kitabına göre olmuş diyebiliriz tabiri caizse  :)...tebrik ederim. :2up
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

ozguryelaldi

• 115
  • Meslek: Subay
  • Yer: TSK
« Yanıtla #25 : 04 Haziran 2015, 00:32:02 »
Ben de benimkine camgöz ismi koymuştum ama bunu suda görsem kaçarım:)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #26 : 04 Haziran 2015, 03:43:54 »
İsmet Abi dinamik bir dizayn ve tasarım süper ...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

3Mr3

• 138
  • Emre Kinsiz
  • Meslek: Catering firma sorumlusu
  • Yer: İstanbul / Tuzla
« Yanıtla #27 : 04 Haziran 2015, 05:52:44 »
İsmet Ustam ellerinize sağlık harika bir çalışma olmuş...
harâbat ehlini hor görme şakir, defineye malik nice viraneler var

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #28 : 04 Haziran 2015, 14:04:59 »
İsmet abi süpersin, görünce gülümsetti beni. Ellerine sağlık abicim.
Erkan Mutlu

Ufuk Dede

• 140
  • Ufuk Dede
  • Meslek: Memur/Biyolog
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #29 : 05 Haziran 2015, 15:07:25 »
Forumda ki bıçaklara gerçekten hayran oluyorum ama bazılarına bir başka hayranım.Bu da onlardan biri.ellerinize sağlık.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. " YAŞAR KEMAL.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #30 : 05 Haziran 2015, 19:40:39 »
Elinize saglık. Tasarım için de ayrıca tebrik ederim. Yalnız kuyruk olayını başka bir profilde deneyin bence. Böyle bir tasarım daha ince bir işçiliği hak ediyormuş.
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

sinangunsel

• *
  • 33
  • Sinan Günsel - 1976
  • Meslek: ticaret
  • Yer: Zonguldak/Ereğli
« Yanıtla #31 : 06 Haziran 2015, 10:11:00 »
Ustalar süper dedikten sonra benim gibi çıraklara diyecek birşey kalmamış mükemmel olmuş iyi günlerde kullanın

Fatih IŞIK

• *
  • 490
  • Meslek: Operatör
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #32 : 06 Haziran 2015, 19:31:44 »
Eline sağlik İsmet abi güzel bir tasarim olmuş eline sağlik :2up
Fatih IŞIK

İsmet Kaan

• 187
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Yalova
« Yanıtla #33 : 06 Haziran 2015, 23:38:23 »
Herkese teşekkürler. :)
Kuyruktaki çıkıntı tam küçük parmağın oturmasını sağlıyor. Zaten balçak işlevi görsün istemiştim.
Perdahta bir iki çizik çok rahatsız etmiyor, köpekbalığı olarak düşününce...(Malum kendini kandırmanın binbir çeşit yolu var  :) )
Bakalım, günlük kullanım bıçağı yaptım, eksikleri ortaya çıkacaktır zamanla...

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
  • Meslek: müzmin işsiz ...
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #34 : 09 Haziran 2015, 18:11:44 »
Elinize sağlık fikir on numara olmuş , perdaha gelince ben de aynı hataları yapıyordum. Acele etmemek , zamana yaymak ve tek profille uğraşmak lazım. Bıçak yaptıkça gözünüze batmaya başlayacak  ve istemeseniz de  düzelteceksiniz :)