Bıçak Sanatı - Forum

Köpekbalığı

İsmet Kaan

  • ***
  • 187
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Yalova
Köpekbalığı
« : 02 Haziran 2015, 21:10:13 »
  ÇELİĞİN TÜRÜ : Böhler N695
  UYGULANAN SU VERME SICAKLIĞI VE ORTAMI : 840℃ derecede 10 dakika + 1010℃ derecede 15 dakika 
  MENEVİŞLEME SICAKLIĞI: 100℃ derecede 1 saat + -20℃ de 18 saat + 100℃ de 2 saat
  TOPLAM BOY : 197 mm
  YÜZ GENİŞLİĞİ: En geniş yeri, 42 mm
  KALINLIK: 3,5 mm
  NAMLU BOYU: 97 mm
  KABZA BOYU: 100 mm








« Son Düzenleme: 02 Haziran 2015, 21:34:48 Gönderen: İsmet Kaan »

marslan_51

  • ***
  • 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #1 : 02 Haziran 2015, 21:18:45 »
Aklima tek kelime geliyor    creative    tebrikler.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

Ali Yiğit Özkan

  • *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #2 : 02 Haziran 2015, 21:43:11 »
Çok yaratıcı,çokta güzel, tebrik ederim. Fakat ben bu fikri araklarım adını da "Big White" koyarım :))

taskind

  • *
  • 17
  • Meslek: yönetici
  • Yer: istanbul
Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #3 : 02 Haziran 2015, 22:02:01 »
gördüğüm en güzel, en dikkat çekici bıçaklardan, tebrik ederim üstad

Hasan BAHCİVAN

  • ***
  • 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #4 : 02 Haziran 2015, 22:13:42 »
Valla bravo harika fikir çok yaratıcı tebrik ederim.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Kutsal

  • ***
  • 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #5 : 02 Haziran 2015, 22:35:28 »
Valla forumu köpekbalıklari bastı,  dikkat etmek lazım :)
Çok güzel bir form olmuş,  Tebrikler :2up
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Volkan

  • ***
  • 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #6 : 02 Haziran 2015, 22:40:57 »
Mükemmel bir tasarım olmuş  :2up
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

egeleme_rampasi

  • *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #7 : 02 Haziran 2015, 22:57:01 »
En son Sefa Hocaya "Hoşgeldin" mahiyetinde esere yorum yapmıştım. O da utangaç şekilde "+"lamaktan ibaret idi...

Çok extrem koşullar oluşmadıkça, artık eserlere yorum yapmıyorum anlayacağınız.

Bu çalışma o extrem koşullara sahip. :)

Çok beğendim!

Elinize, fikrinize sağlık!
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2015, 23:00:31 Gönderen: egeleme_rampasi »

Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #8 : 02 Haziran 2015, 23:01:38 »
Değişik bir çalışma olmuş, ellerine sağlık. Yüzey perdahındaki sorunlar olmasa daha güzel görünecekmiş. Hazır köpekbalığı demişken keşke kuyruğu da biraz uzatsaydın diye içimden geçti doğrusu.
Isıl işlem sırasındaki "840 derecede 10 dakka" yı anlayamadım  ::) neden yaptın ?

SARI AHMET

  • ***
  • 527
  • Nedim DURMAZ
  • Meslek: harita kadastro teknikeri
  • Yer: kırklareli
Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #9 : 02 Haziran 2015, 23:49:31 »
ismet abi ellerine sağlık  ,değişik ve güzel tasarım olmuş :2up :2up
KÖR BIÇAK YOKTUR  BİLENMEMİŞ BIÇAK VARDIR
Nedim DURMAZ

İsmet Kaan

  • ***
  • 187
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Yalova
Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #10 : 03 Haziran 2015, 00:49:40 »
Olumlu sözleriniz ve destekleriniz için herkese çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. :)

Çok yaratıcı,çokta güzel, tebrik ederim. Fakat ben bu fikri araklarım adını da "Big White" koyarım :))

Bence harika olur  :)

Değişik bir çalışma olmuş, ellerine sağlık. Yüzey perdahındaki sorunlar olmasa daha güzel görünecekmiş. Hazır köpekbalığı demişken keşke kuyruğu da biraz uzatsaydın diye içimden geçti doğrusu.
Isıl işlem sırasındaki "840 derecede 10 dakka" yı anlayamadım  ::) neden yaptın ?

Sefa hocam acı gerçeklere değinmiş sağolsun  :) Çok teşekkür ederim. Perdah işini halledebilmem daha çok uzak görünüyor nedense...
--
Kuyruk bana rahat geldi, tam elime oturuyor, yalnız ters tutuşa (ağzı yukarı tutuş) uygun değil!
--
"840 derecede 10 dakika" yı Gough'dan görmüştüm, gerçi 815C dereceymiş benim aklımda yanlış kalmış. linkini veriyorum:
http://www.britishblades.com/forums/showthread.php?172085-A2-heat-treatment-testing/page2
Şöyle diyor:
"440C:
 Enclose in stainless foil envelope
 Preheat to 1500ºF, hold 10 minutes
 Ramp to 1875ºF, hold 30 minutes
 Plate quench to ambient
 Sub-zero treatment in dry ice and isopropanol for 45 minutes
 Temper @ 400ºF, 2 times, 2 hrs each time
"

Saygılar
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2015, 00:55:05 Gönderen: İsmet Kaan »

Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #11 : 03 Haziran 2015, 01:12:05 »
Ön tavlama yapmış ama östenizasyona girecek bir çelikte neden yapmış çok anlamlı gelmedi bana  ::) bu arada 100 derece meneviş az gelmiş sanıyorum 440C ye, 12 numaralı bıçağın ağzında lokal parça kopmaları olmuş, bence Sen de bir pirinç testi yap, bakalım sonuç nasıl çıkacak.
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2015, 01:14:39 Gönderen: sefaçabuk »

RSM57

  • ***
  • 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #12 : 03 Haziran 2015, 08:48:57 »
Ustam ellerine emeğine sağlık çok şık ve özel bir tasarım olmuş  :2up :2up :2up

m.salih

  • ***
  • 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #13 : 03 Haziran 2015, 09:37:38 »
ismet abi kabzasiz bıçakları sevemiyorum bir türlü ama bunu çok sevdim ellerine sağlık çok güzel bir bıçak yapmışsın...
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #14 : 03 Haziran 2015, 09:51:06 »
Ön tavlama yapmış ama östenizasyona girecek bir çelikte neden yapmış çok anlamlı gelmedi bana  ::) bu arada 100 derece meneviş az gelmiş sanıyorum 440C ye, 12 numaralı bıçağın ağzında lokal parça kopmaları olmuş, bence Sen de bir pirinç testi yap, bakalım sonuç nasıl çıkacak.

Preheat yani su verme için ısıtırken aralarda yapılan bir demleme diye anladım ben tariften. Yani şundaki gibi:
Ref.: http://www.moldsteel.com/cold_work_die_steels/dc53/dc53_heat_treat.htm
Ref.: http://www.tppinfo.com/heat_treatment/vacuum_heat_treatment/d2_process.html

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #15 : 03 Haziran 2015, 11:11:35 »
Eylem Ustam, bu ön ısıtma genellikle kesiti kalın olan malzemelerde uygulanır, ben de bu nedenle anlam verememiştim zaten. Sonuçta ön ısıtma yapılacak malzemenin kesiti ince olduğu için ne gerek var diye düşündüm.

HKN

  • ***
  • 194
  • Hakan
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Antalya/Trabzon
Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #16 : 03 Haziran 2015, 13:42:39 »
Ne yalan soyleyim, basligi acarken herhangi bir hicaga gelisiguzel isim konulmustur diye tahmin etmistim.
Isim-urun uyumu bu denli basarili olamazdi. Tebrik ederim.

İsmet Kaan

  • ***
  • 187
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Yalova
Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #17 : 03 Haziran 2015, 14:43:37 »
Ön tavlama yapmış ama östenizasyona girecek bir çelikte neden yapmış çok anlamlı gelmedi bana  ::) bu arada 100 derece meneviş az gelmiş sanıyorum 440C ye, 12 numaralı bıçağın ağzında lokal parça kopmaları olmuş, bence Sen de bir pirinç testi yap, bakalım sonuç nasıl çıkacak.
Sefa hocam az önce pirinç testi yaptım (Yani bıçak üzerinde 2 nokta işaretleyip o noktalardan bir sağ bir sol 45 derecelik açılarla pirinç çubuğa bastırdım 1-2 kg kluvvetle )Sonuç olarak bıçakta hiç bir iz yok. x20 ile fotolar:




---
Ustam ellerine emeğine sağlık çok şık ve özel bir tasarım olmuş  :2up :2up :2up
Beğenmene çok sevindim Rasim Usta, teşekkürler.

---
ismet abi kabzasiz bıçakları sevemiyorum bir türlü ama bunu çok sevdim ellerine sağlık çok güzel bir bıçak yapmışsın...
Teşekkürler
Kabzasız benim gibi tembellere göre... :)

--
Ne yalan soyleyim, basligi acarken herhangi bir hicaga gelisiguzel isim konulmustur diye tahmin etmistim.
Isim-urun uyumu bu denli basarili olamazdi. Tebrik ederim.
Teşekkürler
Elime aldıkça canlı bir şey bana bakıyormuş gibi oluyorum..  :)

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #18 : 03 Haziran 2015, 15:00:25 »
Ellerine sağlık, kuyruk kısmını Sefa hocamızın dediği gibi yapsaydın hem görünüşü hemde tutuşu çok iyi olurdu bence. Bu bıçak daha iyi perdahı hak ediyordu mutlaka. Değişik bir çalışma olmuş, sevdim  :2up

HKN

  • ***
  • 194
  • Hakan
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Antalya/Trabzon
Ynt: Köpekbalığı
« Yanıtla #19 : 03 Haziran 2015, 15:40:21 »
Abi tabancalar için alüminyum kabzeler var. Öyle birşey uydurabilirsen kabza için çok şık olur. :)